Infracţiuni şi acţiuni rutiere

• publicat la: 15 februarie 2013
Infracţiuni şi acţiuni rutiere

În această dimineaţă, la ora 07.00, pe DN 19, în afara localităţii Huta Certeze, un tir înmatriculat în Ucraina, a luat foc în urma unui scurt circuit la instalaţia electrică, arzând în totalitate cabina autovehiculului.

Autotractorul, la volanul căruia se afla un bărbat de 58 de ani, din Ucraina, transporta parchet spre Sighetul Marmaţiei, încărcătura, evaluată la aproape 8.000 de euro, nefiind afectată.

La faţa locului au intervenit alături de poliţiştii din Negreşti Oaş şi pompierii Staţiei Negreşti Oaş, care au stins incendiul, traficul în zonă nefiind blocat.

Patru tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani sunt anchetaţi de poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală pentru comiterea unor infracţiuni de furt din societăţi comerciale şi din gospodăriile localnicilor.

La Acâş, poliţiştii Postului Comunal de Poliţie i-au depistat pe principalii suspecţi în cazul sustragerii de cabluri electrice din incinta unei societăţi comerciale. Vasile V., de 24 de ani şi Mihai L., de 23 de ani, au escaladat gardul şi au pătruns în imobil, unde, cu ajutorul unui cuţit au secţionat şi au sustras cablurile electrice de pe două benzi transportatoare de cereale. Ulterior au ars izolaţia de cauciuc, iar firele de cupru rezultate le-au valorificat la un punct de colectare a fierului vechi din Tăşnad.

Bunuri confecţionate din fier au sustras şi alţi doi suspecţi, depistaţi de poliţiştii din Dorolţ. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că Boby C., de 18 ani, împreună cu minorul V.A., de 14 ani, ambii din Petea, au furat bunuri din gospodăriile unor localnici din Dorolţ, cauzând un prejudiciu total de 650 lei, recuperat integral.

Toţi cei patru suspecţi sunt cercetaţi în cadrul unor dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Acţiuni rutiere

 

Poliţiştii formaţiunilor rutiere din întreg judeţul au acţionat şi în cursul zilei trecute în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere soldate cu victime, sancţionând abaterile comise în trafic. Astfel, au fost aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 lei, fiind reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a vitezei legal admise, conducere cu alcool, neacordare de prioritate şi depăşiri neregulamentare.

Echipajele rutiere au constatat şi comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, întocmind dosare penale pe numele conducătorilor auto. Spre exemplu, un şofer de 24 de ani, G. Adrian,  a fost conducând autoturismul pe DJ 194 C, deşi nu deţinea permis de conducere de nicio categorie. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal.

 

 

Lasati un comentariu