Realizări deosebite ale Consiliului Judeţean în 2012

• publicat la: 29 decembrie 2012
Realizări deosebite ale Consiliului Judeţean în 2012

La ultima conferință din 2012, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a prezentat bilanțul de activitate,intr-o retrospectivă  a anului 2012.Alături de acesta au participat  și vicepreședinții Csehi Arpad și Mircea Govor.

Principalele realizări din sănătate ,care nu au fost puţine,au fost prezentate de Adrian Stef.

In 10 noiembrie a  avut loc inaugurarea noii Secții de cardiologie a Spitalului Județean Satu Mare, reabilitată şi modernizată . Noua secţie are 55 de paturi, iar lucrările de amenajare a spaţiului au costat aproximativ 100.000 de lei.

Noua secţie de Chirurgie cardiovasculară a fost amenajată la etajul III al Spitalului Judeţean, la acelaşi nivel cu secţia Cardiologie, specialitate înrudită, şi cuprinde şase paturi specialitate cardiovasculară, patru paturi cu specialitate terapie intensivă chirurgie cardiovasculară şi şase paturi compartiment terapie intensivă coronarieni. Lucrările de amenajare şi reabilitare a secţiei au costat 133.000 lei, dotarea cu mobilier 100.000 lei, iar dotarea cu aparatură medicală performantă 1,3 milioane lei, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean Satu Mare. Spitalul Judeţean a contribuit cu suma de 30.500 lei din veniturile sale proprii la achiziţia de aparatură medicală.

În 15 noiembrie, a fost dat în folosință cel mai modern computer tomograf de tip BrightSpeed. Valoarea computerului tomograf se ridică la 1.495.000 lei, fondurile fiind asigurate de către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Satu Mare. De asemenea, costul total al lucrărilor de amenajare se ridică la 250.000 lei, finanţare asigurată integral de către Consiliul Judeţean. În urma acestei investiţii, sătmărenii vor avea acces gratuit la aceste servicii, fapt care va duce la creşterea calităţii serviciilor medicale în sistemul public de sănătate.

Reabilitarea Secţiei de ortopedie  a presupus si  dotarea cu aparatură modernă în beneficiul pacienţilor. Lucrările de la noua locaţie a Secţiei de ortopedie au fost finanţate de către Consiliul Judeţean, valoarea acestora ridicându-se la peste 160.000 lei. Au fost efectuate zugrăveli interioare, faianţări, montare de gresie, parchet, înlocuiri de instalaţii sanitare, înlocuiri de geamuri, uşi, mobilier în saloane, cabinete medicale, holuri, anexe şi grupuri sanitare. Secţia are 50 de paturi repartizate în 17 saloane de 2, 3 şi 5 paturi.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost dat în folosinţă un modern sistem de radiologie digitală, investiţia de 600.000 de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean. Noul aparat permite investigaţii de înaltă performanţă în format digital, fiind una de top.

Noul aparat Opera T90 permite investigaţii performante digitale cu o radiere mai mică a pacientului. Instalaţia cuprinde masa pentru pacient telecomandată de la pupitrul de comandă, generatorul RX de înaltă frecvenţă şi softul modern de procesare a imaginilor.

Președintele CJ a scos in evidenţă  și importanța finalizării unor investiții la Luna Șes, precum recepția instalației electrice, dar și a telescaunului. Nu au fost uitate nici investițiile în infrastructura rutieră din județ, Adrian Stef dând asigurări că instituția pe care o conduce , alături de fostul ministrul Ovidiu Silaghi, vor urmări îndeaproape proiectul centurii de ocolire a municipiului Satu Mare și construirea celui de-al treilea pod peste Someș.

Consiliul Județean a acordat în acest an o finanțare în valoare de 7,5 milioane de euro în scopul demarării funcționării planurilor de dezvoltare locală a teritoriilor cuprinse în GAL.

Obiectivul general al Axei IV – LEADER îl constituie demararea și funcționarea inițiativelor de interes local în dezvoltarea propriilor teritorii. Acțiunile finanțate prin abordarea LEADER presupun acțiuni integrate, coerente, ce conduc la diversificarea și dezvoltarea economiei rurale în folosul comunităților.

Consiliul Judeţean Satu Mare a supus dezbaterii şi consultării locuitorilor judeţului Satu Mare, proiectul stemei judeţului Satu Mare, întocmit în trei variante, prin publicarea în data de 03.12.2012  în presă, pe site-ul instituţiei şi afişarea la instituţie.

După avizare  proiectul de stemã – varianta adoptatã, însoţit de un memoriu justificativ, sub semnãtura Prefectului şi a Preşedintelui Consiliului Judeţean, se înaintează Comisiei Teritoriale de Heraldică Cluj în vederea promovării prin Hotărâre de Guvern.

Importante investitii se vor realiza  la pista Aeroportului ,printr-un proiect depus  în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013,

– axa prioritară 2- Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport

– domeniul major de intervenţie 4 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian

Proiectul își propune să reabiliteze și să modernizeze suprafața de mișcare a Aeroportului Satu Mare,  în vederea deservirii unui trafic aerian cu aeronave.

Acest lucru se va realiza prin lucrări de reabilitare a pistei de decolare-aterizare, reabilitarea parțială și conservarea rețelei de canalizare, precum și echiparea direcției principale de aterizare  cu sisteme de balizaj de categoria II.

Acest proiect conduce la îmbunătățirea infrastructurii existente a Aeroportului Satu Mare având un impact pozitiv indirect prin îmbunătățirea condițiilor de operare pe aeroport și atragerea de noi operatori în concordanță cu prognozele de trafic prezente și viitoare. Valoarea totală a proiectului: 49.365.213,44 lei, inclusiv TVA.

Pentru a scuti pe viitor bugetul judetean de plata unei chirii consistente pentru  continuarea activităţii Bibliotecii Judetene in imobilul de pe strada Decebal,se va trece la construitrea unui sediu modern,pe strada Mihauil Kogălniceanu tot printr-un proiect în valoare de 49.477.095 lei.Suprafața desfășurată va fi de  6.743 mp.

Nu in ultimul rând, Adrian Stef a expus şi  importanța sărbătoriri cum se cuvine a Zilei Naționale.

Sătmărenii nu au fost obişnuiţi ca sărbătorile naţionale să aibă o asemenea amploare cum a fost Ziua Națională ân acest an. Promit că de acum înainte, cât voi fi eu preşedinte al Consiliului Judeţean, vom acorda atenţia cuvenită tuturor sărbătorilor patriotice, fie că e vorba de Ziua Naţională, Ziua Drapelului sau Ziua Imnului. Recunosc că ideea arborării drapelului uriaş este o idee mai veche a mea şi adevărul este că abia acum am putut s-o realizez.

Pentru prima dată după mulți ani, este organizat Revelion în aer liber. Capetele de afiş ale programului artistic ce se va derula pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie între orele 10.00 – 01.00 vor fi DJ Naguale şi invitaţii speciali Saya, Kaira, Alex Mica, Mr. Saxobeat şi Dony, vedete binecunoscute mai ales tineretului, dar organizatorii pregătesc surprize plăcute pentru sătmărenii de toate vârstele care vor fi prezenţi în noaptea de Revelion în Centrul Nou”.   

Vicepreședinții Csehi Arpad și Mircea Govor tiunt sa ureze Sărbători Fericite sătmărenilor și un An Nou cât mai bun,mai prosper.

 

redacţia

Lasati un comentariu