Vinurile româneşti, lăudate de britanici: Sunt revoluţionare!

• publicat la: 20 ianuarie 2013
Vinurile româneşti, lăudate de britanici: Sunt revoluţionare!

Vinurile româneşti au intrat in vizorul presei britanice, fiind lăudate pentru aroma si savoarea lor.

„Unul dintre lucrurile minunate legate de vinuri este faptul ca poti incerca mereu ceva nou, fie ca e vorba de o podgorie recent descoperita, un sortiment necunoscut sau un colt de tara in care se cultiva struguri de o calitate superioara”, se arata intr-un articol publicat pe Daily Mail, de catre Olly Smith, degustator de vinuri.

Expertul mentioneaza ca si-ar dori să găseasca in magazinele din Marea Britanie mai multe sortimente din tari precum România, Croaţia sau Portugalia.

„Poate nu ati gustat recent din vinurile romanesti, insa cred ca nu va mai dura mult pana sa faceti acest lucru”, aprecieaza Olly Smith.

El recomanda conationalilor săi câteva mărci „care iti vor testa abilitatile de pronuntare”, precum Fetească Albă, dar si unele sortimente de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Sauvignon Blanc.

„Paparuda are o gama variata, de la Syrah, Pinot Noir, Pinot Grigio pana la Sauvignon Blanc. In general, ele au un raport bun calitate-pret”, expertul recomandându-le si pentru „aroma modernă”.

Care sunt marcile preferate

Dintre cele enumerate, Olly Smith a inclus doua sortimente de vinuri românesti in recomandarile sale saptamanale.

NV House Pinot Noir, 4,79 lire sterline

„Un vin rosu usor, care isi dezvaluie valoarea incă de la prima sorbire si reprezinta o mica parte din ceea ce are România de oferit”

Paparuda Sauvignon Blanc, 6,99 lire sterline

„Energic, cu o aromă bogată si cu accente tropicale, acest vin alb este perfect pentru a te inveseli”

sursa ziare.com

Lasati un comentariu