România, sub zăpadă: Zeci de oameni izolaţi sau blocaţi in maşini, şcoli şi drumuri închise

• publicat la: 13 decembrie 2012
România, sub zăpadă: Zeci de oameni izolaţi sau blocaţi in maşini, şcoli şi drumuri închise

Zeci de oameni din mai multe sate din tara sunt izolati din cauza zapezii, ca urmare a ninsorilor din ultimele zile.

Peste 60 de persoane care ramasesera izolate in mai multe sate, de mai mult de patru zile, au primit joi paine si apa, informeaza Realitatea Tv.

Alte 782 de persoane blocate sau izolate din cauza zapezii au fost salvate in noaptea de miercuri spre joi, cu ajutorul politistilor, jandarmilor si pompierilor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Dintre cei izolati, cei mai multi – 369 – erau in judetul Botosani si in judetul Dolj – 140 de oameni.

Totodata, mai multe persoane au ramas blocate in masini, in judetul Teleorman, din cauza stratului mare de zapada. Pompierii si angajatii de la drumuri au intervenit pentru salvarea acestora, printre care s-au aflat si un bebelus in varsta de patru zile si mama sa.

Potrivit Adevarul, oameni blocati in autoturismele ramase in nameti se aflau si in judetele Botosani si Iasi.

Tot in judetul Iasi, in localitatea Movileni, o ambulanta a ramas blocata in nameti, joi dupa-amiaza, informeaza Digi 24. Trei copii asteapta sosirea echipei medicale.

Circulatia rutiera a fost redeschisa pe DN 21, DN 3 si DN 51, dar ramane blocata pe alte sapte drumuri nationale

CNADNR a anuntat ca, incepand cu ora 12:30, circulatia rutiera a fost redeschisa, pe DN 21 Drajna-Calarasi, DN 3 Lehliu Gara-Calarasi si DN 51 Izvoarele-Zimnicea.

In schimb, sapte drumuri nationale din doua judete ale tarii sunt inca blocate, joi, din cauza zapezii. Este vorba de sosele din nord-estul Romaniei (judetul Botosani), dar si din sud (judetul Teleorman).

Scoli inchise in opt judete

Numeroase scoli din opt judete sunt inchise, joi, cele mai multe unitati de invatamant in care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile fiind in judetele Botosani (538) si Dolj (490), conform unui comunicat al Ministerului Educatiei, remis joi Ziare.com.

Alte patru judete (Vaslui, Iasi, Neamt si Teleorman) au raportat suspendarea activitatii scolare in 111 unitati de invatamant (cele mai multe in judetul Vaslui – 48). In celelalte doua judete (Braila si Hunedoara) sunt doar patru scoli in care nu se sustin ore la clasa.

Un caz deosebit s-a inregistrat in judetul Botosani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetisti au fost cazati in regim de urgenta, in noaptea de 12 spre 13 decembrie, in sediul Politiei de Frontiera Romanesti si AGROMEC Dragalina, respectiv unitati scolare din localitatile Stefanesti si Dumbravita. Dintre acestia, in cursul acestei zile mai sunt prezenti in spatiile temporare de cazare 103 elevi.

In total, in cele opt judete, 1.143 unitati de invatamant si-au suspendat activitatea instructiv-educativa, joi. Numarul elevilor si prescolarilor aflati in situatia de a nu frecventa cursurile este de 144.775.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu