Trucuri simple, ca să-ţi incânţi musafirii la masa de sărbători

• publicat la: 13 decembrie 2012
Trucuri simple, ca să-ţi incânţi musafirii la masa de sărbători

Odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă –  Crăciunul, Anul Nou – mulţi se intreabă ce vor servi musafirilor. La fel de multi insă işi fac insa griji legat de cum să prezinte cele gătite, adesea bucatele fiind aceleasi in mai toate casele. Răspunsul pare evident: aspectuos.

Dar nu ajunge ca prezentarea să fie estetica, trebuie să fie si neaşteptată. Orice gazdă isi doreste ca invitatii săi să spună: „aşa ceva n-am mai văzut!”.

Portalul Big Picture propune câteva solutii simple, insă ingenioase, cu rezultate „de efect”.

Nu este vorba de retete propriu zise, ingredientele sunt cele cunoscute de toată lumea. Totul constă in prezentare, iar acest lucru rezulta cel mai limpede numai din imagini sugestive.

Lichior de ciocolata in capsuni uriase. Pentru suportul capsunilor, se toarna ciocolata topita in forme dinainte pregatite din aluat fasonat manual si copt. Problema este daca se vor aduce si in acest an capsuni mari de sarbatori. E de la sine inteles ca este nevoie de caspuni mari, aratoase, pentru acest desert.

Oua in felii de bacon, coapte la cuptor. Daca feliile nu „stau cuminti” inainte de a intra in cuptor, se pot lega cu ata de canepa sau de bumbac, care se va extrage inainte de servire.

Pizza in ciuperci uriase, la cuptor. Aluatul de pizza trebuie sa fie semicopt, inainte de a fi introdus in ciuperca. Se poate lua din comert, iar apoi se taie cu foarfeca.

 

Avocado cu ou, la cuptor. Se despica avocado in doua parti, se scobeste numai putin, se introduce oul batut cu cascaval ras si se da la cuptor, atat cat sa se lege oul.

Felii de mar cu jeleu caramelizat. Modul de preparare rezulta din imagini, la fel ca si cel de prezentare.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu