Darurile Pruncului Iisus: aur, smirnă şi tămâie, daruri pentru sănătate

• publicat la: 26 December 2012
Darurile Pruncului Iisus: aur, smirnă şi tămâie, daruri pentru sănătate

Din povestile biblice aflăm, printre altele că cei Trei Magi de la Răsărit au pornit la drum călăuziti de o stea indată ce au aflat de naşterea Fiului lui Dumnezeu si i-au dus in dar cadouri scumpe, aur, smirnă si tămâie, care au nu numai o semnificatie biblică, ci sunt si o adevărată bogăţie de remedii naturiste, folosite de foarte mult timp pentru tratarea diferitor afectiuni.

Dacă, intr-adevăr, unul dintre daruri a fost aurul, metalul pretios, cercetarile moderne au demonstrat beneficiile terapeutice ale acestuia aratand ca terapia cu aur dă rezultate foarte bune in caz de artrita reumatoidă.

Au fost vremuri cand bolnavilor de reumatism li s-a injectat aur lichefiat in muschi si, in sapte din zece cazuri, au fost rezultate bune. S-a procedat la fel si in caz de spondiloza si poliartrita, dar operatiunea fiind una extrem de dureroasa, astazi se foloseste tot mai rar.

S-a constatat de asemenea ca aurul nu numai ca te imbogateste si te face mai frumos, ci te face si destept. Astfel, persoanele care beau “apa de aur” sunt sanatoase, traiesc mai mult si au o gandire mai limpede.

Smirna, inca unul din darurile aduse pruncului Iisus, se prezinta ca si tămâia, sub formă de granule mici, galben inchis, cu o aromă deosebită si inconfundabilă si proprietati terapeutice de exceptie.

Ca tratament naturist, smirna se foloseste sub forma de infuzie, tinctura ori fumigatii impotriva gripei, guturaiului si bronsitei, in stari de oboseala intelectuala si astenie, in caz de indigestie si balonare.

Se recomandă ca smirna pentru uz intern să fie procurată de la plafar ori magazinele de produse naturiste si  să scrie pe pachet că se recomandă in uz intern.

Cu infuzie mai concentrata de smirna se pot face frectii la maini si la picioare, in caz de circulatie periferica deficitara. Fumigatiile se recomanda in caz de agitatie psihica, dureri puternice de cap, nas infundat, sinuzita, in pragul unui atac de panica sau crize de nervi, raceala puternica.

Tămâia este o răşină pe care arborele Boswellia, originar din Africa si Orientul Mijlociu, o secretă pentru a-si vindeca rănile din scoarţă. Se pare că tămâia, folosită ca remediu de peste 5.000 de ani, poate ajuta si la reducerea tumorilor intracraniene, dacă e să dăm crezare rezultatelor unor studii realizate de cercetătorii din mai multe ţări ale lumii.

Studii recente au demonstrat ca tămâia este eficientă in tratamentul colitei ulceroase, in boala Crohn, cât si in afectiuni respiratorii si articulare.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu