Primarul Kovacs provoacă careienii prin acţiunile sale. Sute de arbori seceraţi in ultimii ani

• publicat la: 12 March 2013
Primarul Kovacs provoacă careienii prin acţiunile sale. Sute de arbori seceraţi in ultimii ani

Update,h 18,00

In  opinia primarului Kovacs, singurul vinovat de situatia în care se afla  oraşul de dimineaţă, adică împânzit cu sloganuri critice la adresa sa , pictate pe clădirile centrale, sunt cei din redacţia Buletin de Carei. In discursul său lipsit de coerenţă menţionează că se fac numai tăieri  de arbori bolnavi sau uscaţi.

Vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii,  să apreciaţi cât este de bolnav sau uscat  copacul din imagine, ultimul tăiat în cursul zilei de azi, 12 martie 2013 de pe spatiul verde din faţa viitorului sediul al Primăriei aflat încă în renovare. Întâmplător şi acesta ţinea  umbră călătorilor în aşteptarea mijloacelor de transport ce opresc  în staţie.

 

Update: În urma postării articolului “Ne vrem oraşul  înapoi “  si a mentionării faptului că  ne lipsesc imagini de la piaţa agroalimentară unde de asemenea faţadele unor clădiri au fost inscriptionate cu mesaje critice la adresa primarului Kovacs, un cititor fidel al Buletin de Carei, a avut amabilitatea de a ne trimite imagini  mai mult decât elocvente pe care le găsiţi inserate în articol.

Eram convinsă că  oamenii de rând, neimplicati în conducerea dezastruoasă a orasului, nu ţin seama de “indicatiile ” celor ce îndeamnă  la discriminare pe baze etnice şi dovedesc că bunul simţ  si respectul pentru mediul înconjurător, pentru bunurile si patrimoniul oraşului si pentru gestionarea cu simtul responsabilităţii a banului public nu ţin seama nici de culoarea politică si nici de apartenenţa etnică!

Aducem la cunoştinţa primarului  că orasul Carei este format din oameni chibzuiti, maghiari, români, şvabi si alte naţionalităţi care trăiesc in armonie, în respect faţă  de limba si cultura fiecăruia.  Grandomaniile şi visele deşarte de mărire nu găsesc teren propice la Carei şi mai devreme sau mai târziu personajele în cauză vor da piept cu realitatea !

Marţi dimineaţă oraşul a fost împânzit de sloganuri anti Kovacs, primarul renumit pentru aversiunea sa pentru copacii seculari și de esențe rare ai Careiului  şi  pentru lipsa de respect în cheltuirea banului public. Sau poate arborii în cauză sunt mai valoroși tăiați…

 

-tremurati copaci,vine Kovacs cu securea

-loc

Aversiunea sa faţă de tradiţiile si imaginea orasului sunt completate de  aversiunea faţă de monumentele româneşti, ultima din acţiunile sale fiind mai mult decât reprezentativă în sprijinul celor afirmate de noi. Este vorba despre acțiunea din 1 martie 2013, de la aniversarea  Centenarului sculptorului  Gheza Vida, când distinşii invitaţi au avut surpriza de a găsi un adevărat şantier în faţa ansamblului monumental. Etnicii maghiari care trăiesc de secole impreună cu cei români din localitate, familiile mixte numeroase fiind dovada bunei convietuiri, si-au exprimat dezamăgirea si dezacordul pentru acţiunile intreprinse de primarul Kovacs care  detine si functia de presedinte al  UDMR Carei.

Haosul creat in oraş din dorintele sale demne de  dictatorul de tristă amintire nu face cinste niciunui edil darmite unuia care își doreste să pozeze în careiean!

In perioada in care se pune accent pe împădurire, pe împiedicarea defrişărilor, acelaşi primar  culcă la pământ arbori falnici  dar şi mai putini impunători din raţiuni numai de el ştiute.

Nici nevinovatele sălcii de lângă băncuţele din cartiere sub care se adăposteau de razele soarelui pensionari sau copii dar  nici alte specii din statiile de microbus nu au scăpat de drujba celor doi primari membrii ai UDMR Carei.

Ceea ce autorităţile nu reuşesc să stopeze desi au fost sesizate de nenumarate ori (mai ales cei de la Mediu) se pare că vor reusi careienii  cărora  nu le este indiferent dacă cineva care nu manifestă niciun sentiment patriotic local   le distruge orasul!

 

-Kovacs pleaca dar vor ramane datoriile

-nu lasati sa se taie copacii?

Inscrisurile de pe pereti vorbesc de la sine si nu au nevoie de niciun comentariu.  Dacă pe cele de la piata au reusit să le acopere în timp util,  de aceasta dată am reusit să le imortalizăm la timp pentru a vi le prezenta.

Politia este acum în alertă în încercarea de a prinde făptasii dar le-am sugera să verifice si unde au ajuns copacii tăiati până acum deoarece  umbla vorba că ar fi deja scânduri la gaterul din apropiere.

Mentionăm că în urmă cu doi ani,  sute de copaci au fost tăiati din parcul din jurul castelului fără a se face public de către primărie ce s-a ales de materialul lemnos rezultat.

 Daniela Ciută

 

Imaginile de la piaţă, primite de la un cititor fidel.

-sa se usuce mâna celui ce taie copacii

-vreti numai sa furati si nu va intereseaza orasul

-Kovacs sa tai numai copacii pe care i-ai sadit

comentarii

de cetatean la 12 March 2013 - 10:43

D-le asta e NEBUN!
Opriti-l pina nu e prea tirziu!
Trezitiva o data!

de ka la 12 March 2013 - 10:53

Stim cu totii, e opera voastra sovinilor PNL ! Slaba provocare ! Atata puteti ?

de DELIA la 12 March 2013 - 10:57

FRUMOS LIMBAJ ! ATATA STITI SA INJURATI SI SA DISTRUGETI? PNLISTII NU AU DISTRUS NIMIC. VA JUDECA UNGURII VOSTRII!!! RUSINI. VRETI MAI MULT VETI PRIMI.

de locuitorMV-I la 12 March 2013 - 10:57

Pe vremea lui Ceasca pentru ce se intimpla in MV-I acum, era impuscat !
Unde-i armata ?
Ca politia ………

de DELIA la 12 March 2013 - 10:58

NU AVETI MACAR CURAJ CA DE BUN SIMT NU AVEM DE LA CINE CERE SA VA SCRIETI NUMELE! ASTA PUTETI AASTA FACETI!

de vlad la 12 March 2013 - 11:02

astia sunt oamenii pe care UDMR CAREI i+a ales la conducere???atata membru bun are UDMR???altii nu sunt???
atuncu nu mira pe nimeni ca TOTI CAREIENII indiferent de etnie sunt satui de magariile lor.
Doi traseisti politici ASTA sunt cei doi primari dictatori din famiglia udmrista.
amandoi au inceput la noua democratie de nord vest impreuna cu sustinatoarea lor pe calea undelor!!!
lajos a fost si la pnl si daca nu a resuit sa tulbure apele a mers la udmr unde face ce stie el mai bine:::injura si distruge tot la fel ca echipa de fotbal si ….
kovacs se pare ca e depasit de situatie…la fel ca in anii dinainte cand falimentele firmelor personale il invaluiau cu totul…a venit acum randul orasului…ce ziceti tulipani??/ungur ati vrut …ungur aveti..un careian nu va era bun,nu????

de jajjajaj la 12 March 2013 - 11:04

Asta Nero de Carei!
Urmeaza focuuu!
Piatra pe piatra nu va ramine din orasul asta….

de Reszler la 12 March 2013 - 11:08

Tukacs,baj van
Nagy baj van…..

de reka la 12 March 2013 - 11:35

acesta este primarul pe care sustine KELEM HUNOR presedintele UDMR!!!
RUSINE sa va fie ca incitati la discriminare sovini si iredentisti ce sunteti!!!
VALEA din CAREI sobolanilor cocotati in scaune de primari..unul falimentator si unul analfabet cu vocabular de birjar!!!!
Justitie nu mai este in Romania???iar e numai pt cine fura gaina si cine ia cu sacu ajunge primar?????

de Ibi la 12 March 2013 - 11:46

tukacs e obosit ca a umblat din casa in casa cu orsika sa faca listele pentru jeno cu copii ca sa ceara la inspectoratul sectii de maghiara cand noi traim in romania si ne trebe locuri de munca aici!!!1cu asta se ocupa tukacs bacsi si cu invatarea imnului si alte prostii..si ne duce copii de gradinita de craciun la serbare la el acolo la biserica ca sa nu aude altii ce prostii le baga in cap…

de Horia Mărieș la 12 March 2013 - 12:00

Mishto sloganus pentru un anus.

de Nume la 12 March 2013 - 12:33

Ungurii intotdeauna isi distrug orasele unde locuiesc. Uitati-va cum arata orasele din Ardeal. Groaza. Si cum arata cele din Oltenia si Moldova.

de csabi la 12 March 2013 - 12:45

bai NUME…nu esti tu ala care ieri postai laude la adresa lui kovacs la articolul ne vrem orasul inapoi ,,,Nume.15:13????
ca ejno e labil se stie da sa ii calci pe urme…frunza-n vant se numeste omul care nu are o parere a sa si nu e consecvent ci se da dupa oportunitati…..

de Pavel la 12 March 2013 - 12:55

cica opera PNL..atata puteti ca sa va justificati primarilor???? PNL Carei a bagat orasul in datorii de peste 9 milioane de euro???este singurul partid care nu a apelat la fonduri publice pentru a-si renova sau intretine sediul si nici pentru a-l moblia!!!mai aveti pana sa aiba iudemereu oameni ca penelistii…ia sa spuneti voi cum e cu retinerile din salar ale primarului pentru datorii neplatite…cum e cu angajatii la negru de la sectia de scaune si cu cele 30 de ha luate din ce bani???da cu fabrica de moblia pentru robika cum e ???din salariul taiat al primaruli se fac adevarate investitii personale fiam…poate da si la altii reteta ca unii careieni sunt obligati sa faca naveta pt un loc de munca….birjaru analfabet de viceprimar nu e in stare sa lege doua vorbe…tot PNL e de vina pt incompetenta lui????
cine pana mea ii sustine pe astia???KELEMEN HUNOR ce parere are de situatia de la CAREI…singurul oras din Romania cu 45% etnici romani si cu doi primari UDMR…groparii orasului se numesc astia doi

de de un cetatean la 12 March 2013 - 13:35

Acest monstru,criminal a facut avere pe spinarea Careienilor,si acum isi bate joc de copiii de batrani,si de cetateni acestui oras minunat.An ani 80 a venit la Carei din Odoreu si a locuit an casa altuia si acum traieste pe spinarea noastra ,pe banii nostri, pe bani poporului .Ne distruge orasul cu minciunile lui si cu ideile lui nebune.Nu stiu dece trebuie sa suferim din cauza acestui infractor si pana cand.

de mucalit la 12 March 2013 - 13:36

Pai pp uu l-a lansat!
si pe atitia altii…..
sigur acum a fost o gresala
Ca si cu cei din pdl primiti cu functii….
Mare curva e politica asta

Cenzura m aam !

de csabi la 12 March 2013 - 15:10

Igen igy igaz ez a Nagykároly már nem lesz az a szép Nagykároly amelyben felnőttünk,köszönjük meg egy buta hozzá nem értő embernek,De nem csak ő a hibás hanem a többi hires város vezetőség is,Egy csomó szerencsétlenség egycsomóban

de de mine la 12 March 2013 - 18:02

Vandalismul este infractiune si se pedepseste cu inchsoare.Acesta inseamna ca Careiul este condus de un infractor? Cum se poate opri oare pe acest nebun si incapatinat oare?

de myname la 12 March 2013 - 18:58

ennyi buta sovin paraszt van Karolyba 2013-ban ? ez vicces :)

de Ocsi la 12 March 2013 - 19:13

deja jeno are mintea intunecata de ura daca dupa ce a incercat sa strice sarbatoarea celor de la monument acum merge mai departe cu taiatul copacilor si da interviu la udmristii lui unde plange ca o vennaszony….a incitat la ura impotriva romanilor si cand a adus aici pe kkmen hunor si a ..uitat cica sa cheme si pe consilierii si directorii romani…si din sala de la castel a iesit cand a vazut ca sunt multi romani adunati….si tot el se vaita ca babele…Capu sus kovacs si fii mai barbat daca tot ai curaj sa strici orasul careienilor fara sa te intereseze ce vor ei!!!!

de zum la 12 March 2013 - 19:18

pavele:
.birjaru analfabet de viceprimar nu e in stare sa lege doua vorbe…tot PNL e de vina pt incompetenta lui????
domnu vice mai multi ani era in pnl, atunci nu avea probleme de exprimare? nu de ce.

de zum la 12 March 2013 - 19:22

cand era acolo era om bun, dupa ce a parasit partidul, ala, nu mai e,prea simplu ,totul se reduce daca e la noi e ok daca nu ,e rau, rau de tot.

de penelist la 12 March 2013 - 19:22

ai vazut zum de ce nu mai e in pnl vicele agramat?
tot pentru probleme cu exprimarea si cu incitarea…era imposibil sa auzi cum injura toata ziua si se credea fat frumos…dar gaunos!

de penelist la 12 March 2013 - 19:26

groparu fotbalului din carei a fost bun la gradinita….ca dupa ce a dat de gagici la stadion…atat a fost pt el….jalnic daca a ajuns sa isi faca reclama pe comentarii si sa puna pe cineva sa scrie ca a fost om bun!!!!
ca stim ca nu stie la el bine cum e cu calculatoru si cand trebuie sters praful de pe el …si pe unde…

de alt pnlist la 12 March 2013 - 19:27

lajos are si acum nostalgii dupa vremea cand a fost primit in pnl de la noua democratie de nord vest?
se pare ca numai lui i-a placut in pnl carei…ca ceilalti… se abtin

de Cristi la 12 March 2013 - 19:32

Pai haideti sa facem ceva de amploare, un protest, miting in fata primariei; deja trebuiau demult sa fie mediatizate abuzurile primarului si in presa centrala- aici ne lamentam se pare in zadar-ne auzim propriul ecou. Ne adunam acolo in cadru organizat cateva sute cel putin (de nu, facem precum aia din Covasna si Harghita- aducem cu autobusul si noi insa de prin cartierele romanesti: Ianculesti, etc :D ). Chemam televiziunile centrale, reprezentanti de la garda de mediu sa constate ce a fost si ce a ajuns Careii Mari de odinioara. Vedem sub ochii nostri repetandu-se o sistematizare denaturata si dureroasa a acestui oras istoric. Haideti sa nu ramanem neputinciosi.

de zum la 12 March 2013 - 19:47

sa facem concurs de formula 1, sunt multi consileri buni la asa ceva.da unde sa facem? in mvI sau mvII?

de caraian la 12 March 2013 - 19:56

sa facem pariu pentru cand are de gand un primar sa plateasca datoriile pentru care are retinere din salar!
sau daca e de la udmr nu trebuie sa plateasca datoriile dupa firmele falimentare????

de jolti la 12 March 2013 - 20:03

Acuma vedem ce ziare publica asa o stire si alea care se fac ca nu vad numai ca sa intre mai departe banii de la jeno.

de anonim la 12 March 2013 - 20:07

unde sunt camerele de supraveghere din carei? instalate dar ne functionale.Lipsa de combustib pt patrule , astea sunt rezultatele .

de MINE la 12 March 2013 - 21:56

Parerea noastra nu este ascultata de catre Tulipan.La interviul de la televiziunea locala din Satu Mare Tulipan Kovacs Jeno a jignit pe acei cetateni care sau exprimat inpotriva jafului,defrisari masive a copacilor din orasul Carei,spunind ca acei oameni sint prosti si nu conteaza parerea lor.Si a mai jignit familiile care au intraznit sa faca copiii si nu doresc sa lucreze.Oare acest primar harnic,gospodar,inginer ,istet,inteligent,doctor in stiinte economice si politice, cercetator este platit din contributiile noastre sa ne jigneasca si sa ne faca prosti in fata lumi?daca da atunci ne meritam soarta.Cate locuri de munca a creat la Careieni? Dar vara cand avea camania pentru voturile pentru primaria Carei nu asa vorbea . Acum ne face lenesi,puturosi si prosti.Dar atunci cand a venit in orasul nostru, au fost peste 30 de fabrici acum sant distruse toate de catre oare cine?Acest nesimtit ,SOVIN ar fi foarte bine sa asi dea demisia cat mai repede si sa plece acolo de unde a venit in comuna Odoreu si sa fie fericit ,numai sa ne lase an pace,si sa avem un alt primar civilizat indiferent de nationalitate si culoare politica care ne respecta si nu ne jigneste pe bani nostri inpreuna cu angajatii din primaria Carei avand salarii de lux.Nu toti numai uni dintre ei cei care merita.

de ka la 12 March 2013 - 23:26

Va pleca din oras, cand va pleca si olteanul vostru…ok ?

de update 18,00 la 13 March 2013 - 00:31

Acesti copaci au fost sanatosi .Primarul Jeno este un mincinos si trebuie sa raspunda penal pentru pagubele drastice comise inpotriva orasului Carei.Doamnei Daniela Cuta si Buletinului de Carei multumesc frumos pentru interesul acordat pe aceasta tema.Cu drag,Un Careian cui ai pasa .

de Horia Mărieș la 13 March 2013 - 06:13

Puțin pragmatism.
Căutarea răspunsului corect la întrebarea “Cum poate scăpa Careiul de Kovács?”.

1). Incetarea mandatului primarului Kovács urmare unui referendum local.

Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001: ART 70 (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii. ART. 55 (3) Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puţin 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale. ART. 55 (6) (6) Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin jumătate plus unu din numărul total al locuitorilor cu drept de vot.

Parerea mea: sansele ca printr-un referendum local Careiul sa poată scăpa de Kovács sunt minime. Kovács Jenö știe foarte bine treaba asta, de asta își permite sa fie arogant, să ia în ras, să desconsidere și să-si bată joc de toată lumea. Legea 215/2001 este făcută parcă special ca să-l protejeze pe Kovács. Este dificil să reusesti s pui pe masa Prefectului o cerere semnată de 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot din Carei și ca la referendumul local (la urne) să se prezinte cel puțin jumătate plus unu din numărul celor cu drept de vot.

Potrivit celor declarate în luna iulie 2012 de Clara Sroth, secretarul Primăriei, în municipiul Carei pe listele electorale figurează un număr de 21.341 de persoane cu drept de vot, în condiţiile în care la recensământul de la sfârşitul anului 2011, numărul total al locuitorilor era de 20.181. Deci populaţia Careiului este mai mică decât numărul celor cu drept de vot din listele electorale (sic!), dar cifra referitoare la populație a fost trasă din condei la recensămant ca să depășească cifra de 20.000 pentru ca municipiul să aibă 19 consilieri locali și nu 17.

Rezultă că cererea pentru organizarea referendumului local ar trebui să fie semnată de 5.335 persoane cu drept de vot iar la urne ar trebui să se prezinte 10.670 de persoane, asta in conditiile in care la alegerile locale din 10 iunie 2012 la Carei s-au prezentat la vot 10.577 persoane.

Nu merge! Nici o șansă. No way!

2). Incetarea mandatului primarului urmare actiunilor Instituției Prefectului Județului Satu Mare.

Dacă cei care populează Instituția Prefectului Judetului Satu Mare și-a fi făcut treaba conștiincios și profesionist, la ora asta Kovács n-ar mai trebui să se lăfăie în nici un caz în fotoliul de primar al Careiului.

Argumente pe scurt: Kovács a făcut mult prea multe matrapazlâcuri în cel de al doilea mandat (2008-2012) si continuă să le facă și în prezent. În ultimele câteva luni a călcat foarte serios pe bec, și în multe spețe, vezi până și articolul de mai sus.

Prefectul dispune de un corp de control. În afară de îndeplinirea cu prioritate a “MISIUNII INSTITUŢIEI: Instituţia Prefectului garantează respectarea legii şi a ordinii publice în judeţul Satu Mare”, in atribuțiile Institutiei Prefectului se găsește și una nimită CONTROLUL LEGALITĂŢII. “Verificarea legalităţii se realizează de către Prefect prin Serviciul juridic şi contencios administrativ, a cărui atribuţii sunt cuprinse în anexa la Ordinul prefectului nr. 439/12.10.2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Instituţiei Prefectului – Judeţul Satu Mare. Actele a căror legalitate se verifică de către prefect sunt: Dispoziţiile emise de către primarii municipiilor din judeţ și Hotărârile adoptate de către consiliile municipale din judeţ.”

Am citat de pe site-ul oficial al Prefecturii. Toate acestea, în baza prevederilor Legii nr. 340/2004 privind institutia prefectului.

Eu unul n-am auzit ca în ultima vreme, si anume pe vremea când Serviciul juridic şi contencios administrativ din cadrul Institutiei Prefectului Satu Mare era condus de distinsul consilier juridic domnul Eugen Chiorean, acum pensionat, ca corpul de control al prefectului să-l fi deranjat mult prea tare pe primarul Kovács. Poate nu l-a deranjat chiar de loc decât la diverse șprițuri băute împreună. Eugen Chiorean avea cam același gen de școală, făcută preponderent la seral, ca și primarul, și se conducea mai mult după principiul foarte sănătos: “Ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim, important este să apucăm să ne odihnim bine la pensie”. A apucat, a mimat foarte bine munca domnul Chiorean în decursul prodigioasei sale cariere, a fost un actor de apreciat.

Dacă verificarea legalității, a modului de aplicare a legilor in vigoare la Primăria Carei s-ar fi făcut ca lumea, este imposibil ca să nu se fi descoperit măcar o parte din matrapazlâcurile evidente și cunoscute mai de toată lumea prilejuite de organizarea licitațiile și atribuirea contractelor de execuție la proiectele locale numite Castelul Karolyi, Teatru, Szavas Fogado, Cartiere MV1+MV2+Republicii, Parc Dendrologic, Manej, infrumusetare spatiu din jurul Monumentului, Legende sătmărene, etc.

Orice matrapazlâc scos la iveală de corpul de control al Instituției Prefectului ar trebuit dat imediat pe mâna organelor abilitate. Și atunci, este foarte probabil ca primarul “să cadă”, dacă organele si-ar face datoria, mai precis este foarte probabil ca primarul să aibă parte de nițel arest preventiv.

Măcar pentru 24 de ore, lucru ce ar pune automat în mișcare aplicarea prevederilor ART. 71 (1) din Legea nr. 215/2001: Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului.

Parerea mea: sansele ca printr-o astfel de acțiune a Instituției Prefectului jud. Satu Mare Careiul să poată scăpa de Kovacs sunt de cca 50%.

Partea pesimistă, partea goală a paharului rezidă în faptul că organele de anchetă locale, procurorii locali, judecătorii locali și cei din primărie constituie de fapt un bloc, un grup privilegiat de cetățeni ai orașului, ei nu se mușcă niciodată între ei, în acest grup funcționeză o nescrisă lege a omertei.

Partea optimistă, partea plină a paharului constă în faptul că începând de luni, 4 martie 2013, şeful Serviciul juridic şi contencios administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului este Cosmin Dorle. Acesta devine şeful serviciului odată cu pensionarea celui care l-a condus până acum, Eugen Chioran. Cosmin Dorle lucrează în cadrul Prefecturii Satu Mare din 2003 încoace, fiind absolvent de ştiinţe economice şi juridice, studii aprofundate printr-un masterat. Este de așteptat, chiar dacă nu este sigur că acest lucru o să și devină realitate, ca Cosmin Dorle să aducă un suflu nou în Instituția Prefectului, să-și facă treaba mai ca lumea, să aibă mult mai mult sânge în instalație decât predecesorul său. Vom trăi și vom vedea.

3). Incetarea mandatului primarului Kovács ca urmare a manifestării pregnante a spiritului civic.

Metoda picăturii chinezești, prin organizarea de manifestări (vezi si propunerea @Cristi la 12 March 2013 – 19:32 de mai sus), mitinguri legale, pichetări ale sediului Primăriei cu oameni curajoși și care știu ce vor, care să-i strige primarului de-a dreptul în față lozincile ce-i dau în vileag malversațiunile.

Manifestații gen Piața Universității București luan ianuarie 2012, manifestații ce au dus în final la căderea Guvernului Boc. Gen recentele manifestatii din Bulgaria care au condus si acolo la caderea Guvernului.

Poate că până la urmă primarul Kovács va ceda nervos și-și va prezenta demisia. Oricum, după felul în care se manifestă, pimarul Kovács este deja cu nervii al pământ.

Părerea mea: sansele ca printr-o astfel de acțiune Careiul să poată scăpa de Kovacs sunt de cca 80%. Trebuie însă foarte multă răbdare, foarte multő perseverență, o bună organizare, multă abnegație, mult spirit civic, mul curaj, multă demnitate și spinare dreaptă, inteligență și sânge în instalație.

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații!

de fanpnl la 13 March 2013 - 07:34

olteanu nost e casatorit cu o careianca dea noastra…
si nu taie copaci si cheltuie banii orasului pe masini personale asa ca tulipanu vost care nu poate lua nimic pe numele lui ca vine fiscu si ia totul pentru ca NU ISI PLATESTE DATORIILE PENTRU CARE ARE RETINERE DIN SALAR ….
OLTEANU NOST STA IN CASA LUI SI NU IN A ALTORA ..NOI AVEM DE LA CINE LUA EXEMPLU..TULUPANII MAI TREBE SA CAUTE

de membru pnl la 13 March 2013 - 07:56

nu ma omor dupa politica dar am intrat in pnl carei pentru ca are un presedinte ca domnu ciuta!
normal ca deranjeaza principiile lui si unii il ataca dar ieseau ei demult cu probe daca aveau.
in orice caz omu are tot ce are din munca lui si e renumit pentru constiinciozitatea cu care isi achita toate impozitele si darile.
desi nu are averi ca si altii din ce are da cu genrozitate la cei necajiti si nu face caz din asta .
nici macar cei care il critica nu il pot acuza de comportament violent sau limbaj suburban sau discursuri mincinoase.si ce promite omu si face! asta e!

de Horia Mărieș la 13 March 2013 - 08:12

Cetesc ce cetesc din GNV de azi.

“Simţ civic, sancţionat ca la carte. Evenimentul în urma căruia un sătmărean – cetăţean absolut model – a fost amendat de poliţiştii locali pentru un gest civic perfect, adică a plantat nişte copaci, ridică semne enorme de întrebare. Adică, deşi şefii din Primăria Satu Mare i-au dat omului un aviz favorabil pentru a planta copacii în cauză, organul de control – a se citi Poliţia Locală – vine şi amendează cetăţeanul cu avizul în mână. Noi am spune că nu ştie stânga ce face dreapta. … Dincolo de absurdul situaţiei, treaba este cât se poate de gravă. Poate ar trebui să se planteze nişte puieţi prin Poliţia Locală şi să fie sacrificaţi arborii cu reale probleme la nivelul coronamentului.”

Păi văz că treburile pi din dos cu arborii de poartă în jud. Satu Mare.
Sunt curios ce poziție a adoptat Poliția din Carei vs. tăierile aiuritoare ce se petrec acum în Carei. Oare îi va amenda pe ăia care taie aiurea, sau nu?

de gyuszi la 13 March 2013 - 08:16

si noi am citit ce a scris azi numai ca nu am gasit nimic despre Carei si despre ce a fost scris ieri in tot orasul…
bine ca pentru jeno kovacs gasesc loc sa scrie citeodata si o pag intreaga dar daca ceva este impotriva la el atunci astia se fac ca nu vad nimic…
am vazut acum dimineata cine a scris in ziar si cine nu despre peretii pictati cu parerile careienilor!

de DELIA la 13 March 2013 - 08:52

COPACII CARE SUNT IN IMAGINI SI CARE SUSTINE KOVACS CA SUNT BOLNAVI SI DE ACEEA TREBUIE TAIATI SUNT MAI SANATOSI DECAT MINTEA LUI CARE ESTE INTUNECATA CA NOAPTEA DE ATATA URA FATA DE ROMANI . A URMARIT CINEVA UNDE SE DUC ACESTI COPACI DUPA CE SUNT TAIATI? SIGUR NU SE DUC LA VREO FAMILIE SARACA PTR LEMNE DE FOC .

de bella la 13 March 2013 - 08:54

urmariti presa judeteana si veti vedea ca tac malc si nu spun nimic de ce este la carei si ce estre scris pe peretii si cum este acum vopsit peretii cu roz!!!!!!!atunci sa nu mirati de ce parere are unii oameni despre ce se scrie pe bani la primaria carei!!!!
jeno nu are bani pt o casa si e plin de datoriile dar da din banii de la oras fara sa se uite !!!!1

de de mine la 13 March 2013 - 09:22

Aveti dreptate Delia .Primarul nostru uraste pe toti Careieni care NU sint menbri UDMR Iar familiile sarace ,copiii ,batrini bolnavi nu merita acest ajutor dupa parerea primarului deoarece sint puturosi si prosti ,dupa cum a spus la televiziunea Nord vest-Satu Mare acest nesimtit de tulipan.Dar dinsul de unde sa inbogatit oare ?

de medic la 13 March 2013 - 10:06

tineti minte cum spunea ca niciun medic careian nu e asa competent ca sa faca parte din consiliul de administratie de la spital?
de ce nu se face o ancheta despre ce se intampla la spital?
acest om jigneste medicii si elevii si profesorii dupa imprejurari .numai apropiatii sai sunt capabili.oare prin ce ?

de IRENKE DIN CAREI la 13 March 2013 - 11:11

PRIN DRUJBA SI JOAGAR IN LOC DE BISTURIU

de lola din zalau la 13 March 2013 - 14:59

pacat ca aveti asa primar sovin,la noi in zalau se planteaza copaci nu se taie, dar la voi conteaza cine de unde avenit in carei si nu ce sa poate face pte carei.

de coriolan la 13 March 2013 - 20:18

Ce am fost si ce am ajuns!Cand alti europeni vorbesc de amenajarea spatiilor verzi, cand tot mai des auzi vorbindu-se, de incalzirea globala, efect al defrisarilor masive( a se citi taierilor de arbori), vezi un edil desiuchiat,chiar dus cu totul de acasa!, defrisand masiv,prin taieri de arbori sanatosi!…desi el spune ca se taie, doar acei arbori ce sunt uscati!…..
Doamnelor si domnilor postaci!Ne putem ataca, in ceea ce ne priveste opiniile, dar va rog sa nu uitati un aspect:nu este vorba doar de umbra benefica ai acestor arbori ci si de faptul ca, acestia aveau un rol important in ceea ce priveste stoparea poluarii, atenuarii zgomotului, prafului!…Nu e normal ceea ce se intampla!Acest om coborat din Asuaj,intrece orce masura! E nevoie sa-l boicotam!!!!!Va astept opiniile!

de Horia Mărieș la 13 March 2013 - 20:56

Tot respectul meu și toată admirația mea pentru cei puțini dar demni și curajoși care au făcut începutul, unul cu totul neobișnuit pentru Carei.

Jos cu pălăria! Poate că altă dată li se va alătura și @coriolan, @DELIA, @emil si mulți alții. Succes și mult curaj. Plus o bună organizare.

http://www.tv1samtel.ro/articol/14/16738/PROTEST-%C3%8EMPOTRIVA-T%C4%82IERII-COPACILOR-LA-CAREI

de Horia Mărieș la 13 March 2013 - 22:27

Intr-un articol apărut azi în nagykaroly.ro distinsul jurnalist Megyeri Tamás Róbert își pune întrebarea “Ki a vandál, és ki a felbujtó?”, adică “Cine este vandalul și cine este instigatorul?”.

Departe de mine de a încerca să-l apăr pe cel care a scris sloganurile critice la adresa lui Kovacs pe pereții clădirilor din Carei. Există și alte forme de protest, ceva mai elevate. Eu unul nu recomand vopsitul lozincilor pe pereți, în primul rând din motive estetice, în al doilea rând datorită cheltuielilor pe care proprietarii cladirilor respective trebuie să le facă pentru vopsirea din nou a fațadelor.

Că respectivul tânăr este însă un vandal sau nu, cred că este totuși o posibilă discuție ce poate avea loc. Aș zice că făptașul este doar un tânăr revoltat, care trăiește într-o societate semibolnavă (din toate punctele de vedere), care trăiește într-o lume în care sunt la modă mâzgălelile grafitti. Îmi vine în minte noapte de 21/22 decembrie 1989 din București. A doua zi dimineața, majoritatea fațadelor caselor de pe marile bulevarde bucureștene erau pline de sloganuri anti-ceaușescu în stil grafitti. Deși nu-mi plăceau ca aspect, m-am bucurat mult când le-am văzut, fiindcă din ele rezulta că cineva a avut curajul să se revolte. Așa și cu tânărul din Carei.

Însă, cine semănă vânt, culege furtună. ceaușescu a semănat vânt și a cules până la urmă așa o furtună faină încât furtuna respectivă la măturat urgent.

Așa și cu Kovacs. Prea seamănă de mult timp vânt în Carei și se pare că a venit vremea că culeagă și niscaiva furtună.

La întrebarea cine este instigatorul răspunsul este simplu. Mă autodenunț. Eu sunt instigatorul. Eu sunt unul dintre cei mulți care scriu aici la comentarii despre matrapazlâcurile făcute de Kovács și gașca lui în urbe. Și dacă eu scriu împotriva lui Kovacs, este clar că eu l-am instigat pe tânărul cel cu grafitti, nu-i așa? Doar că pe mine nu m-au surprins încă, camerele de supraveghere, deci Kovacs n-are nici o probă împotriva mea, deci nu poate să-mi facă nimic, doar eventual să mă … pupe, asta până s-o întoarce definitiv în Asuajul âla de sus sau de jos în care îi este locul.

În interviul dat lui Megyeri Tamás Róbert, nevinovatul primar Kovács, cel semănător de vânturi acuză ziarul online B. de C. și PNL-ul local “șovinist” de instigare. Niște mizerii de astea aruncate aiurea în vînt ar cam trebui și probate, nu-i așa Kovács, fiindcă altfel poți fi acuzat de calomie, iar asta este chestie penală. Nu mai comentez acest subict, atât B. de C. cât și PNL-ul local sunt persoane majore și vaccinate, pot să se apere singure, n-au de loc nevoie ca eu să fiu avocatul lor.

Mai răspund eu o dată întrebării pe care și-a pus-o distinsul jurnalist Megyeri Tamás Róbert: “Ki a vandál, és ki a felbujtó?”

Păi a vandál = vandalul și a felbujtó = instigatorul este una și aceeași persoană: Eugen Kovács Jenő. Ele este vandalul fiindcő distruge tot ce este verde în oraș, și tot el este instigatorul, fiindcă prin deciziile și acțiunile lui aiuritoare, aberante și total lisite de cel mai elementar bu simț, instigă locuitorii Careiului, pe români, maghiari, șvabi, rromi în egală măsură la revoltă.

To conclude: Nu ne mai vandaliza și nu ne mai instiga Kovacs bácsi, lasă-ne, părăsește-ne, demisionează acum până nu este prea târziu și nu te leagă autoritățile competente! Dar repede! Tine minte: matale n-ai imunitate neamule, nu poți face numai ce te duce pe matale mintea în urbea aia. Mai există și legi ce trebuiesc respectate în tara asta, chiar dacă nu-ți place. Inclusiv art. 1 din Constituție. Pe ăla nu-l negociem.

În rest, să auzim numai de bine și să ne iubim ca frații!

Și pentru că Habemus Papam!

de Alek la 13 March 2013 - 23:41

Tot respectul pentru protestatarii din fata primăriei și d-nului Mărieș! Așa se dă jos un primar! Dacă în fiecare zi se dublează numărul protestatarilor nu rezistă mai mult de două săptămîni. Eu nu pot să vă dau o mănă de ajutor, dar fac apel la toti cei care au un pic de lichid în instaletie ieșiti la protest, că acum e momentul potrivit!!! Kovacs trebuie schimbată cît mai repede!!!

de karcsi la 13 March 2013 - 23:49

unii comentatori ar trebui sa se hotareasca daca sunt ziaristi sau comentatori…

de karcsi la 13 March 2013 - 23:50

nu e greu cu naveta intre doua servicii?

de Mihai la 14 March 2013 - 01:09

Eu deja m-am plictisit de polemica asta ! Parca nici o data nu are un final ! Din cite stiu, ancheta incepe de la politie ! Intr-un fel parca sunt si dezamagit un pic , ma asteptam la mult mai mult , ma asteptam sa se schimbe sefii de la politie in 2 luni , sa fie pusi niste oameni noi , tineri,nepatai care sa nu aiba nici mama nici tata ,dar daca acolo nu se poate face curatenie,ce ne mai asteptam la procuratura sau judecatorie ? DORMI LINISTIT CAREIANULE !!! CHISU , BARA , TENTER SI ALTII VEGHEAZA ASUPRA SOMNULUI TAU !!!

de Horia Mărieș la 14 March 2013 - 06:17

@karcsi la 13 March 2013 – 23:49

Eu greu sportul ăsta numit “citit texte în limba română”, nu-i așs?

de susco lajos la 14 March 2013 - 19:36

Din “pacate” noi UNGURII suntem in majoritate in CAREI ,si locuim de mult mai mult timp in Carei decat voi ,voi ati fost numai deportati pe capul nostru deci concluzia daca nu va convine drum bun spre neamurile voastre (drum bun la munte ) din pacate numai cu pomii taiati va ocupati eu m-as ocupa de distrugerea peretiilor din oras

de geza la 14 March 2013 - 19:49

din fericire sunteti in majoritate numa cu tziga votanti adusi de deportatul din asuaj care va taie si voua copacii …un deportat din asuaj cu unul din ciumesti defriseaza orasul ca sa va faca scaldatori unde sa va spalati de mirosu de cal de la aniko

de un roman la 14 March 2013 - 19:49

Prietene Lajos(ce urat suna) dupa mintea ta romanii au fost deportati de o mie de ani incoace cam de cand v-au ,,furat” din pacate localnicii caii si ati ramas aici sa plangeti si sa va plangeti mereu de mila.Nu stiu cum dar dupa cum spuneam si acum o mie de ani romanii tot majoritari au fost pe aici,sau dupa mintea ta bolnava au fost deportati cativa dar din cauza ca-s prea virili v-am depasit mereu numeric si valoric…Vezi voi mereu ati creat probleme de tot felul cum faceti si acuma si va creste ,,virilitatea “cu ajutorul cetateniei pe care o dobanditi si probabil in scurt timp o sa fiti trei milioane de unguri in Ardeal nu unul.Eu sper ca peste cateva luni sa se schimbe si Constitutia si sa se accepte doar o singura cetatenie si asa sa scapam de unii ciumati…

de emil la 14 March 2013 - 21:14

susc-o lasijos 19:36

ma voi ocupa de singura afirmatie adevarata din text, mai spre final. deci, “ungurii sunt in majoritate in Carei” este singura afirmatie adevarata a unui prost….informat.
nici nu putea fi altfel cand lectura de baza (probabil unica) este “traseul legendelor szamarene” proiectata de szamar korhaz vegyesbolt a lui szarhazi din potyad, de langa porcs (alma) in colaborare cu partenerul de proiect Nagy Puszta legelo teruleten si imprejurimi reprezentat de Pici (Venig) Gabi.

cand UNGURII rataceau prin stepele Asiei, aceasta zona era locuita. la nivelul tau de intelegere si cunostinte, desigur ca poti sa-ti inchipui si sa crezi chiar si ca Adam (primul om, acela facut de Dumnezeu) a fost ungur, dar problema e ca daca ungurii erau in Asia, nu puteau fi si in zona Carei. Abia Almus i-a convins sa se miste din Asia inspre Apus si i-a si orientat in directia aceea. Pentru acei oligofreni unguri care nu-si cunosc propria istorie, o sa reamintesc ca ungurii au trecut Volga nu pe corabii (ca nici nu stiau ce sunt alea), ci pe burdufuri de piele, au ajuns in zona Susudal/Suzdal, cam pe unde o luasera cu vreo 200 de ani mai inainte bulgarii, au ajuns spre Kiev si apoi in Ucrainei de azi (Ruthenia) de unde au trecut muntii inspre Panonia. In care Panonie ce au gasit ei, UNGURII ratacitori? sa vezi si sa nu crezi: au gasit bulgari, slavi, blachi (adica romani) si pastori ai romanilor. ei, dracie, ia uite ca romanii erau in Panonia la venirea ungurilor migratori. in Panonia, adica chiar acolo unde au facut ei honfoglalasul. adica tara era locuita, nu pustie si au supus-o cu forta, adica le-au furat pamanturile locuitorilor de acolo. mare surpriza pe ungurii care s-au indreptat spre Rasarit, prin regiunea Nirului, ca si acolo au dat peste locuitori, care culmea, erau si ei romani. adica si pe aici, tot romanii au fost prezenti inaintea ungurilor. pretextul ca ei s-ar trage din neamul lui Attila (hunul, nu Cseke Attila ungurul!) care le stapanise cu vreo 350 de ani mai inainte a fost anulat chiar de cel caruia i se adresau si care le-a spus ca stramosul sau stapanise pamanturile acelea inainte de venirea lui Attila, care a smuls cu forta acele pamanturi din mainile stramosului sau.
deci, daca e vorba despre cine a venit pe capul cui, atunci tocmai ungurii sunt aceia care au venit pe capul cuiva, adica al romanilor si nu invers. sa inteleg ca vi se aplica “deci concluzia daca nu va convine drum bun spre neamurile voastre” (drum bun in Panonia!) ?

Cum s-a ajuns la majoritatea ungureasca din Carei este o alta chestiune interesanta si e bine sa reamintesc pentru cine e prost…. informat.
pe scurt, dupa colonizarea svabilor romano-catolici, demarata in 1712, zona Carei a devenit majoritar svabeasca si predominant romano-catolica, ungurii adoptand religia reformata inainte de 1600 si asa a ramas chiar pana la ultimul recensamant unguresc din 1910, iar romanii ortodocsi din zona Carei au devenit greco-catolici cu putin inainte de 1700 si asa erau si in 1918. greco-catolici mai erau si rutenii, dar ei au acceptat slujba in ungureste, cum cerea episcopia de hajdudorog. e de precizat ca serviciul religios in bisericile romano-catolice svabesti a inceput sa se efectueze in ungureste, dupa ce preotii lor au fost instruiti in scoli unguresti. deci, in 1918, ungurii NU ERAU MAJORITARI in zona Carei, asa cum nu erau nici in Transilvania.
in cateva decenii, prin biserica, prin scoala dar si prin politica de stat din Austro-Ungaria, svabii majoritari au fost maghiarizati si astfel s-a ajuns in Carei la majoritatea “ungureasca”. sigur, in perioada Austro-Ungariei si romanii au suferit presiunea maghiarizarii.
daca tot ai mentionat cuvantul “deportati”, hai sa spunem adevarul, adica DIN Carei au fost deportati romanii in 1940-1944. Romanii pe care ii crede neuronul tau bolnav ca fiind “deportati” aici, au primit pamant ca urmare a reformei agrare din 1921, ocazie cu care au primit pamant si svabiu si unguri, nu numai romanii. ba, daca ne uitam la cifre, suprafata pe care au primit-o altii decat romanii era chiar mai mare decat cea primita de romani, ceea ce era si normal, avand in vedere raportul etnic si faptul ca statul roman a facut o reforma agrara nediscriminatorie, tratandu-si toti cetatenii indreptatiti sa primeasca pamant in mod egal, fara discriminari etnice.
deci, retardatule las-o jos, ca pana si numele lui Keiser este svabesc, nu unguresc, precum Muller, Mellau, Kessenheimer, Vonhaus/Vonhaz, Heim, Geiger, Kraus, Merk etc.
Concluzia: nici nu mai are importanta cum s-a realizat majoritatea, dar, daca e dupa regula ta aia cu drm bun spre munte, “majoritatea ramane si minoritatea pleaca”, din “pacate” atat in Romania cat si, mai ales in Transilvania, majoritatea o formeaza romanii, nu “noi UNGURII”. atunci drum bun afara din Transilvania si din Romania, daca nu va convine.

de ELENA la 15 March 2013 - 07:33

hei !ATENTIUNE !ATENTIUNE !Traim in secolul xxl .Dupa teoria matale lajos-baci angela merkal sa mearga-n germania de est,in oraselul ei acolo ,si ce sa vezi ea conduce germania si intreaga europa ,basescu -pe care l-ai votat -ar trebui sa mearga-n …..si conduce romania , toti ar trebui sa se deplaseze c-asa vrei mataluta (de la mic ,ca asa scrii si cred ca asa si gandesti -ca un minor -) Bai omule fiecare traieste unde vrea in europa asta ,gandeste cu propiul creier si spune ce are de spus ,fara a jigni ,fara a injura .DE DUMNEZEU AI AUZIT ? DACA MAI VORBESTI MINCIUNI ….TE ASTEAPTA JUSTITIA DIVINA .

de jozsi la 15 March 2013 - 08:01

NU ESTE APA LA ROBINET IN MVII !!!!!!!
NE AUDE CINEVA??????

de localnica la 19 March 2013 - 10:35

TE NUMESTI KA DE LA KAKA ? OLTEANU VA PLECA DIN CAREI CAND O SA PLECE TOTI ROMANII CA SI OLTENIA ESTE TOT IN ROMANIA DAR UNGURII DEJA IERI A FOST TARZIU DACA PLECAU PROSTULE ! DE CAND E ISTORIA ISTORIE UNGURII NU AU FACUT ALTCEVA DECAT SA RAVNEASCA LA CE NU ESTE A LOR SI DINTODEAUNA AU DORIT ARDEALUL . SE VEDE CATA SOALA AI SI CATA ISTORIE AI INVATAT PROBABIL LA BARURILE DE VIZAVI CU SCOALA AI FACUT ORELE! MACAR VARUL DE PE PERETI DE SE LIPEA PE TINE SI DE ACELA ERA PACAT!!!!!!!!!! IAR CA SA FII MAI INFORMAT ASCULTA CANTECUL” VAI SARACII UNGURII” SI APOI TACI CA FIECARE FAPTA S-AU CUVANT PE CARE IL SPUNETI RSTE O MARE PROSTIE!

de Horia Mărieș la 20 March 2013 - 05:57

EXACT CE ERA DE AȘTEPTAT ! LA AȘA PRIMAR, ALA DATORII! NICI O GRIJĂ, LAS CĂ O SĂ LE PLĂTEASCĂ COTRIBUABILII CAREIENI CEI CINSTIȚI – DAR FRAIERI!

Careiul, campion la stingerea datoriilor Potrivit directorului Fiscului
sătmărean. “În judeţul Satu Mare au solicitat împrumut municipiul Carei, în suma de 2.237.026 lei, care a fost aprobat şi cheltuit, dovedindu-se a fi cel mai “harnic” din judeţ.

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor publice (DGFp) Satu Mare, Mircea
ardelean, a declarat ieri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, că un număr de 55 de primării din totalul de 66 de unităţi administrativ-teritoriale înregistrează arierate, valoarea acestora ridicându-se la 11 milioane de lei. Mircea Ardelean a declarat că primăriile care nu îşi vor achita 85% din aceste datorii riscă să ajungă cu conturile blocate din data de 1 aprilie. Cu toate acestea, directorul Fiscului sătmărean s-a declarat optimist că primăriile vor reuşi să se încadreze în acest termen, cu atât
mai mult cu cât primarii pot solicita împrumuturi din partea Ministerului
de Finanţe pentru stingerea datoriilor.

de masacutatsu la 21 March 2013 - 00:56

Sa mearga la unguri in tara sa distruga flora si fauna!! Ii prea curat aeru in oras?? De ce nu intervine cineva sa-l opreasca pe nebunu asta?? Urbanizeaza si distruge ce-o mai ramas bun in orasul asta, frumos odata.

de Horia Mărieș la 21 March 2013 - 05:40

Gazeta de Nord-Vest Actualitatea locală 4/ Joi, 21 martie 2013

“Primarii din judeţ, ameninţaţi cu amenzi. Acuzaţi pentru că nu respectă unele prevederi legale, primarii riscă să fie sancţionaţi pe bandă rulantă”

Hai s-o vedem și pe asta. O fi și asta o vorbă goală, ca multe altele!

(Noul) şef al Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle: “…pentru sprijinirea activităţii primăriilor, juriştii Prefecturii Satu Mare se vor deplasa cel puţin o dată pe lună în localităţile din
judeţ, urmând să asiste chiar şi la şedinţele de consiliu local.”

Hai s-o vedem și pe asta! Juristii Prefecturii s-ar putea deplasa mult mai des la Primăria Municipiului Carei, fiidcă Satu Mare este aproape de Carei iar vinul de Carei este foarte bun, fiindcă de chestia asta răspunde cu capul toată Asociația Cavalerilor Vinului Sf. Orban.

de localnicu la 21 March 2013 - 07:09

Sa traiasca domnu Kovacs Eugen , el e cel mai ok primar . Am votat si o sa votez pe domnu Kovacs ca primar la alegerile viitoare.
DA KOVACS E CEL MAI BUN.
Puteti sa scrieti orice vreti aici , nu va cred.

de fiscul la 21 March 2013 - 10:22

localnicu aici ai dreptate;ovacs e cel mai bun la falimentat firme si private si de stat trebuie sa recunoastem ca nu are pereche in CAREI;
singuru primar careian care va ramane in istorie ca are retinere din salar pentru datorii de ani si ani de zile si nu are rusine sa ne ceara noua sa platim taxele si impozitele! propun o greva fiscala si atunci sa vedem de unde mai plateste asa salariii n primarie.
primaru care taie tot ce misca in oras numai sa nu arate CAREIU asa cum l-am avut mostenire!!!!
primaru care injura ca la usa cortului pe angajati si care isi cumpara masina pe fundatie daca nu poate sa aiba poe nume personal;
ce fel de om este cel care la anii lui nu are NIMIC in proprietate????
cu ce se poate lauda inafara de scandaluri si falimentari de firme…urmeaza primaria????

de darius la 24 March 2013 - 15:28

unde in tara mai are UDMR doi primari ca ai nostri de varza?
oare cine i sustine pe lolek si bolek de carei cand unu are poprire pe salar si unu nu are scoli????sa nu spuneti ca dragnea….
de ce nu se pune pe net la primarie declaratia lor de avere si cv la fiecare cu ce fel de studii au mai ales ala care a ingropat echipa victoria de fotbal la care a jucat in tinerete?????
primaru a plecat cumva in concediu????
trebe vandut furniru????cine o sa mai taie acuma copacii?????most nem kell reszketni…

de AVEM DI TATE LA CAREI la 24 March 2013 - 21:58

Poate a plecat Kovacs sa filmeze pentru noua TV-ziune pe NET. Asta-i mai lipsea Castelului ca sa fie tacamul complet.

de ochiul la 25 March 2013 - 13:29

daca camerele luate cu proiect european erau functionale acum stiam cine e sciitorul.
dar cum primaria lucreaza ca la …congo…si se mai dau si maghiari numa ca la ungaria ele functioneaza deja!

Raspunsuri

Lasati un comentariu