Expoziţie Lendvay Zoltan

• publicat la: 4 martie 2013
Expoziţie Lendvay Zoltan
Duminică, 3 martie 2013 de la ora 12.15, în sala de expoziţii a castelului Károly din Carei, a avut loc vernisajul expoziţiei pictorului Lendvay Zoltán.
La începutul vernisajului, au luat cuvântul domnul Bogdan Georgescu, directorul direcţiei de Cultură şi Sport a municipiului Carei, care a deschis vernisajul, urmat de domnul Sróth Ödön, scriitor, domnul Kovács Eugen, primarul municipiului Carei şi domnul Lendvay Zoltán, care a mulţumit celor prezenţi, emoţionat şi impresionat totodată de numărul mare al acestora.
După discursurile celor amintiţi a urmat un moment artistic susţinut de elevi ai Centrului Cultural al municipiului Carei şi profesori ai acestora: au recitat poezii Kovács Zsóka, pregătită de instructorul Kiss Zita şi Adrian Ştefănuţi, referent. Au interpretat o melodie Nagy Anita, acompaniată la chitară de către instructorul Szücs József.
După cum s-a menţionat în discursul introductiv, fiecare tablou are povestea sa, o poveste pe care noi o regăsim în viaţa noastră cotidiană. Lendvay Zoltan vede în orice, doar frumuseţea absolută. Pentru el, pictura este doar un altfel de a ţine un jurnal. El a trăit farmecul fiecărui peisaj sau obiect din tablou, iar prin măiestria culorilor, a liniilor şi a pensulei ni l-a transmis şi nouă. Aşa cum noi răsfoim un jurnal, în care fiecare filă ne aminteşte de un loc, o persoană sau un eveniment… pentru artistul Lendvay Zoltan lucrările sale reprezintă jurnalul propriei vieţi, a propriei viziuni asupra vieţii.
Organizatorii, Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei i-au oferit o diplomă artistului, pentru realizarea expoziţiei.
Expoziţia poate fi admirată de către vizitatori timp de trei săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

Lasati un comentariu