Noua structură a Ministerului Sănătății

• publicat la: 17 martie 2013
Noua structură a Ministerului Sănătății

Direcțiile de sănătate publică județene se reorganizează în opt autorități regionale, având în subordine 34 de oficii județene de sănătate publică, iar serviciile județene de ambulanță, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind reorganizarea instituţiei.

Potrivit proiectului, în subordinea MS vor funcționa opt autorități regionale de sănătate publică, opt servicii regionale de ambulanță, Agenția Națională de Programe de Sănătate, Agenția Națională de Infrastructură Sanitară, Dispozitive Medicale și Achiziții Centralizate și alte instituții publice, care vor fi înființate prin hotarâre a Guvernului.

“Direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în opt autorități regionale de sănătate publică prin hotărâre a Guvernului în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii”, se arată în proiectul ministerului, remis Mediafax.

De asemenea, serviciile judeţene de ambulanţă, care funcţionează tot în subordinea directă a MS, se reorganizează în opt servicii regionale de ambulanţă, structuri cu personalitate juridică şi în subordinea cărora funcţionează 33 de staţii judeţene de ambulanţă.

În privinţa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, acesta îşi păstrează organizarea actuală şi devine Serviciul Regional de Ambulanță Bucureşti.

Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 15 aprilie.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu