Apaserv preluat de Consiliul Judeţean ?

• publicat la: 29 ianuarie 2013
Apaserv preluat de Consiliul Judeţean ?

In cursul zilei de 28 ianuarie 2013 a avut loc sedinţa Consiliului Judetean Satu Mare.Unul din cele 31 de proiecte dezbătute  viza  aprobarea preluării de către Consiliul Judeţean a pachetului majoritar de acţiuni al societăţii Apaserv SA.

Statutul de operator regional al societatii Apaserv l-a indreptăţit pe preşedintele consiliului Judetean, Adrian Stef să solicite preluarea pachetului majoritar de actiuni al acestei societăţi de la Primăria Satu Mare .

Astfel,Adrian Stef a fost mandatat  să constituie o comisie formată din consilieri judeţeni, care să iniţieze şi să finalizeze modalităţile concrete de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al SC Apaserv SA de către conducerea  judeţului Satu Mare.

Operatorul Apaserv SA  asigură necesarul de apă potabilă al localităţilor Satu Mare, Odoreu, Carei, Tăşnad, Păuleşti, Urziceni, Berveni, Dorolt, Lazuri, Doba,Moftinu Mic, respectiv a apelor industriale pentru activităţile industriale din municipiul Satu Mare care in procesul tehnologic necesită apă de calitate potabilă, colectarea apelor uzate menajere si industriale provenite de la populatie si a celor pluviale provenite de pe suprafaţa municipiului, respectiv epurarea lor finală in staţii de epurare comunală.

La sfârşitul anului trecut a fost aprobat cel mai mare proiect din istoria judetului, cel privind extinderea infrastructurii de apă si uzată. Valoarea totală a proiectului de extindere si modernizare a retelelor este de 433 milioane lei fără Tva, valoarea serviciilor de asistenţă tehnică fiind de peste 6 milioane lei, din care 78,5% reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

redactia

Lasati un comentariu