Klaus Iohannis renunţă la funcţia de preşedinte al FDGR

• publicat la: 23 februarie 2013
Klaus Iohannis renunţă la funcţia de preşedinte al FDGR

Candidatul la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă că va renunţa la funcţia de preşedinte al FDGR, dar nu şi la cea de membru al Forumului.

„Un loc aparte pentru mine l-a avut FDGR. Din 2002 am avut onoarea să fiu preşedinte al acestui for. Voi renunţa la această calitate, dar nu la cea de membru al FDGR. FDGR m-a format ca politician, aşa cum Liceul Brukenthal m-a format ca cetăţean”, a declarat Klaus Iohannis la Congresul ordinar al PNL de la Palatul Parlamentului, unde va fi votată noua echipă de conducere a liberalilor.

Primarul Sibiului a susţinut însă că cele mai bune şi mai ample proiecte le-a avut cu PNL, menţionând proiectul Capitala culturală europeană – Sibiu 2007 şi evenimentele olimpice din toamna anului 2009.

„Acestea, împreună cu convingerile mele politice şi cu invitaţia onorantă din partea d-lui Crin Antonescu, m-au făcut să vin în PNL. PNL este, momentan, foarte bine poziţionat pe scena politică românească. Eu cred că trebuie să câştigăm preşedinţia României cu candidatul Crin Antonescu, că trebuie să ajungem la rezultate excepţionale la alegerile europarlamentare care urmează, dar mai cu seamă la alegerile parlamentare din 2016 şi 2020 şi cred că trebuie să consolidăm poziţia PNL ca partidul dreptei din România. Aceasta este esenţa proiectului politic căruia m-am alăturat acum şi pentru atingerea acestui obiectiv împreună cu dvs, cu echipa preşedintelui-candidat Crin Antonescu, pentru acestea sunt în PNL”, a spus Klaus Iohannis.

El le-a mulţumit liberalilor pentru modul în care a fost primit şi le-a solicitat să voteze favorabil moţiunea şi echipa propusă de candidatul la preşedinţia PNL, Crin Antonescu.

„Este o moţiune foarte bună şi o echipă care este capabilă să o pună în practică”, a spus proaspătul liberal.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de sica la 24 februarie 2013 - 22:02

dapoi analfabetufocista numa ce parasi pnleu pentru scaunu de vice si amu safu johanis intra in pnleu….la ce valoare are gadjou de carei gropar la viktoria numa atatai si gandirea….

de careian la 24 februarie 2013 - 22:25

Pai nu pnlcarei l-a lansat?
O sancta simplicitas!

Lasati un comentariu