Antonescu critică MCV şi ia apărarea miniştrilor acuzaţi: CE să ofere şi soluţii

• publicat la: 1 februarie 2013
Antonescu critică MCV şi ia apărarea miniştrilor acuzaţi: CE să ofere şi soluţii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat Comisia Europeana, dupa raportul MCV de miercuri, apreciind ca reprezentantii Comisiei Europene trebuie sa spuna ce nu e in ordine in Romania si care sunt solutiile. Totodata, el le-a luat apararea ministrilor despre care s-a spus ca ar fi corupti.

„Au fost erori in raport, chestiunea cu doi si cu trei ministri, e un lucru grav, nu e de joaca. Atunci cand numeri intr-un raport oficial, in numele unei institutii de prestanta Comisiei, cand numeri ministri care sunt acuzati de coruptie, e bine sa numeri corect.

(…) Sa lamurim un lucru, si anume ca nu oricine se afla sub o acuzatie de coruptie este corupt, pana la sentinta in instanta. (…) In Romania, practic DNA poate deschide dosar de cercetare pe orice cauza, chiar si daca nu ti-ai platit chiria – glumind putin – asta nu inseamna ca oricine a fost cercetat de DNA este si acuzat de coruptie”, a spus Crin Antonescu, vineri, intr-o conferinta de presa, cu trimitere la cei trei ministri vizati de raportul MCV, Liviu Dragnea, Relu Fenechiu si Varujan Vosganian.

Liderul liberal le-a luat apararea lui Liviu Dragnea si lui Relu Fenechiu.

„Vicepremierul Liviu Dragnea nu poate fi pus pe lista posibililor corupti, pentru ca nici macar nu sta sub vreo acuzatie. Ministrul Fenechiu nu sta, chiar in acel proces, sub o acuzatie de coruptie. Romania trebuie sa isi reafirme dreptul sau de membru si partener egal din Uniunea Europeana”, a precizat senatorul PNL.

Inchiderea raportului MCV, o prioritate pentru Romania, aduce prejudicii

Crin Antonescu a afirmat ca inchiderea raportului MCV trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, lucru care „nu inseamna sub nicio forma suprimarea raporturilor cu Comisia Europeana, inseamna clarificari si masuri cat de rapid este posibil, ca aceasta procedura sa se incheie”. Totodata, presedintele PNL crede ca acest subiect trebuie sa se incheie pentru ca „pare sa devina fara sfarsit si aduce prejudicii Romaniei”.

„Romania ramane o tara asupra careia planeaza imaginea de neclaritate, cu privire la lucruri fundamentale cum ar fi statul de drept, independenta puterii judecatoresti, domnia legii”, a explicat presedintele Senatului, care a subliniat ca Mecanismul a avut o durata stabilita – de trei ani din momentul aderarii.

„Chiar daca raportul s-a prelungit, nu avem in acest moment o viziune foarte clara a liniei de sosire. Practic, dupa trecerea a trei ani, acest mecanism a intrat in conditia de mecanism sine die. Din cauza acestei prelungiri, astazi apar termeni noi care complica situatia”, a spus presedintele liberal.

Acesta a mentionat ca preocuparea autoritatilor romane este sa convina cat mai rapid si cat mai clar cu Comisia Europeana pe subiectul MCV ce anume se doreste, „care sunt temele concrete si solutiile concrete asupra carora sa convenim, pentru a inchide MCV pe justitie”.

„Cand reclama lucruri care nu sunt in ordine in Romania, Comisia sa spuna limpede si concret ce s-a intamplat, unde s-a intamplat si care sunt solutiile”, a cerut Crin Antonescu.

Nu in ultimul rand, liderul PNL considera ca CE a vorbit „cu totul exagerat si cu influenta partizana, intr-un paragraf, despre campanii de intimidare si hartuire la adresa unor judecatori, institutii, instante”.

sursa ziare.com

comentarii

Lasati un comentariu