Topul celor mai bine plătite joburi în 2013: unde te poţi angaja pentru 5.000 de euro net pe lună

• publicat la: 3 January 2013
Topul celor mai bine plătite joburi în 2013: unde te poţi angaja pentru 5.000 de euro net pe lună

Cei care iau în calcul angajarea sau schimbarea locului de muncă actual pentru începutul anului 2013 pot câştiga salarii cuprinse între 600 şi 5.000 de euro net pe lună, potrivit specialiştilor în recrutare. Condiţia este ca românii aflaţi în căutarea unui nou job să se orienteze fie spre domeniul IT, fie spre cel financiar, acestea păstrând poziţiile de lideri în topul celor mai bine plătite industrii şi pentru anul viitor.

“Una dintre cele mai bine plătite profesii în anul 2013 va rămâne poziţia de IT developer, unde câştigul salarial este influenţat de tehnologiile cunoscute de angajaţi, de instrumentele cu care ştiu să lucreze, dar şi de nivelul de experienţă al acestora. Un angajat începător din zona de software poate avea un salariu de debut în valoare de 600 de euro net pe lună, în timp ce un specialist senior în domeniu va putea câştiga şi 4.000 de euro net pe lună”, spune Leonard Rizoiu, business unit manager în cadrul Barnett McCall, companie a furnizorului de servicii de muncă temporară Gi Group.

Industria de IT este de altfel şi unul dintre sectoarele în care salariul mediu net al angajaţilor a înregistrat printre cele mai mari creşteri în ultimii ani, de peste 60% în 2012 faţă de anul 2008. Astfel, câştigul mediu net lunar ar IT-iştilor era în luna spetembrie a acestui an puţin peste 800 de euro, singurul sector în care angajaţii au beneficiat de salarii mai mari fiind cel bancar, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Chiar şi recruiterii “pariază” pe sectorul financiar pentru anul viitor, aceştia fiind de părere că românii care îşi vor căuta un loc de muncă în domeniu, vor avea şi cele mai mari şanse de a câştiga cei mai mulţi bani.

“În cazul domeniului financiar contează foarte mult nivelul de experienţă al angajaţilor. Luând în calcul un nivel de senior pentru pozuţia de controller financiar şi mergând până la o poziţie de director financiar, salariul poate varia de la un minim de 1.500 de euro net pe lună, respectiv la cel mult 5.000 de euro net pe lună”, mai precizează Leonard Rizoiu.

În ceea ce priveşte munca temporară, cei care se vor orienta spre IT, comunicaţii, finanţe sau sectorul juridic vor putea beneficia de cele mai mari câştiguri de pe piaţa forţei de muncă din anul 2013….zf.ro

Lasati un comentariu