UDMR a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor naţionale

• publicat la: 9 February 2013
UDMR a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor naţionale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor, cu o persoană în fiecare filială judeţeană, urmând să fie sesizate autorităţile în cazul în care se constată încălcarea acestor drepturi.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că UDMR a înfiinţat, la Secretariatul General al Uniunii, un serviciu care va funcţiona cu câte o persoană în fiecare judeţ, în fiecare organizaţie judeţeană, unde vor fi monitorizate problemele sesizate de cetăţeni.

“Vom încerca să dăm o mână de ajutor acolo unde avem această posibilitate, juridic şi moral. Vorbim despre drepturile minorităţilor naţionale, dacă vor apărea cazuri unde acestea sunt lezate, sunt atinse, vom sesiza autorităţile şi vom găsi o soluţie. Este un program la nivelul Uniunii care funcţionează deja de câteva zile”, a spus Kelemen.

Un birou pentru apărarea drepturilor comunităţii maghiare şi pentru monitorizarea modului în care aceste drepturi sunt respectate de către instituţiile publice din Covasna a fost deschis la sediul UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad susţinând că 70 la sută din drepturi sunt încălcate.

sursa mediafax.ro

comentarii

de jeno la 10 February 2013 - 16:01

Da cu cetatenia romana accordata moldovenilor.cum ii?,iar slovacia a pierdut procesul in cazul dublei cetatenii

de lapusneanu la 11 February 2013 - 12:42

da pentru minoritatea romana din carei cand se va infiinta un birou de monitorizare a abuzurilor celor din udmr carei la adresa polulatiei romanesti????

Lasati un comentariu