Seminar de informare despre copiii autişti

• publicat la: 2 November 2012
Seminar de informare despre copiii autişti

În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria –România 2007-2013, HURO/1001/133/2.3.1, „ Bune practici în primii ani de viață – primii pași în dezvoltarea copiilor cu dizabilități”, a avut loc o zi de informare despre copiii cu autism.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de conferințe din incinta Castelului Karolyi din Carei, în data de 30.10.2012, avand un program bogat.

Au participat specialisti in domeniu care au luat cuvantul pe parcursul manifestarilor.a avut loc o prezentare a Grădiniței Caritas din Carei iar apoi Diagnosticarea copiilor cu tulburări din spectrul autistic a fost sustinuta de dr. Szilagyi Szidonia, medic primar psihiatrie pediatrică.

Prezentarea Grădiniței Deli din Nyiregyhaza și metoda Montessori aplicată copiilor cu tulburări în spectrul autistic a urmat in programul de informare,la final fiind abordata tema  Depistarii precoce a cazurilor de copii cu tulburări în spectrul autistic în grădiniță de catre  Varna Gyongyver, psiholog clinician.

La simpozion au participat psihologi de la institutiile de invatamant careiene dar si educatori si persoane  interesate de acest subiect.

redactia

Lasati un comentariu