Anastase out, Blaga şi MRU s-ar putea să nu prindă nici redistribuirea

• publicat la: 10 decembrie 2012
Anastase out, Blaga şi MRU s-ar putea să nu prindă nici redistribuirea

Dezastru total pentru vedetele ARD. Conform numărătorii paralele a USL, cel puţin jumătate din liderii ARD nu mai prind  parlamentul. Salvarea pentru unii fruntaşi  o reprezintă, paradoxal, câştigarea de către USL a cât mai multe colegii cu 50%+1 vot. Astfel, cei din ARD ar obţine mandate suplimentare în câteva colegii.

–         În Bucureşti, conform anunţului făcut de liberalul Eugen Nicolăescu, toate colegiile sunt câştigate cu 50%+1 vot de candidaţii USL. Asta nu înseamnă că ARD şi PPDD nu vor avea câteva mandate, prin redistribuirea a III-a, adică prin obţinerea unor mandate suplimentare. În Bucureşti vor exista câteva colegii care vor da astfel câte doi sau poate chiar trei parlamentari.

–         În Arad, niciun candidat ARD nu a câştigat vreun colegiu. Conform informaţiilor din zonă, este posibil ca MRU să nu prindă mandat nici prin redistribuire.

–         În aceiaşi situaţie, poate chiar mai dificilă se află Vasile Blaga în Timiş.

–         În Prahova, Roberta Anastase ar fi fost bătută măr de anonimul (cel puţin pentru media centrală, Paul Dumbrăveanu).

–         În judeţele Galaţi, Constanţa şi Vrancea, liderii USL au anunţat că au „închis” toate colegiile.

–         În Dîmboviţa, ziaristul Sorin Roşca Stănescu ar fi închis colegiul cu 58%.

–         USL Vaslui estima la orele 00.20 că câştigă toate colegiile din judeţ.

Conform unei informaţii neconfirmate încă, Mihaela Popa (USL) a câştigat cu 60% colegiul în care a candidat fostul ministru Teodor Baconschi.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu