Suspecţi de furt din autoturisme ,reţinuţi

• publicat la: 7 February 2013
Suspecţi de furt din autoturisme ,reţinuţi

Două persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt din autoturisme au fost depistate de poliţiştii sătmăreni, una dintre acestea fiind încarcerată în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare.

În cursul nopţii trecute patrula de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm, a depistat două persoane care încercau să sustragă un MP3 player   dintr-un autoturism parcat pe Strada Magnoliei din municipiu. Suspecţii, Iosif B., de 34 de ani, din Moftinul Mic, şi Viorica S., din Satu Mare, au pătruns prin efracţie în maşină, spărgând geamul portierei din faţă.

Cercetările au fost extinse în acest caz de către  poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, rezultând că cei doi suspecţi au mai comis în cursul aceleiaşi nopţi o altă o infracţiune de furt, tot din auto. Prejudiciul cauzat în urma sustragerii se ridică la suma de 2.000 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor furate şi a distrugerilor provocate în urma pătrunderii prin efracţie.

Pe numele lui Iosif B. ofiţerii de cercetare penală au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru furt calificat, cercetările continuând pentru probarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Un alt suspect, de 32 de ani, din Sălaj, este anchetat de poliţiştii Postului de Poliţie Santău în cazul sustragerii unui telefon mobil dintr-o locuinţă.

Cercetările continuă în acest caz pentru recuperarea prejudiciului cauzat, suspectul, Vasile B., invocând că a oferit spre vânzare telefonul unor persoane necunoscute.

12 şoferi au fost sancţionaţi  ieri pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, iar alţi 11 au rămas fără permise, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. În contextul acţiunilor derulate de poliţiştii rutieri, cei 11 conducători auto au fost depistaţi încălcând regulile de acordare a priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare ori conducând după ce au consumat alcool. În cazul celor doi sătmăreni cărora le-a fost suspendat permisul pentru conducere cu alcool, etilotestul a relevat concentraţii de 1,25 şi 1,36 mg/l alcool pur în aer expirat.

În acţiunile de supraveghere şi control al traficului, poliţiştii Biroului Rutier au urmărit în mod prioritar în cursul zilei trecute disciplinarea şi sancţionarea pietonilor, bicicliştilor şi a căruţaşilor, numai în municipiu fiind constatate şi amendate 117 abateri comise de aceste categorii de participanţi la trafic.

Lasati un comentariu