Băsescu,porţi ferecate de Crăciun

• publicat la: 28 decembrie 2012
Băsescu,porţi ferecate de Crăciun

Băsescu T. a ţinut ferecate porţile Palatului Cotroceni pentru colindătorii Crăciunului 2012, demonstrând câţi bani dă pe tradiţii el, ca individ care ar trebui să fie reprezentant al românilor şi al valorilor acestora.

Colindătorii care au venit, aşa cum au făcut vreme de aproape 20 de ani după 1989, să îl colinde pe românul aflat în fruntea statului – că au fost Iliescu, Constantinescu sau Băsescu – au găsit la palatul prezidenţial, anul acesta, doar porţi ferecate şi garduri înalte din sârmă ghimpată groasă. Din cea recent achiziţionată şi din cea mai veche. Plus, camere de supraveghere cu infraroşu, patrule pedestre ale structurilor de forţă. Doar gunoierii, în afara lefegiilor, s-au putut apropia de Palatul Cotroceni în ajunul marii sărbători a Naşterii Domnului.

Din 2004 până în 2009, Băsescu a suportat cu stoicism cetele de colindători, pe care nu dădea doi bani şi care îl agasau teribil (nu suportă „fojgăiala”, cum îi spune el), doar din raţiuni electoraliste: mai voia încă un mandat de tăiat şi spânzurat prin România.

Numai că, odată văzut în căruţă sacul celui de-al doilea mandat, Băsescu a preferat să se retragă în locuri straşnic păzite, unde nu ajung nici colinde, nici jurnalişti. Este vorba despre fortăreţele numite case de odihnă ori reşedinţe oficiale de vacanţă ale preşedintelui României. Plătite din bani publici, adică din bugetul de stat alimentat de toţi românii.

Renunţarea la colindători mai are o explicaţie, după cum au declarat pentru cotidianul.ro surse din Administraţia Prezidenţială: mai mult decât teama, groaza efectivă de posibile „urări” ca acelea pe care i le-au adresat veteranii Pieţei Universităţii în 2012.

Băsescu, spun aceleaşi surse, ar fi suportat cu greu umilinţa adevărurilor spuse în faţă, chiar în sediul de lucru ce-i este destinat prin lege, colindătorii nefiind în prealabil selecţionaţi pe principii de simpatie faţă de PDL.

Tot groaza de adevărurile pe care i le-ar fi aruncat românii l-a determinat pe Băsescu să nu mai susţină, în ultimii doi ani, în direct şi în faţa mulţimilor, tradiţionalul mesaj de Anul Nou. A ales să se ascundă în nopţile ultimelor revelioane. A preferat, pentru noaptea dintre ani, izolarea în cârciumile (locuri atât de dragi inimii lui) bine păzite şi atent controlate anterior de forţele speciale.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu