Până când pot fi utilizate tichetele Rabla

• publicat la: 23 noiembrie 2012
Până când pot fi utilizate tichetele Rabla

Termenul de utilizare a tichetelor valorice din Programul Rabla a fost prelungit cu aproape o lună faţă de data stabilită iniţial, până pe 10 decembrie 2012.

De asemenea, ultima cerere de decontare se poate depune până cel târziu la data de 13 decembrie, se arată în Ordinul pentru aprobarea de derogări de la dispoziţiile programului guvernamental.

Potrivit documentului, neutilizarea voucherelor până cel târziu în data de 10 decembrie a.c., conduce la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare.

O altă derogare de la vechile dispoziţii se referă la cererile de decontare care pot fi depuse până pe 13 decembrie 2012, iar procedura de decontare efectivă se va face până cel târziu pe 24 decembrie a.c.

În cazul în care achiziţionarea autovehiculului nou nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligaţia de a oferi proprietarului înscris, în maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea că cumpere un autovehicul nou, din al cărui preţ se va scădea contravaloarea tichetului/tichetelor, se precizează în Ordinul citat.

AFM a alocat pentru Programul Rabla 2012, în două etape, 171 de milioane de lei, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu