EurActiv l-a băgat pe Vosganian în Raportul MCV, deşi nici el nu este anchetat

• publicat la: 1 februarie 2013
EurActiv l-a băgat pe Vosganian în Raportul MCV, deşi nici el nu este anchetat

După ce ministrul Dan Şova a prezentat dovada că nu este anchetat de ANI, Agenţia EurActiv a modificat textul şi, la ora 20.00, pe site-ul său, a fost introdus numele ministrului Varujan Vosganian, ca fiind în ancheta DIICOT, deşi acesta, în dosarul Ion Nicolae, a cerut să fie audiat ca martor!

În cotidianul.ro de azi am publicat ştirea difuzată de Agenţia EurActiv imediat după publicarea Raportului MCV asupra României, în care era nominalizat aiurea ministrul Dan Şova ca fiind în ancheta ANI pentru conflict de interese.

După ce ministrul Şova a prezentat documentul emis de ANI, prin se afirma că nu este în atenţia acestei instituţii, cei de la EurActiv, în loc să ceară scuze deminitarului, la ora 20.00 au modificat textul ştirii, făcînd următoarea modificare:

„Three ministers in the current government have kept their jobs even though they are under investigation, according to Romanian watchdog groups:

– Vice Prime Minister Liviu Dragnea is under investigation for possible electoral fraud during the July 2012 referendum on the impeachment of President Traian Băsescu.

· Transport Minister Relu Fenechiu was charged in June 2012 by the National Anti-Corruption Directorate with complicity to abuse of office against public interests.

· The third minister under investigation is reportedly Varujan Vosganian, Minister of Trade and Industry, who has reportedly been investigated by DIICOT, the Romanian service for combating organised crime and terrorism”.

Dar şi această informaţie este falsă, întrucît, după cum se ştie, ministrul Vosganian nu este anchetat de DIICOT. În dosarul Ion Nicolae, în care omul de afaceri este anchetat pentru obţinerea de gaze naturale mai ieftine, Vosganian a solicitat să fie audiat ca martor pentru a putea furniza date care să lămurească problematica din acest dosar!

Reamintim că, imediat după difuzarea ştirii despre Dan Şova, preşedintele PDL Vasile Blaga a făcut un tur al televiziunilor pentru a acuza Guvernul pentru cele scrise în Raportul MCV, retrăgîndu-şi acuzaţiile doar prin intervenţia în direct a lui Dan Şova la RTV!

Efectul dorit, însă, de EurActiv deja se produsese. Amănunte despre EurActiv puteţi citi pe

http://www.cotidianul.ro/euractiv-minte-ca-dan-sova-este-acuzat-de-raportul-mcv-205625/ .

Lasati un comentariu