Comunicatul Serviciului de Impozite şi Taxe locale

• publicat la: 15 January 2013
Comunicatul Serviciului de Impozite şi Taxe locale

                         Primăria Municipiului Carei aduce la cunoștința locuitorilor faptul că impozitele si taxele locale pot fi achitate zilnic la caseria instituției începând cu data de  14 ianuarie 2013.

Există două termene de plată 31 martie și 30 septembrie ,iar pentru plata integrală a sumelor datorate bugetului local până la 31 martie ,se acordă bonificație de 10% atât persoanelor fizice căt și juridice .Depășirea acestor termene implică calcularea de majorări de 2% pe luna sau fracțiune de lună.

                          Impozitele și taxele locale datorate bugetului local Carei au fost majorate față de anul  2012   cu un procent de 3% .

Persoanele fizice autorizate nu trebuie să iși reevalueze clădirile întrucât impozitul pentru acestea se calculează după o altă metodă de calcul care nu implică valoarea de inventar a acestora.

Persoanele juridice vor calcula impozitul pe clădiri datorat pentru 2013 cu o cotă de 1,4% asupra valorii de inventar a clădirilor .Clădirile nereevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului de bază se vor impozita cu o cotă de 10% asupra valorii de inventar  a clădirii ,iar clădirile nereevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului de bază se vor impozita cu o cotă de 30% asupra val de inventar a clădirii .

Pentru intrebări suplimentare vă rugăm să vă adresați serviciului impozite si taxe locale din cadrul Primăriei Carei, singurul în măsură să vă informeze corect privind orice problemă legată de impozitele si taxele pe care  le datorați bugetului local atât d-voastră cetățenii cât și societățile comerciale .

                          Serviciul nostru  vă stă la dispoziție de luni până joi între orele 8 – 15,iar vineri între orele 8 – 13 sau la numerele  de telefon 0261-865382 sau 0261-861694 .

 

        

 

                                                                         ŞEF SERVICIU I.T.LOCALE

                                                                         ec.Fogaş Maria Liliana

 

Lasati un comentariu