România la picior. Vatra Dornei

• publicat la: 25 decembrie 2012
România la picior. Vatra Dornei

Dacă iti doresti să ai parte de o vacanţă de vis in această iarnă, atunci destinatia ta este Vatra Dornei, locul de vis al Bucovinei si pe care fiecare localnic il laudă cum stie mai bine. Rar găsesti un bucovinean care să nu spună mândru că locuieste pe lângă Vatra Dornei.

Dacă nu optezi pentru tren sau autobuz si vrei să alegi masina personală, coordonatele GPS iti vor fi de ajutor: 47.346732,25.359077.

Cei care merg in zona inaintea Anului Nou se vor bucura de obiceiuri de iarna si datini ce au loc in cadrul Festivalului Porniti Plugul Feti Frumosi….dar si de cele puse la punct cu ocazia Serbărilor Zăpezii.

Principalele partii sunt Dealu Negru, cu o lungime de 3.000 de metri, si partia de schi Parc, de 900 metri lungime.

Dealu Negru are si instalatie de transport cu telescaun, in timp ce pârtia Parc are baby-schi pentru copii si un teleschi.

Multi merg la Vatra Dornei pentru sănătate, avand in vedere că in zonă există izvoare cu apă minerală carbogazoasă, izvoarele terma, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase, mofete naturale de saruri de mare puritate si namol de turba din zona Poiana Stampei.

Si daca exista o persoana ce simte nevoia de mai multa cultura poate merge la Muzeul etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al stiintelor naturale.

Si primaria orasului are o arhitectura interesanta si merita vizitata. Mai jos se vede doar turnul, dar peisajul este superb.

Ajuns aici poti merge sa vizitezi Parcul National Calimani, care se intinse pe 24.000 ha. In plus, aici poti sa ramai peste noapte pentru ca exista locuri speciale pentru campare.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu