Dosarul UDMR, cel mai fierbinte pentru USL, afirmă Dragnea

• publicat la: 15 decembrie 2012
Dosarul UDMR, cel mai fierbinte pentru USL, afirmă Dragnea

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat, vineri, că discuțiile referitoare la o viitoare posibilă colaborare la guvernare a Uniunii Social Liberale și UDMR reprezintă cea mai fierbinte problemă. 

Liviu Dragnea a dorit sã reitereze cã anunţul fãcut de premierul Victor Ponta, în seara de 9 decembrie, referitor la o viitoare colaborare cu UDMR, avea la bazã o discuţie care avusese deja loc cu liderii UDMR, în condiţiile în care USL nu ştia cã va obţine peste 66 la sutã în alegerile parlamentare şi dorea obţinerea unei majoritãţi constituţionale.

“Dosarul UDMR este cel mai greu pentru noi, e cea mai fierbinte problemã şi va trebui sã cântãrim foarte bine la începutul sãptãmânii viitoare, când vom avea o a doua întâlnire cu conducerea UDMR. Noi am avut o discuţie cu colegii din UDMR şi vreau sã fac precizarea – anunţul fãcut de Victor Ponta n-a fost o acţiune individualã a lui Victor Ponta, nu vreau sã se înţeleagã cã aşa i-a venit lui în minte. El a avut mandat de la conducerea USL. A fost o discuţie cu conducerea UDMR, înainte de alegeri, generatã de acelaşi lucru: sã nu ajungem pe 10 decembrie cu alegerile câştigate, dar cu 50 la sutã şi sã ne trezim în continuare cã nu putem face Guvernul. Însã ne-am trezit cu 66 de mandate în Parlament. Pânã la aceşti 66 la sutã, discuţiile erau generate de nevoia de majoritate constituţionalã. Sigur cã acum situaţia este cu totul alta”, a declarat Dragnea la Antena 3, potrivit Adevărul.

“Noi suntem acum în situaţia în care avem într-un taler o înţelegere cu nişte lideri de la o formaţiune politicã, dar avem drama cã, pe celãlalt taler, avem ceilalţi români care au rãspuns la solicitãrile noastre.”, a spus Dragnea. El a adăugat că Uniunea va lua o decizie astfel încât să nu facă greșeală de a dezamăgi milioanele de români care i-au votat.

sursa dcnews.ro

Lasati un comentariu