Suspecţi depistaţi de poliţişti sătmăreni în cazul unui omor comis în Italia

• publicat la: 8 November 2012
Suspecţi depistaţi de poliţişti sătmăreni în cazul unui omor comis în Italia

Pe parcursul unei anchete desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Satu Mare, care viza destructurarea unei reţele infracţionale cu preocupări pe linia comiterii furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, au rezultat indicii că doi dintre membrii grupării au comis un omor deosebit de grav, în Italia, asupra unei femei în vârstă de 82 de ani.

Din anchetă a rezultat că suspecţii, Szilard O. şi Ioan F., au pătruns în locuinţa victimei, în localitatea Vermicino, cu intenţia de a sustrage bunuri. Fiind surprinşi de proprietară, au lovit-o pe aceasta cu un levier, femeia pierzându-şi viaţa.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor poliţiştii au depistat o colecţie de monede vechi, bunuri reclamate ca furate din locuinţa victimei.

Fiind coroborate toate probele administrate în cauză, pe numele celor doi suspecţi au fost emise mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de omor, aceştia fiind încarceraţi în prezent în Penitenciarul Satu Mare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi în efectuarea anchetei de poliţiştii Secţiei 9 Negreşti Oaş Poliţie Rurală şi de luptătorii Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, cercetările efectuându-se sub coordonarea procurorilor Parchetelor de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi Judecătoria Negreşti Oaş. De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I.

Ancheta de la care au pornit iniţial poliţiştii a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, cercetările fiind efectuate în cursul lunii august 2012.

Din probele administrate în cauză a rezultat că suspecţii -  Szilard O., de 24 de ani, din Nuşfalău, Nicolae I., de 23 de ani, din Vama, Nicolae S., de 24 de ani, din Turţ şi Ioan F., de 53 de ani, din Negreşti Oaş – au pătruns, pe timp de zi, folosind leviere, cagule şi mănuşi, în şase locuinţe şi o societate comercială, situate în municipiul Satu Mare şi în localitatea Vama. Din imobile au sustras importante sume de bani, bijuterii şi alte bunuri de valoare, prejudiciul total cauzat depăşind 300.000 lei.

Pentru probarea activităţii infracţionale în cauză, poliţiştii au efectuat şase percheziţii domiciliare în Satu Mare, Bihor şi Sălaj, reuşind recuperarea unora dintre bunurile de valoare sustrase – bijuterii, aparatură foto, ceasuri – o mare parte dintre bijuteriile furate fiind însă valorificate de suspecţi la casele de amanet.

Membrii grupării au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi de magistraţii Judecătoriei Satu Mare.

 

Lasati un comentariu