Proiectul de federalizare a României

• publicat la: 21 noiembrie 2012
Proiectul de federalizare a României

Proiectul de federalizare a României reprezintă cel mai mare pericol public lansat vreodată de extremiştii maghiari, de vreme ce aceştia propun, cu subiect şi predicat, „recompunerea cadrului imperial care ar transforma în state membre „ţările” existente înaintea marilor unificări. Astfel s-ar putea naşte federaţia Moldovei, a Transilvaniei şi a Ţării Româneşti”.

Se doreşte aşadar întoarcerea României nu doar înaintea Marii Uniri de la 1918, ci şi înainte de unirea Moldovei cu Ţara Românească, adică aruncarea statului român în Evul Mediu, sub dominaţia „imperiilor”.

Dacă vom mai tolera asemenea atacuri la integritatea României, ne vom trezi în cel mai scurt timp cu propuneri de desfiinţare a statului român doar pentru că nu corespunde ambiţiilor de expansiune ale unui stat vecin sau cu ambiţiile politice ale unor extremişti maghiari care nu au alt viitor decât acţiunile anti-româneşti.

Opinia publică şi autorităţile trebuie să sancţioneze drastic asemenea derapaje care încalcă grav Constituţia României şi care afectează buna convieţuire de care românii dau dovadă în privinţa tuturor minorităţilor naţionale.

Bogdan Diaconu

Candidat USL

comentarii

de emil la 21 noiembrie 2012 - 19:52

evident ca e mare pericol, dar pericolul asta exista in parlament inca din 1990. si de ce participa la alegeri fara a fi inscris in registrul partidelor politice?

de anonymous la 28 noiembrie 2012 - 17:36

eu sunt roman, ardelean, si sustin federalizarea. asa e si germania, si america, si rusia, si alte tari puternice. asa trebuie sa fie si romania. si va fi. ungurii, nu au de cat sa viseze la ungaria.

de un roman la 28 noiembrie 2012 - 18:28

Mai bine ramaneai in anonimat si nu incercai sa exprimi nimic.Imi vine sa scriu multe domnule anonim dar avand in vedere cat de stupid poti sa fi…cred ca nu meriti sa te bage nimeni in seama…Oricum nu de romani ca tine are tara asta nevoie.Oricum sigur esti ,,un roman” din ala vopsit in alte culori decat ros-galben-albastru…

de glad la 28 noiembrie 2012 - 21:02

e cu y anonimu…si e dupa principiul: dezbina si condu !
Traiasca Romania !

Lasati un comentariu