Aperitive de Revelion

• publicat la: 29 decembrie 2012
Aperitive de Revelion

Rulada fantezie

Ingrediente:

6 felii pâine toast
400 gr bacon
100 gr spanac
200 ml lapte
4 ouă
1 ceapă
100 gr unt
Sare
Piper alb
Nucşoară

Mod de preparare :

Tocăm ceapa mărunt, iar jumătate din bacon  il tăiem fâşiute. Călim ceapa si baconul in untul incins.

Prăjim feliile de  pâine, apoi le tăiem cubulete si le punem intr-un vas. Adăugăm frunzele de spanac rupte bucăţi, ceapa si bacon-ul. Turnăm peste ele laptele. Punem ouăle bătute cu un praf de sare, omogenizăm si asezonăm cu nucsoară după gust. Imbrăcăm o tavă de cozonac unsă cu unt, cu feliile de bacon rămase, lăsându-le să curgă putin pe margini. Punem compozitia in tavă si nivelăm.

Acoperim toată suprafata cu feliile de bacon rămase in afara tăvii. Punem rulada la cuptor circa 45 minute. Lăsăm rulada să se răcească in tavă apoi o răsturnăm pe un platou.

 

Cuburi aperitiv

 

Va prezint un aperitiv de exceptie, gustos si aspectuos si foarte potrivit pentru mesele festive .In compozitia lor am folosit delicioasa crema de branza Hochland precum si telemea Hochland. Am inscris reteta in concursul organizat de Bucuria gustului pe facebook, un concurs extraordinar la care va invit si pe voi sa participati.

Ingrediente

4 felii paine integrala de secara
200 gr crema de branza Hochland Creme
100 gr telemea Hochland
50 gr unt
50 gr smantana
1 ardei gras rosu
1 plic gelatina

Frecam untul moale impreuna cu crema de branza. Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina sare.

Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o amestecam in compozitie
Intro tava de cozonac asezam o folie alimentara apoi punem feliile de paine astfel incat sa acopere tot fundul tavii.
Turnam deasupra compozitia de branza si asezam peste ea feliile de paine ramase. Acoperim cu folia alimentara si dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore.


Scoatem aperitivul din folie si taiem cubulete mici . Eu am decorat cu rosii cherry.


Cuburi aperitiv cu crema de brânză şi somon

Ingrediente

3 felii paine integrala
400 gr crema de branza
200 gr somon afumat
50 gr smantana
1 plic gelatina
cateva fire marar
piper alb
sare de mare

Mod de preparare

Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana.

Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si piper alb. Punem gelatina intr-un castronel , completam cu cateva linguri de apa si o lasam 1 minut sa se hidrateze. Punem castronelul pe baie de aburi pana ce gelatina se dizolva de tot, fara sa ramana granule.
Adaugam gelatina astfel preparata in compozitie si omogenizam .
Rasturnam compozitia in tava peste feliile de paine. Nivelam cu ajutorul unei spatule si dam la frigider pentru cel putin o ora. Daca va grabiti puteti baga 10 minute la congelator. Scoatem apoi din tava cu ajutorul foliei aperitivul. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem cubulete si decoram cu trandafirasi din somon afumat si crengute de marar.

 

sursa caietulcuretete.ro

Lasati un comentariu