Anul editorial sătmărean la a XIV-a ediţie

• publicat la: 27 februarie 2013
Anul editorial sătmărean la a  XIV-a ediţie

Consiliul Judeţean Satu Mare şi Biblioteca Judeţeană, în colaborare cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional a Judeţului Satu Mare şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Filiala Satu Mare, organizează cea de-a XIV-a ediţie a Anului editorial sătmărean. Evenimentul cultural se va desfăşura azi, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Judeţene, cu începere de la ora 11.00. “Anul editorial sătmărean revine acasă, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, în găzduirea Sălii de lectură “Gheorghe Bulgăr”.

Aici, în acest spaţiu, în urmă cu mulţi ani, s-a născut ideea organizării unui astfel de eveniment, aici s-au întâlnit scriitori, editori, gazetari şi bibliotecari, de aici a plecat prima ştire referitoare la Anul editorial sătmărean”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, Angela Câmpian.
Anul editorial sătmărean, prin cele 13 ediţii de până anum, s-a dovedit a fi un eveniment important pentru comunitarea culturală locală şi judeţeană. Pe parcursul anilor, această sărbătoare a cărţii s-a impus ca fiind un brand al sătmărenilor pasionaţi de cultură, brand ce a depăşit limitele geografice ale judeţului, fiind apreciat şi mai apoi preluat de către alte biblioteci şi autorităţi de rang judeţean din ţară.
Toate ediţiile anterioare au beneficiat de recunoaşterea şi sprijinul financiar al autorităţilor.

Anul editorial sătmărean 2012, la ediţia cu numărul 14, însumează 210 cărţi, 57 de publicaţii periodice şi nouă CD-uri. “Ineditul acestei ediţii constă în faptul că pentru prima oară Anul editorial sătmărean se întâlneşte cu Gala cărţii universitare, reunind astfel, sub o cupolă unică, două evenimente de aceeaşi factură, motiv pentru care secţiunea “cartea universitară” va beneficia de o poziţie bine definită în cadrul evenimentului”, a mai declarat Angela Câmpian.

redactia

Lasati un comentariu