1 Decembrie sărbătorit la Şcoala Gimnazială nr.3

• publicat la: 1 December 2012
1 Decembrie sărbătorit la Şcoala Gimnazială nr.3

Pentru ca tânăra generație să conștientizeze importanța unității naționale concretizată în istorie prin  domnia lui Mihai Viteazu, a semnificaţiei zilelor de 1 Decembrie 1918 şi  24 Ianuarie 1859 şi a consecinţelor acestor acte  istorice  înfăptuite atunci,  asupra poporului român, Școala Gimnazială Nr. 3 din Carei și Școala Gimnazială Avram Iancu din Satu Mare  au colaborat  pentru a serba anticipat Ziua Națională a Romaniei în cadrul proiectului transdisciplinar Unirea națională- un vis împlinit.

Proiectul este coordonat de doamnele profesoare Cornoc Mihaela Maria de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Carei și Satmari Cătalina de la Școala Gimnazială Avram Iancu din Satu Mare.

Manifestarea a debutat cu un discurs despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie și a continuat cu un concurs pe temă istorică între două echipe reprezentând școlile partenere.

 

Pprogramul a continuat cu  un moment artistic, iar la final elevii participanți la concursul istoric au fost premiați cu diplome de către domnul director al școlii gazde, Cioltean Sorin. Nu au fost uitate nici cadrele didactice care au contribuit la această minunată activitate, Boroș Florica, Satmari Cătalina, Tulbure Mărioara, Demeter – Codrean Codruța de la Școala Gimnazială Avram Iancu și Chiorean Cosmina, Cornoc Mihaela, Acalfoaie Lavinia, Dindelegan Carmen și Hajlak Angela de la Școala Gimnazială Nr. 3, care de asemenea au fost premiate cu diplome.

Acest parteneriat are ca scop dezvoltarea ataşamentului tinerilor faţă de comunitatea naţională dar şi locală  din care fac parte, formarea deprinderilor de cercetare individuală şi în echipe, cultivarea rigorii ştiinţifice a studiului şi îmbogăţirea culturii generale prin concentrarea atenţiei asupra unor teme complementare programelor şcolare  sunt elemente  esenţiale pentru dezvoltarea competenţelor specifice în  învăţământul actual, a valorilor şi atitudinilor cetăţeneşti ale elevilor, a sentimentului de apartenenţă la comunitatea locală şi a conştiinţei naţionale.

Totodată s-a urmărit  dezvoltarea şi consolidarea sentimentului patriotic, stimularea interesului elevilor pentru istoria locală şi naţională,  promovarea experienţei elevilor şi a cadrelor didactice coordonatoare în contextul multidisciplinar (istorie, literatura, arte, muzeografie, cercetare bibliografică şi istorică)  în vederea îmbunătăţirii calităţii actului instructiv-educativ.

Sperăm ca urmatoarea activitate să aibă același succes. Aceasta se va desfășura cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, la Școala Gimnazială Avram Iancu, în Satu Mare.

 prof.Mihaela Cornoc

Lasati un comentariu