Lapte din Ungaria infestat cu o microtoxină cancerigenă

• publicat la: 7 martie 2013
Lapte din Ungaria infestat cu o microtoxină cancerigenă

Două loturi de lapte ce contineau aflatoxină au fost retrase, joi, de pe piaţa românească.

O parte din lapte era importat din Ungaria a confirmat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care nu a precizat dacă laptele infestat a ajuns pe rafturile magazinelor.

„Au inceput controalele in România. Pe masura ce facem aceste controale descoperim noi si noi lucruri. Sunt cateva situatii de alertă, ultima vizeaza zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria care contine aflatoxină. S-a identificat si un procesator din România cu lapte cu aflatoxina”, a spus Constantin, citat de Mediafax.

Potrivit postului de televiziune citat, un lot de lapte provenind de la un producator roman a fost retras de la comercializare inainte sa ajunga in rafturi. Laptele care se presupune ca a ajuns in magazine si apoi a fost retras provine din Ungaria.

El a adaugat ca nu exista niciun pericol, pentru ca laptele contaminat a fost retras de pe piata.

Aflatoxina este o microtoxina cancerigena care poate genera necroze hepatice ce pot evolua in cancer sau ciroza.

„Aflatoxina apare in lapte din cauza consumului de furaje contaminat cu o ciuperca. Ar fi bine ca autoritatile sa anunte marca laptelui infestat precum si magazinele in care a ajuns, dar nu cred ca sunt motive de ingrijorare”, a declarat, la Realitatea TV, Dorin Cojocaru, presedinte al Asociatiei din Industria Laptelui.

sursa ziare.com

comentarii

de castanul la 8 martie 2013 - 13:51

si orasul carei e infestat cu virusul cancerigen Covaciu taie tot! criminalul copacilor si al spatiilor verzi distruge tot orasul pentru planurile sale de imbogatire rapida…fabrica pentru copii si sifonari de fonduri din banii orasului nu mai ajung si acum trece la uciderea copacilor pentru materie primala scaunele de la sectia de pe ecoului!!!!JOS LABELE de pe CAREI virus cancerigen ce esti!!!!iredentist si sovin baga discordie intre careieni!!!!

de DORINA la 9 martie 2013 - 18:44

SI …LAPTELE ASTA DE CE NU E CU ADRESA ? SA-L BEA EI .NU ALTII .

Lasati un comentariu