Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa școlară

• publicat la: 19 februarie 2013
Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa școlară

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, susține introducerea în programa școlară a unui număr mai mare de ore de sport pentru elevii din ciclul primar.

Poziția luată de Consiliul Național al Elevilor se bazează pe statisticile conform cărora ţara noastră ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, iar o astfel de măsură ar fi benefică pentru generaţiile viitoare.

Iulia Miron, președinte Consiliul Național al Elevilor:

Mișcarea este esențială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creștere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcționarea întregului organism, acesta are rol în educarea și disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învățământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfășoare în condiții optime, trebuie investit în bazele sportive din untățile de învățământ.

Totodată, în comunicatul emis duminică, 17 februarie 2013, de către Consiliul Național al Elevilor, se atrage atenția asupra faptului că unităţile de învăţământ trebuie să deţină baze sportive dotate corespunzător și spaţii exterioare în perimetrul şcolii pentru ca elevii să facă mișcare în aer liber.

 

Lasati un comentariu