Elevii din ciclul primar vor face săptămânal două ore de „educaţie fizică” şi alte două de „muzică şi mişcare”

• publicat la: 15 februarie 2013
Elevii din ciclul primar vor face săptămânal două ore de „educaţie fizică” şi alte două de „muzică şi mişcare”

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect prin care propune două ore de ”Educaţie fizică” şi alte două ore la disciplina ”Muzica şi mişcare” pentru elevii de la cilcul primar.

Elevii de la ciclul primar vor avea două ore de ”Educaţie fizică” şi alte două ore de ”Muzică şi mişcare”, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei până pe 19 februarie. Proiectul îi vizează pe elevii din clasele pregătitoare, I şi a II-a.Elevii claselor a III-a şi a IV-a vor avea în total trei ore de sport, două ore de ”Educaţie fizică” şi o oră de ”Joc şi mişcare”.

De asemenea, potrivit proiectului, profesorii trebuie să acopere în orele de predare şi evaluare 75% din programa şcolară, restul de 25% din timp este lăsat la dispoziţia cadrului didactic.

Acelaşi document mai arată că, „în funcţie de caracteristicile elevilor şi de strategia şcolii din care face parte, profesorul decide dacă procentul de 25% din timpul alocat disciplinei/domeniului de studiu este folosit pentru învăţare remedială, în cazul copiilor cu probleme speciale, pentru consolidarea cunoştinţelor sau pentru stimularea elevilor capabili de performanţe superioare, conform unor planuri individuale de învăţare elaborate pentru fiecare elev”.Observaţiile şi propunerile pentru proiect pot fi trimise într-un  formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar până  la 19 februarie.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu