Ponta: „România nu a intrat în această iarnă în Schengen pentru că aşa a cerut Traian Băsescu”

• publicat la: 7 decembrie 2012
Ponta: „România nu a intrat în această iarnă în Schengen pentru că aşa a cerut Traian Băsescu”

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi seară, la Antena 3, că România nu a intrat în Schengen pentru că aşa a cerut Traian Băsescu, primul ministru acuzându-l pe Băsescu de faptul că acţionează împotriva intereselor ţării.

„România nu a intrat în această iarnă, dar a fost pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema intrării României şi a Bulgariei în Schengen, pentru că aşa a cerut Traian Băsescu. A zis „după alegeri. Nu vorbiţi înainte, ca nu cumva să ajutaţi guvernul ăsta”. Şi atunci o să fim în februarie şi o să intrăm în Schengen”, a afirmat Ponta joi seară la Antena 3.

Premierul a adus aceleaşi acuze şi în cursul zilei.

Traian Băsescu face campanie împotriva României, a declarat joi Victor Ponta la Târgu-Jiu.

„Domnul preşedinte, în propaganda sa politică, totuşi îşi bate joc de România. E greu de găsit un om mai iresponsabil. Am înţeles că dânsul face campanie împotriva USL, e dreptul lui, deşi, sigur, preşedintele nu ar trebui să facă campanie, dar să faci campanie împotriva României mi se pare un gest absolut incalificabil, josnic, din partea domnului Băsescu” ,

Ponta a susţinut că problema privind aderarea României la Schengen nu a fost pusă pe agenda JAI din acest an „tocmai la cererea domnului Băsescu”.

„El a cerut să nu fim primiţi în Schengen, sperând probabil, nu ştiu, că o să pierdem alegerile. Am discutat foarte clar, şi la primul consiliu JAI de anul viitor, şi intrarea României şi Bulgariei, întâi cu frontierele aeriene şi maritime, şi apoi şi cele terestre, va fi în ordinea de zi şi dacă domnul Băsescu nu se mai opune o să şi intrăm în Schengen. E absolut josnic ca tu să faci propagandă împotriva ţării sale” , a afirmat Ponta.

Victor Ponta l-a mai acuzat joi seară la Antena 3 pe Traian Băsescu că ar fi vrut ca unele programe cu fonduri europene, blocate din cauza gestionării frauduloase în timpul guvernării PDL, să nu fie deblocate.

„Traian Băsescu aseară spunea „nu deblocaţi POSDRU, nu deblocaţi celelalte programe. Adică cum, guvernul ăsta deblochează ce a blocat Emil Boc?’ (…) Oamenii ăştia, începând cu Traian Băsescu, acţionează în mod intenţionat împotriva intereselor naţionale ale României deja. Şi asta se numeşte trădare a intereselor naţionale, în momentul în care faci acţiuni împotriva intereselor ţării tale doar ca să nu predai puterea în mod democratic”, a spus premierul.

Ponta a mai acuzat că Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat prin fraudă. „Miza alegerilor de duminică este sfârşitul regimului Băsescu”, consideră Victor Ponta.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu