E stabilit: UDMR nu intră la guvernare

• publicat la: 17 December 2012
E stabilit: UDMR nu intră la guvernare

Liderii USL au căzut de acord. UDMR nu va intra la guvernare. După mai multe zile de tensiuni, lucrurile s-au tranşat.

“Decizia finală a fost ca UDMR să nu facă parte din Guvern”, a spus Victor Ponta luni seară.

Întrebat dacă UDMR va primi funcţii de secretari de stat sau şefi de agenţii, Ponta a spus: “Nu se pune problema”.

“Se pune problema în domeniile esenţiale – drepturile minorităţilor, educaţie, cultură – acolo vor fi şi reprezentanţi ai comunităţii maghiare, dar nu se pune problema unei participări politice”, a spus Ponta.

El a spus că susţine decizia USL în privinţa UDMR, deşi şi-a exprimat punctul de vedere în Uniune pe acest subiect.

Conducerea PNL decisese că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat luni vicepreşedintele PNL, Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile. “E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile, că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare”, a declarat Daniel Chiţoiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat la rândul său luni că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul “foarte fierbinte”, dând de înţeles că UDMR n-ar trebui să intre la guvernare.

UPDATE Ce spune liderul UDMR

Rămas în afara guvernării, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că Uniunea va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta.

Kelemen Hunor a spus că Uniunea nu a fost luată la guvernare din cauza opoziţiei PNL.

“Se formează un guvern format doar din USL, UDMR nu va face parte din Guvern. Vom intra în opoziţie constructivă şi sigur că pe parcursul lunilor şi anilor vom discuta, vom dialoga, vom analiza toate proiectele care privesc educaţie, cultura, modificarea Constituţiei, modificarea regiunilor de dezvoltare. (…) Nu am putut să trecem peste decizia luată de PNL”, a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă este dezamăgit de decizia privind UDMR.

“După 23 de ani se întâmplă prima dată că ceva ce am discutat acum câteva zile se reia în discuţii şi nu este un lucru foarte plăcut, dar nu sunt dezamăgit”, a replicat liderul UDMR.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de careiu la 17 December 2012 - 19:15

tot pnl ul ramane cu coloana vertebrala si pisicu inghite porcu..Bravo dle ANTONESCU !!!!Bravo PNL!!!!

de un roman la 17 December 2012 - 20:51

Bravo PNL,ati demonstrat ca sunteti urmasii BRATIENILOR !!!Sper sa fiti la fel de demni si in luarea altor decizii politice.Probabil intampinam sarbatorile la fel de amarati si de saraci dar cu siguranta mai demni si mai mandri !!!

de podina ioan la 17 December 2012 - 23:40

la nivel judetean am inghitit noi porcul?

de mircea la 18 December 2012 - 00:11

prostu daca nu e si fudul parca nu e …porc destul asa ca nelutule la nivel judetean iudemereu tau a luat-o in freza

de careian la 18 December 2012 - 01:09

saracii romani cum au fost pr0stiti din nou de USL. asta cu iudemereul la conducere alaturi de USL a fost o politica de albire a PNL-ului.

de gabi la 18 December 2012 - 11:01

cam alb la fata era aseara kelemen bacsi …dupa faza cu careiu si jenotulipanu chiar credea ca se cocoteaza la guvern???/
acum pe cine mai spainzura csibi barna de la iudemereu lui kelemen ?

de emil la 18 December 2012 - 14:22

@ kkreian
vai, saracii horthystii, cum si-au pierdut ciucurii, pe podul Satmarului pardon, cum sunt ei prostiti din 1989 de rmdszamar. si se mai duc si in viitor sa-i prosteasca tot aia. iar te dabija de grija romanilor!? vezi-ti de sovinii tai legelista si friss kakas! ati vrut cu pdl la guvernare, ati taiat salariile, ati jumulit pensiile, ati inchis spitale, ati falimentat peste 100.000 de firme mici, ati oprit inima Romaniei la ordinele date de nava de lupta [cruciș(ătorul)] beshila, acuma mai si suportati consecintele si gustati opozitia. ca oricum, de la infiintarea rmdszamar incoace voi sunteti mereu in opozitie cu poporul roman si cu Romania!
De aia si are, in mijlocul Clujului, Iancu statuie! sa le dea horthystilor… avertisment!

de emil la 18 December 2012 - 17:08

rmdiszno/rmdszamar nu a fost luata la guvernare datorita antiromanismului ei deschis. sa guverneze unde guverneaza jobbik si magar garda.

de emil la 18 December 2012 - 17:11

uite ca beshila a inghitit rmdiszno!

de emil la 18 December 2012 - 17:16

pe podul de la Kocsord, divizia secuiască si-a pierdut ciucurii (nădragii) de frica “intervenționiștilor” romani. atâția ciucuri au rămas în urma lor ca s-a ridicat un monument din materialul respectiv!

de emil la 18 December 2012 - 17:19

sa vedem din ce se ridica monumentul lor de lângă podul Satmarului, ca si pe acolo si-au pierdut destui ciucuri!

de crisan la 19 December 2012 - 08:55

lasa-i emile sa-si revina ca tare sunt suparati acum cand culeg roadele guvernarii de atatia ani !
au disparut si leko si primaruk si leglelgleg si…cohorta de scriitori din legendele satmarene platite din fonduri europene in care e amestecat consilierul primarului de carei care zice ca nu stie nimic si nici usturoi no mancat…da nici la referendum nu fost voie la ei

de emil la 19 December 2012 - 11:42

chiar trebuie sa-si revina?

Lasati un comentariu