Dublă lansare de carte la Filarmonică

• publicat la: 19 February 2013
Dublă lansare de carte la Filarmonică

Dumitru Ţimerman, scriitor şi realizator de emisiuni,va invita la lansarea celor  două cărți:„Scânteile trăirii”,poeme simfonice pentru primenirea sufletului, şi cartea de povestiri pentru copii „COMOARA DIN ULCIOR”.

Evenimentul  va  avea loc în sala Filarmonicii de stat „DINU LIPATTI” din Satu Mare, în ziua de miercuri, 20 februarie, de la ora 16,00. Moderatoarea evenimentului este Oana Maria Țimerman.

De la aceste două lansări de carte nu vor lipsi momentele emoţionante, lacrimile de fericire, zâmbetele şi neprevăzutul.

Momentele muzicale clasice vor fi susţinute de elevii Liceului de artă „Aurel Popp” din Satu Mare dintre care amintim  Struczui Evelin, Torja Cristian, Coste Denisa și Țimerman Grațian-Nicolae, de la  clasa de pian a prof. Angela Kușnyer.

De la bun început am scris poezie pentru că am avut chemare pentru aşa ceva. Am compus muzică, nu pe hârtie ci în memorie, pe versuri de Eminescu sau orice alt text cu rimă fixă şi ritm, pentru că simţeam această nevoie de a mă exprima în acest fel. Nici o clipă nu m-am gândit că într-o bună zi,  încercările mele poetice de la 16,17,18 ani vor deveni un imbold pentru  a-mi câştiga existenţa prin practicarea profesiei de jurnalist. După ce am terminat armata, la vârsta de 21 de ani, m-am hotărât să urmez cursurile facultăţii de ziaristică. Au existat oameni în viaţa mea care, într-un fel sau altul, m-au sprijinit pentru ca această decizie a mea să se materializeze. Am studiat mult în camera mea de lectură din casa părintească de la Lucăceni. Primul om care m-a încurajat în ale scrisului a fost profesorul meu de limba şi literatura română Corneliu Bala din Carei, cunoscut şi sub pseuodonimul de Gabriel Raţiu. A fost pentru mine un doctor în literatură, pentru că a ştiut să-mi insufle încrederea în mine cu maximă exigenţă şi nepărtinitor. Am primit nenumărate note pentru încercările mele poetice, dar şi sfaturi literare necesare pentru ca această chemare spre literatură să nu rămână doar un vis de adolescent. Al doilea om, a fost Dorin Sălajan, care la una din şedinţele cenaclului literar „Afirmarea”, de prin anii 1978, mi-a citit câteva din creaţiile mele de început şi m-a încurajat spunându-mi că merită să scriu în continuare pentru ca în viitor să citesc în cenaclu” sunt cateva din gandurile exprimate de scriitorul Dumitru Ţimerman care va  aşteaptă cu bucurie, speranţă şi sufletul plin de doruri.

 

 redactia

Lasati un comentariu