Meciul Ungaria-România cu porţile închise

• publicat la: 8 ianuarie 2013
Meciul  Ungaria-România cu porţile închise

Naţionala de fotbal a Ungariei a primit o lovitura grea din partea FIFA  pentru meciul cu România din preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Comitetul de Disciplină al FIFA a decis a anuntat, marti, ca Federatia Ungara de Fotbal a fost sanctionata cu disputarea urmatorului meci oficial de pe teren propriu cu portile inchise.

Decizia forului mondial vine ca urmare a comportamentului rasist al fanilor maghiari in timpul partidei amicale dintre nationalele Ungariei si Israelului. Suporterii echipei gazda au apelat la scandari anti-semite si au afisat steagul Iranului la meciul disputat cu Israel, in data de 15 august 2012, la Budapesta.

„Dupa ce a luat in considerare circumstantele cazului, dar si gravitatea incidentelor, Comisia de Disciplina a hotarat ca partida Ungaria – Romania, din data de 22 martie 2013, se va juca fara spectatori”, se arata intr-un comunicat remis de FIFA.

In plus, Federatia Ungara a primit si o penalitate financiara in valoare de 40.000 de franci elvetieni.

O sanctiune similara a primit si nationala  Bulgariei pentru incidentele de la partida cu Danemarca, din 12 octombrie 2012. Fanii bulgari au aruncat cu materiale pirotehnice in teren si i-au adresat injurii cu tenta rasista fotbalistului danez Patrick Mtiliga.

Federatia Bulgara a fost amendata cu 35.000 de franci elvetieni, iar intalnirea Bulgaria – Malta, din preliminariile Cupei Mondiale, se va disputa cu tribunele goale.

Lasati un comentariu