Românii din Carei sub tirul conducerii UDMR.Statistici record la primărie

• publicat la: 5 decembrie 2012
Românii din Carei sub tirul conducerii UDMR.Statistici record la primărie

Potrivit unei statistici intocmite de ziare.com,judetele din Nord, in special din regiunea Moldovei, au cei mai săraci angajati din România.

Potrivit datelor INS, citate de Realitatea, cel mai mic salariu mediu net s-a inregistrat, in septembrie, in Suceava – 1.054 lei, adica 233 euro, fiind urmat de Vaslui, cu 1.081 lei (239 euro) si Maramureş, cu 1.082 lei (239 euro).

Alte judete unde salariul mediu net din prezent nu depăşeşte 250 de euro sunt Botoşani, Vrancea, Neamt, Satu-Mare  sau Bihor.

După cum aţi observat insă ,statisticile sunt intocmite pentru intreg judeţul nu şi pentru municipii.

In judetul Satu-Mare,potrivit acestor statistici,salariul mediu este de 1138 de lei .

Dacă insă ne referim la municipiul Carei,oraşul cu etnici români in proporţie de 45%  şi cu  doi primari de la formaţiunea UDMR,situatia este cu totul diferită,nu numai pentru acest judet ci credem că pentru intreaga ţară.

Mai mult,situatia nu este de ieri de azi ci datează de doi ani de zile,mai exact din 1 ianuarie 2010.

Incepând cu acea dată,salariile au fost majorate ,diferenţiat,nu se stie pe ce criterii,ajungându-se in situaţia ca salariul mediu al celor ce fac parte din aparatul propriu al primarului să depăşească echivalentul a peste 800 de EURO.

Să fie un record naţional ?

Nu este nici o greşeală,vă asigur că suma este reală,conform statelor de plată,aşa cum am mai scris de-a lungul timpului din 2010 încoace.

Pentru  oraselul cu 20 de mii de locuitori,cu o zi inainte de plecarea sa din funcţia de presedinte ANFP,Andras Szakal,cu rang de Secretar de Stat, fost membru UDMR,actual membru PDL,acordă aviz favorabil  Primăriei Carei  pentru mărirea organigramei aparatului de specialitate a Primarului precum serviciilor şi instituţiilor subordonate Consiliului Local  la numărul de …213 .

Potrivit noii organigrame aprobate,( vezi aici) totalul funcţiilor publice in institutia primăriei Carei se va ridica la 213.

Dacă mai aducem in discuţie si faptul că la Primăria Carei ,unde atât primarul cât şi viceprimarul sunt de la formaţiunea UDMR,una din cerinţele obligatorii pentru inscrierea  la concurs pentru posturile vacante  este cunoaşterea scris şi vorbit a limbii maghiare( vezi aici ),avem imaginea completă a ceea ce oferă UDMR in materie de managementul unei comunităţi multietnice cum este cea careieană.

Mai mult,etnicii români au fost mereu jigniţi in apariţiile săptămânale de limba maghiară  semnate de insuşi consilierul personal al primarului,fapt ce nu a atras nici o reacţie din partea celor doi primari.

Plătit regeşte,consilierul primarului,redactor şef la ziarul de casă al UDMR,aflat pe statul de plată al primăriei de 4 ani ,nu a trimis nici măcar un comunicat de presă in acest timp sau cel putin la ziarul de limbă  română  Buletin de Carei şi işi desfăşoară  zilnic  activitatea in sediul UDMR de peste drum in timp ce alţi angajaţi din primărie sunt obligati să semneze condica de prezenţă.

In calitatea sa de primar al oraşului multietnic Carei,preşedintele UDMR Carei,Kovacs Eugen  Jeno,nu a fost deloc deranjat de faptul că la festivităţile de premiere de la sfârşitul anului scolar 2011-2012,copii de la Scoala Gimnazială nr.1 Carei au primit ca premii cărţi care deformează istoria locală si defăimează poporul român,despre care au apărut  recent ample materiale in presa judeţeană.Potrivit celor afirmate la acea dată de directorul şcolii,cărţile au venit din partea Primăriei Carei.

Nu a fost deranjat nici de faptul că proaspătul consilier la acea vreme,Visnyai Csaba,director la Scoala Generala nr.3 afirma la festivităţile de absolvire a clasei a opta, din iunie  că “minden magyar szamit” in condiţiile in care majoritatea părintilor erau de etnie română.

Nici măcar unul din candidaţii UDMR la alegerile parlamentare din 9 decembrie din acest colegiu nu oferă explicatii faţă de intârzierile de punere in posesie a etnicilor români  ce revendică imobile şi terenuri ce au aparţinut familiilor lor sau de refuzul primarului de a respecta o hotărâre judecătorească definitivă in ce priveşte  imobile şi terenuri din oraş câştigate în instanţă.

Nu se motivează nici insistenta cu care UDMR Carei  sprijină membrii fără pregătire adecvată in funcţii de conducere şi aici mă refer la Clubul Elevilor al cărui director este depanator TV conform celor mentionate de acesta  in formularul de inscriere pentru alegerile din 10 iunie la funcţia de consilier local din partea UDMR .

Se face insă menţiune la posibila viitoare dictatură a  viitorului preşedinte Crin Antonescu ,intr-un articol( Astăzi minoritarii,mâine şi majoritarii) publicat in premiera  in  limba română,in săptămânalul Nagykaroly es videke din 3 decembrie.

Voit sau nu,ce se uită a se mentiona este că la Carei suntem in plină dictatură UDMR ,si nu de azi ci de mai mulţi ani.Municipiul Carei are ,din iunie 2008 până în prezent,şi primarul şi viceprimarul de la formaţiunea UDMR,oraşul fiind multietnic ,cu o populaţie românească de 45%.

Manifestările antiromâneşti ale primarului de Carei au culminat cu depunerea unei capsule a timpului la fundaţia Teatrului Municipal local,obiectiv aflat in patrimoniul oraşului Carei din România,acţiune la care au fost invitaţi doar reprezentanţii UDMR in frunte cu Kelemen Hunor şi cei doi candidaţi  pentru Parlamentul României,Pataki Csaba şi Erdei Istvan.

Nici măcar unul din aceşti candidaţi  nu a atras atenţia primarului localităţii Carei de lipsa oricărui reprezentant din partea Consiliul Local Carei ( ce contribuie si el la realizarea lucrarilor de reabilitare si  care vă amintim că are in componenţă 11 consilieri UDMR si 8 consilieri din partea USL),sau a oricărui alt reprezentant al vreunei instituţii a statului de drept .Nimeni nu ştie ce conţine acea capsulă a timpului,care au fost documentele inglobate în ea şi ingropate de Kelemen Hunor, după cum se vede din poze.

Deşi la şedinţa de Consiliu Municipal din luna noiembrie, copreşedintele USL CAREI,ing.Ilie Ciută a adus la cunoştinţa primarilor un protest verbal legat de această activitate cu vădit caracter părtinitor,urmat de unul scris depus la Institutia Prefectului,până la această oră incă  nu se cunoaşte decizia luată de instituţiile in drept ale statului.

In anul 2012,in municipiul Carei,salariaţii din aparatul propriu al primarului UDMR Kovacs Eugen Jeno au un salar mediu ce depăşeşte echivalentul a 800 de EURO,etnicii români nu sunt reprezentaţi la nivel de primărie careieană iar in Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal Carei nici măcar una dintre comisii nu are ca preşedinte un consilier etnic român din  cei 8.De  mai bine de 5 ani de zile înscrierile la concurs pentru  posturile vacante intr-o primărie din România  sunt condiţionate de cunoaşterea scris şi vorbit a limbii maghiare .

Şi toate acestea se întâmplă în anul de graţie 2012,în municipiul Carei,judeţul Satu Mare,România.

 

Daniela Ciută

comentarii

de denis la 5 decembrie 2012 - 14:47

sa le fie rusine

de ortodoxu la 5 decembrie 2012 - 15:13

ce cautati domnu primar acum o ora la protopopiat cu crainic si letiu&comp?
vine 9 decembrie si va ia cu friguri???
mai stiti unde au reformatii biserica sau ati fost excomunicat deacolo????

de emil la 5 decembrie 2012 - 18:53

desigur, directia gresita e atunci cand emil spune ca legelista de la nagy puszta, friss kakas, rmdszamar sunt horthysti.

de vasile la 5 decembrie 2012 - 20:11

Asta arata cat de retarzi sunt unii din administratie. Ma intreb daca isi bat nevasta acasa, doar pentru ca e femeie. Xenofobia si rasismul fac parte din aceeasi grupa. Se numeste discriminare. Deci, ce mai cauta in administratie din moment ce in Vest ar fi arestati?

de Ember la 5 decembrie 2012 - 22:10

Asa se intampla cand astfel de oameni ajung sa conduca un partid care altadata era respectat de toti in Carei,.
Sper ca maghiarii sa fie mai destepti in viitor si sa nu mai cada in capcana acestor oameni.

de kapjátokbe la 5 decembrie 2012 - 22:35

SA VA FIE RUSINE… SUNTETI O GRAMADA DE RASISTI SI ANTIMAGHIARI !!! MAI ALES VENITURILE CARE VOR SA CONTROLEZE ORASUL. TARE VA DOARE CA NU REUSITI, ASA E ?

de careien la 5 decembrie 2012 - 22:54

adica udmristii traiesc din banii orasului si daca spui ceva esti antimaghiar…da stiu ca aveti tupeu!!!!
ce meserii au consilierii udmristi???cu ce realizari se pot lauda????
da primarii cei doi??? sa nu spuneti ca au reusit sa faca paguba la statul roman pentru fratii si casele lor ca…poate va credem
cand veti plati datoriile la presedintele vostru care e primar ca sa poata sa duce acasa tot salaru???
doi primari care se tot plimba pe la partide pana ajung la functie de unde pot pune mana pe bani….acum se plimba pe la biserici romanesti si fac circ pana la oameni le este scraba de ei..oameni fara capatai cocotati in scaune ca maimutele..mare frica le este la unii ca daca pica va sti lumea ce ecxrocherii au facut si mai raman pe drumuri si haverii care traiesc langa ei ca si capusele

doare la voi ca nu aveti presedinte curat./seda????

de careien la 5 decembrie 2012 - 22:57

venitura voastra cocotata pe tulipan e scoborata hapt din varf de munte si nu auzit de carei pana ajuns la satumare….asa ca pofa be csuriboy si platiti la el datoriile

de flavia la 5 decembrie 2012 - 23:01

adica daca esti maghiar ai dreptul sa eviti legea iar cand se atrage atentia esti catalogat rasist si antimaghiar ?

de roman la 6 decembrie 2012 - 00:18

sa fiti voi sanatosi si voiosi da cu banii nostri ceati avea frate ?
pe cine intereseaza daca ungur sau roman conduce orasu da sa fie om !
domnii de la primarie nu au la vedere nici macar o foaie de avere asa cum e legea in romanica noastra si domnul vice sa nu se supere dar parca am fi si noi curiosi sa stim ce fel de studii are care sa il recomande pentru un post de manager la un ora s de 20 de miute de locuitori ?
sanatate sa aveti da de banii nostri sa nu va atingeti ca daca sunteti asa destepti atunci sa va faceti afaceri private sa vedem ce puteti atunci

de emil la 6 decembrie 2012 - 00:28

@ ardei kapia legelista
esti capabil sa faci deosebirea intre horthysti si unguri? daca nu, nu mai arunca sentinte de antimaghiarism. cum stai la etaj ai demonstrat deja: in orasul asta este primar venitura de la asuaj/garaj/baraj. nu stiai? uite, venitura controleaza orasul!?
dupa postari de genul asta, ma intreb cati dintre ungurii din Carei sunt horthysti. pentru ca in Romania este permis sa fii ungur, dar nu si horthyst. aia cu amiralul Polii, deplasati-va mai incolo, la Pola sau in pamantul scump al patriei ungare. mai declarati-va mult rongyos garda, magar garda, szamar garda si altele de astea, ca veti ajunge sa va pierdeti cetatenia si o sa reveniti in Romania la a doua venire (a lui Hristos, nu a lui arpad!)

de netulipan la 6 decembrie 2012 - 13:02

nobilii careieni maghiari cu pedigree au ales in fruntea lor o vinytura de pe varf de munte cu buda in curte care ii mai face si de rusine cu cate datorii are prin oras.
sa fie acesta semnalul apusului nobilimii ?

de bencze la 6 decembrie 2012 - 21:59

satui de UDMR!!!!votam schi,mbarea votam USL!!!!

de matei la 7 decembrie 2012 - 09:41

aerul schimbarii bate la usa si aduce o viata mai linistita si mai buna fara atatea certuri doar ca unii sunt setati pe violenta si asuprire fara discernamant asa cum face udmr carei care nu respecta nici macar etnicii maghiari neinregimentati politic asa ca ce sa ne mai asteptam de la ei la respect pentru altii

de laleauaneagra la 7 decembrie 2012 - 23:04

daca tot bate din usa in usa pentru un vot in plus domn primar cu candidatul udmr erdei poate incearca si o cheta ca sa scape si dumnealui de datoriile neplatite de ani de zile nu de alta da face de ras si pe deputatul erdei asa cum a facut cu csehi ca a si trebuit sa isi dea demisie

de Horia Mărieș la 8 decembrie 2012 - 01:05

@laleauaneagra la 7 December 2012 – 23:04

Are mână bună primașul? El l-a îngropat pe Csehi? Urmează Erdei?

Să vedem, deși eu unul nu cred, înclin să cred că va funcționa și de această data binecunoscuta disciplina etnică de partid rdmsz-istă! Că ei altceva nu știu, decît să voteze în turmă. Cum votează primașul de asaujul de sus, așa votează toți, conform principiului „noi nu gândim, no votăm doar rdmsz-ul”.
La ce-or mai fi bune atunci Partidul Popular Maghiar din Transilvania si Partidul Civic Maghiar, eu chiar nu știu!
Ca să-i încurce pe UDMR-isti? Rușine PPMT si PCM!

de leglegleg la 8 decembrie 2012 - 03:34

de ce maries, daca votezi cu usl inseamna ca gandesti?

de Horia Mărieș la 8 decembrie 2012 - 05:50

@ leglegleg la 8 December 2012 – 03:34

Luna asta da. Fiindcă este Luna Cadourilor pentru Băse. La anul mai vedem noi.
Poate apare și la RDMSz unul pe care sa merite să-l votăm.

de noni la 8 decembrie 2012 - 23:15

UDMR carei a instaurat dictatura in oras sub conducerea celor doi afoni dar buni manuitori de fonduri de orice fel numai sa ajunga in buzunarele lor ,
pentru fiecare lucrare fsacuta sute de milioane umplu depozitele agramatilor cocotati ca maimutele pe scaune care nu stiu sa se comporte si cred ca daca se uita labe1tv devin mai telectuali dar nu reusesc decat niste grimase idioate ca ale fanului lor matroz amator de wisiky.

vot USL

de Daciana la 10 decembrie 2012 - 13:51

Kelemen hunor care instiga la discriminare si dispretuieste romanii din Carei la fel ca si cel care il primeste peaici , acum vrea la guvernarea Romaniei dar uita ca in timpul cat a fost la guvernare au ridicat SUS mana pentru taiere de pensii si salarii si la taiere de fonduri pentru Sarmisegetusa si alte situri arheologice romanesti !
cat cinism din partea presedintelui UDMR care e o prezenta constanta pe la CAREI dar uita ca aici traiesc si romani si ca suntem intr-un oras din Romania.
Nu poti cere sa fii respectat daca nu respecti elvtas Kelemen Hunor !

de ortodoxu la 12 decembrie 2012 - 00:44

dejaba a umblat primaru curator reformat pe la popii romani ca deacolo primeste numa cateva voturi .
alea multe is la noi aia multi pe care ii batjocoriti in cartile scrise de asociatiile maghiare platite de statu roman

de Beno la 12 decembrie 2012 - 13:38

Am impresia ca la Carei este o alta republica daca am citit bine cifrele cu salariile din primarie.
Sunt de pe vremea lui Boc acestea ?
La Satu Mare e la fel sau numai in fiefurile UDMR unde circula Kelemen Hunor aveti asa ceva ?
In secuime cati viceprimari romani are UDMR ?
E adevarata treaba aici cu dictatura UDMR….

de sica la 13 decembrie 2012 - 23:23

la carei fdg are 4 consilieri din care se lauda cu un vice da care in poza e imbracat de udmr la care face campanie si nu pentru johannis care le e sef….cica svabii au luat sub 1 procent la alegeri ca toti au votat cu udmr da se sarbatoresc cu chestia cu colonizarea svabilor…mofturi ca sa ia bani ca doar is svabi maghiarizati.

de oti la 14 decembrie 2012 - 10:23

ce bine sta la lajos cu sapca si fasul de la rmdsz../parca a fost mai copt cand purta galben la pnl sau cand era la noua democratie cu jenobacsi/
acum au ajuns la banii orasului si cred ca sunt cei mai tari daca tot nu au reusit in profesia lor/

de romanul la 15 decembrie 2012 - 14:31

se zbate saracu kelemn sa bage udmru la guvernare daca tot il au pe soros sa ii sprijine..nu de alta da la citi penali au in teritorii nici nu ma mir ca au nevoie de imunitate… saracu kelemen hunor tot vine pe la carei da nu cred ca stie cum traiesc amaritii de maghiari in timp ce presedintele udmr carei mai are restante la plata datoriilor si saracu inca nu are o casa a lui si sta pe la copii da …comisioanele curg ca doar e liber la lucrari cu haveriii

de lotus la 15 decembrie 2012 - 17:10

jos dictatura UDMR din CAREI

de arpi la 1 aprilie 2013 - 11:42

si sa spuneti ca salariile de care se vorbeste sunt cele de baza la care apoi se adauga sporurile de antena,proiect si altele…..

de careianul la 3 aprilie 2013 - 20:09

cit mai rabdam mizeriile diktaturii udmriste de la primarie????

de gyuri la 3 aprilie 2013 - 22:09

unul venit cu valiza goala si numirea de la pcr pentru mobila crasna si bagat de partid in casa nationalizata de pe viilor vrea acum sa ia si orasul de la careieni dupa ce le ia si banii orasului si trebuie ca statul sa retina din salariul pentru datoriile lui.
acest om este pus de presedinte la magyar ember si ei spun la altii ca nu trebe numa careieni.
unde are acest om mormintele bunicilor asa cum doreste altii sa spuna?
cum a stat cu mana intinsa pentru un milion cand era la usa finantele?
acum ai uitat de zolikovacs?

de Gerula la 14 aprilie 2013 - 10:22

actiunile de incitare si discrimnare la adresa romanilor continua si sunt dirijate direc t de primarii care platesc un consilier pentru asa ceva.
toate ziarele lor sunt pline de articole incitatoare la adresa romanilor pe care nu se pot angaja la concurs daca nu cunosc limba maghiari si scris si vorbit intr-o primarie din Romania!
stie cineva cu ce se ocupa viceprimarul care inca isi cauta c olegii de la scoala pe care nimeni nu stie unde a terminat-o?

de gica la 29 aprilie 2014 - 22:12

nici azi nu e nimic schimbat inafara de cresterea numarului de case si terenuri ale celor doi sobolani de la etajul doi si sumelor detinute din acordarea lucrarilor din oras firmelor din grupul lor de interese!

de benito la 18 august 2014 - 17:29

si prefectura si sri si guvernul sunt de vina pentru ce se intampla la statuia lui AVRAN IANCU DIN CAREI!

Lasati un comentariu