68 de cranii de cal aruncate la Drăguşeni

• publicat la: 13 February 2013
68 de cranii de cal aruncate la Drăguşeni

 

În data de 12 februarie, în jurul orelor 16,00, prefectul Eugeniu Avram a fost sesizat de un ziarist  despre faptul că pe un teren de pe raza localităţii Drăguşeni, comuna Turulung, situată în apropierea frontierei cu Ungaria şi Ucraina, ar fi fost aruncate 60- 70 căpăţâni de cal.

Prefectul a solicitat, până să ajungă la Drăguşeni, deplasarea de urgenţă la faţa locului a reprezentanţilor din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare pentru evaluarea situaţiei. În urma verificărilor s-a stabilit că în localitatea Drăguşeni, la aproximativ 100 de metri de drumul agricol către satul Adrian se aflau dispersate, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, un număr de 68 de cranii dezosate de cal, care prezentau urme de asomare specifică sacrificării în abator. Craniile au fost adunate în vederea ecarisării acestora prin responsabilitatea Primăriei Turulung, prelevându-se totodată probe pentru contraexpertiza de specialitate.

Având în vedere gravitatea situaţiei, prefectul Eugeniu Avram a dispus instituţiilor abilitate să întreprindă măsuri urgente de identificare a sursei de provenienţă a căpăţânilor de cal descoperite la Drăguşeni şi să aplice măsurile legale împotriva celor vinovaţi.

 

Lasati un comentariu