Crişu Anastasiu a fost votat Avocatul Poporului

• publicat la: 22 ianuarie 2013
Crişu Anastasiu a fost votat Avocatul Poporului

Crişu Anastasiu, propunerea premierului Victor Ponta pentru Avocatul Poporului, a fost votat, marţi, în această funcţie.

Anastasiu a obţinut 20 dintre voturile parlamentarilor.

În afară de el, au mai fost doi contracandidaţi, Peter Eckstein Kovacs (UDMR) şi Gheorghe Iancu (PDL). Reprezentantul PDL a avut 3 voturi, cel al UDMR 5 voturi, iar altele 2 au fost nule.

Crişu Anastasiu, propunerea PSD, a fost susţinut şi de PNL.

După votul în comisie, practic învestitura sa a intrat în linie dreaptă. Acum urmează votul în plen.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa USL, că le va scrie oficial liderilor PDL şi UDMR, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor, pentru a avea o întâlnire în cel mai scurt timp privind un acord între principalele forţe reprezentate în Parlament legat de numirea Avocatului Poporului.

El a precizat că, în acest fel, România va avea ca Avocat al Poporului o persoană independentă, care să reprezinte toate elementele de transparenţă, independenţă, imparţialitate necesare pentru ocuparea acestei funcţii.

În calitatea sa de prim-procuror general financiar al Curţii de Conturi, Anastasiu este cel care a sesizat Colegiul Jurisdicţional al Municipiului Bucureşti cu privire la faptul că Traian Băsescu, în calitate de edil al Capitalei, a prejudiciat bugetul Primăriei cu 38 de miliarde de lei prin efectuarea unor plăţi ilegale.

Experienţa profesională a lui Anastasiu nu se opreşte însă aici. El este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept de la Universitatea Bucureşti, dar şi membru al mai multor organisme profesionale.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu