Primarul Kovacs provoacă careienii prin acţiunile sale. Sute de arbori seceraţi in ultimii ani

• publicat la: 12 martie 2013
Primarul Kovacs provoacă careienii prin acţiunile sale. Sute de arbori seceraţi in ultimii ani

Update,h 18,00

In  opinia primarului Kovacs, singurul vinovat de situatia în care se afla  oraşul de dimineaţă, adică împânzit cu sloganuri critice la adresa sa , pictate pe clădirile centrale, sunt cei din redacţia Buletin de Carei. In discursul său lipsit de coerenţă menţionează că se fac numai tăieri  de arbori bolnavi sau uscaţi.

Vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii,  să apreciaţi cât este de bolnav sau uscat  copacul din imagine, ultimul tăiat în cursul zilei de azi, 12 martie 2013 de pe spatiul verde din faţa viitorului sediul al Primăriei aflat încă în renovare. Întâmplător şi acesta ţinea  umbră călătorilor în aşteptarea mijloacelor de transport ce opresc  în staţie.

 

Update: În urma postării articolului “Ne vrem oraşul  înapoi ”  si a mentionării faptului că  ne lipsesc imagini de la piaţa agroalimentară unde de asemenea faţadele unor clădiri au fost inscriptionate cu mesaje critice la adresa primarului Kovacs, un cititor fidel al Buletin de Carei, a avut amabilitatea de a ne trimite imagini  mai mult decât elocvente pe care le găsiţi inserate în articol.

Eram convinsă că  oamenii de rând, neimplicati în conducerea dezastruoasă a orasului, nu ţin seama de “indicatiile ” celor ce îndeamnă  la discriminare pe baze etnice şi dovedesc că bunul simţ  si respectul pentru mediul înconjurător, pentru bunurile si patrimoniul oraşului si pentru gestionarea cu simtul responsabilităţii a banului public nu ţin seama nici de culoarea politică si nici de apartenenţa etnică!

Aducem la cunoştinţa primarului  că orasul Carei este format din oameni chibzuiti, maghiari, români, şvabi si alte naţionalităţi care trăiesc in armonie, în respect faţă  de limba si cultura fiecăruia.  Grandomaniile şi visele deşarte de mărire nu găsesc teren propice la Carei şi mai devreme sau mai târziu personajele în cauză vor da piept cu realitatea !

Marţi dimineaţă oraşul a fost împânzit de sloganuri anti Kovacs, primarul renumit pentru aversiunea sa pentru copacii seculari și de esențe rare ai Careiului  şi  pentru lipsa de respect în cheltuirea banului public. Sau poate arborii în cauză sunt mai valoroși tăiați…

 

-tremurati copaci,vine Kovacs cu securea

-loc

Aversiunea sa faţă de tradiţiile si imaginea orasului sunt completate de  aversiunea faţă de monumentele româneşti, ultima din acţiunile sale fiind mai mult decât reprezentativă în sprijinul celor afirmate de noi. Este vorba despre acțiunea din 1 martie 2013, de la aniversarea  Centenarului sculptorului  Gheza Vida, când distinşii invitaţi au avut surpriza de a găsi un adevărat şantier în faţa ansamblului monumental. Etnicii maghiari care trăiesc de secole impreună cu cei români din localitate, familiile mixte numeroase fiind dovada bunei convietuiri, si-au exprimat dezamăgirea si dezacordul pentru acţiunile intreprinse de primarul Kovacs care  detine si functia de presedinte al  UDMR Carei.

Haosul creat in oraş din dorintele sale demne de  dictatorul de tristă amintire nu face cinste niciunui edil darmite unuia care își doreste să pozeze în careiean!

In perioada in care se pune accent pe împădurire, pe împiedicarea defrişărilor, acelaşi primar  culcă la pământ arbori falnici  dar şi mai putini impunători din raţiuni numai de el ştiute.

Nici nevinovatele sălcii de lângă băncuţele din cartiere sub care se adăposteau de razele soarelui pensionari sau copii dar  nici alte specii din statiile de microbus nu au scăpat de drujba celor doi primari membrii ai UDMR Carei.

Ceea ce autorităţile nu reuşesc să stopeze desi au fost sesizate de nenumarate ori (mai ales cei de la Mediu) se pare că vor reusi careienii  cărora  nu le este indiferent dacă cineva care nu manifestă niciun sentiment patriotic local   le distruge orasul!

 

-Kovacs pleaca dar vor ramane datoriile

-nu lasati sa se taie copacii?

Inscrisurile de pe pereti vorbesc de la sine si nu au nevoie de niciun comentariu.  Dacă pe cele de la piata au reusit să le acopere în timp util,  de aceasta dată am reusit să le imortalizăm la timp pentru a vi le prezenta.

Politia este acum în alertă în încercarea de a prinde făptasii dar le-am sugera să verifice si unde au ajuns copacii tăiati până acum deoarece  umbla vorba că ar fi deja scânduri la gaterul din apropiere.

Mentionăm că în urmă cu doi ani,  sute de copaci au fost tăiati din parcul din jurul castelului fără a se face public de către primărie ce s-a ales de materialul lemnos rezultat.

 Daniela Ciută

 

Imaginile de la piaţă, primite de la un cititor fidel.

-sa se usuce mâna celui ce taie copacii

-vreti numai sa furati si nu va intereseaza orasul

-Kovacs sa tai numai copacii pe care i-ai sadit

comentarii

de karcsi la 13 martie 2013 - 23:50

nu e greu cu naveta intre doua servicii?

de Mihai la 14 martie 2013 - 01:09

Eu deja m-am plictisit de polemica asta ! Parca nici o data nu are un final ! Din cite stiu, ancheta incepe de la politie ! Intr-un fel parca sunt si dezamagit un pic , ma asteptam la mult mai mult , ma asteptam sa se schimbe sefii de la politie in 2 luni , sa fie pusi niste oameni noi , tineri,nepatai care sa nu aiba nici mama nici tata ,dar daca acolo nu se poate face curatenie,ce ne mai asteptam la procuratura sau judecatorie ? DORMI LINISTIT CAREIANULE !!! CHISU , BARA , TENTER SI ALTII VEGHEAZA ASUPRA SOMNULUI TAU !!!

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 06:17

@karcsi la 13 March 2013 – 23:49

Eu greu sportul ăsta numit “citit texte în limba română”, nu-i așs?

de susco lajos la 14 martie 2013 - 19:36

Din “pacate” noi UNGURII suntem in majoritate in CAREI ,si locuim de mult mai mult timp in Carei decat voi ,voi ati fost numai deportati pe capul nostru deci concluzia daca nu va convine drum bun spre neamurile voastre (drum bun la munte ) din pacate numai cu pomii taiati va ocupati eu m-as ocupa de distrugerea peretiilor din oras

de geza la 14 martie 2013 - 19:49

din fericire sunteti in majoritate numa cu tziga votanti adusi de deportatul din asuaj care va taie si voua copacii …un deportat din asuaj cu unul din ciumesti defriseaza orasul ca sa va faca scaldatori unde sa va spalati de mirosu de cal de la aniko

de un roman la 14 martie 2013 - 19:49

Prietene Lajos(ce urat suna) dupa mintea ta romanii au fost deportati de o mie de ani incoace cam de cand v-au ,,furat” din pacate localnicii caii si ati ramas aici sa plangeti si sa va plangeti mereu de mila.Nu stiu cum dar dupa cum spuneam si acum o mie de ani romanii tot majoritari au fost pe aici,sau dupa mintea ta bolnava au fost deportati cativa dar din cauza ca-s prea virili v-am depasit mereu numeric si valoric…Vezi voi mereu ati creat probleme de tot felul cum faceti si acuma si va creste ,,virilitatea “cu ajutorul cetateniei pe care o dobanditi si probabil in scurt timp o sa fiti trei milioane de unguri in Ardeal nu unul.Eu sper ca peste cateva luni sa se schimbe si Constitutia si sa se accepte doar o singura cetatenie si asa sa scapam de unii ciumati…

de emil la 14 martie 2013 - 21:14

susc-o lasijos 19:36

ma voi ocupa de singura afirmatie adevarata din text, mai spre final. deci, “ungurii sunt in majoritate in Carei” este singura afirmatie adevarata a unui prost….informat.
nici nu putea fi altfel cand lectura de baza (probabil unica) este “traseul legendelor szamarene” proiectata de szamar korhaz vegyesbolt a lui szarhazi din potyad, de langa porcs (alma) in colaborare cu partenerul de proiect Nagy Puszta legelo teruleten si imprejurimi reprezentat de Pici (Venig) Gabi.

cand UNGURII rataceau prin stepele Asiei, aceasta zona era locuita. la nivelul tau de intelegere si cunostinte, desigur ca poti sa-ti inchipui si sa crezi chiar si ca Adam (primul om, acela facut de Dumnezeu) a fost ungur, dar problema e ca daca ungurii erau in Asia, nu puteau fi si in zona Carei. Abia Almus i-a convins sa se miste din Asia inspre Apus si i-a si orientat in directia aceea. Pentru acei oligofreni unguri care nu-si cunosc propria istorie, o sa reamintesc ca ungurii au trecut Volga nu pe corabii (ca nici nu stiau ce sunt alea), ci pe burdufuri de piele, au ajuns in zona Susudal/Suzdal, cam pe unde o luasera cu vreo 200 de ani mai inainte bulgarii, au ajuns spre Kiev si apoi in Ucrainei de azi (Ruthenia) de unde au trecut muntii inspre Panonia. In care Panonie ce au gasit ei, UNGURII ratacitori? sa vezi si sa nu crezi: au gasit bulgari, slavi, blachi (adica romani) si pastori ai romanilor. ei, dracie, ia uite ca romanii erau in Panonia la venirea ungurilor migratori. in Panonia, adica chiar acolo unde au facut ei honfoglalasul. adica tara era locuita, nu pustie si au supus-o cu forta, adica le-au furat pamanturile locuitorilor de acolo. mare surpriza pe ungurii care s-au indreptat spre Rasarit, prin regiunea Nirului, ca si acolo au dat peste locuitori, care culmea, erau si ei romani. adica si pe aici, tot romanii au fost prezenti inaintea ungurilor. pretextul ca ei s-ar trage din neamul lui Attila (hunul, nu Cseke Attila ungurul!) care le stapanise cu vreo 350 de ani mai inainte a fost anulat chiar de cel caruia i se adresau si care le-a spus ca stramosul sau stapanise pamanturile acelea inainte de venirea lui Attila, care a smuls cu forta acele pamanturi din mainile stramosului sau.
deci, daca e vorba despre cine a venit pe capul cui, atunci tocmai ungurii sunt aceia care au venit pe capul cuiva, adica al romanilor si nu invers. sa inteleg ca vi se aplica “deci concluzia daca nu va convine drum bun spre neamurile voastre” (drum bun in Panonia!) ?

Cum s-a ajuns la majoritatea ungureasca din Carei este o alta chestiune interesanta si e bine sa reamintesc pentru cine e prost…. informat.
pe scurt, dupa colonizarea svabilor romano-catolici, demarata in 1712, zona Carei a devenit majoritar svabeasca si predominant romano-catolica, ungurii adoptand religia reformata inainte de 1600 si asa a ramas chiar pana la ultimul recensamant unguresc din 1910, iar romanii ortodocsi din zona Carei au devenit greco-catolici cu putin inainte de 1700 si asa erau si in 1918. greco-catolici mai erau si rutenii, dar ei au acceptat slujba in ungureste, cum cerea episcopia de hajdudorog. e de precizat ca serviciul religios in bisericile romano-catolice svabesti a inceput sa se efectueze in ungureste, dupa ce preotii lor au fost instruiti in scoli unguresti. deci, in 1918, ungurii NU ERAU MAJORITARI in zona Carei, asa cum nu erau nici in Transilvania.
in cateva decenii, prin biserica, prin scoala dar si prin politica de stat din Austro-Ungaria, svabii majoritari au fost maghiarizati si astfel s-a ajuns in Carei la majoritatea “ungureasca”. sigur, in perioada Austro-Ungariei si romanii au suferit presiunea maghiarizarii.
daca tot ai mentionat cuvantul “deportati”, hai sa spunem adevarul, adica DIN Carei au fost deportati romanii in 1940-1944. Romanii pe care ii crede neuronul tau bolnav ca fiind “deportati” aici, au primit pamant ca urmare a reformei agrare din 1921, ocazie cu care au primit pamant si svabiu si unguri, nu numai romanii. ba, daca ne uitam la cifre, suprafata pe care au primit-o altii decat romanii era chiar mai mare decat cea primita de romani, ceea ce era si normal, avand in vedere raportul etnic si faptul ca statul roman a facut o reforma agrara nediscriminatorie, tratandu-si toti cetatenii indreptatiti sa primeasca pamant in mod egal, fara discriminari etnice.
deci, retardatule las-o jos, ca pana si numele lui Keiser este svabesc, nu unguresc, precum Muller, Mellau, Kessenheimer, Vonhaus/Vonhaz, Heim, Geiger, Kraus, Merk etc.
Concluzia: nici nu mai are importanta cum s-a realizat majoritatea, dar, daca e dupa regula ta aia cu drm bun spre munte, “majoritatea ramane si minoritatea pleaca”, din “pacate” atat in Romania cat si, mai ales in Transilvania, majoritatea o formeaza romanii, nu “noi UNGURII”. atunci drum bun afara din Transilvania si din Romania, daca nu va convine.

de ELENA la 15 martie 2013 - 07:33

hei !ATENTIUNE !ATENTIUNE !Traim in secolul xxl .Dupa teoria matale lajos-baci angela merkal sa mearga-n germania de est,in oraselul ei acolo ,si ce sa vezi ea conduce germania si intreaga europa ,basescu -pe care l-ai votat -ar trebui sa mearga-n …..si conduce romania , toti ar trebui sa se deplaseze c-asa vrei mataluta (de la mic ,ca asa scrii si cred ca asa si gandesti -ca un minor -) Bai omule fiecare traieste unde vrea in europa asta ,gandeste cu propiul creier si spune ce are de spus ,fara a jigni ,fara a injura .DE DUMNEZEU AI AUZIT ? DACA MAI VORBESTI MINCIUNI ….TE ASTEAPTA JUSTITIA DIVINA .

de jozsi la 15 martie 2013 - 08:01

NU ESTE APA LA ROBINET IN MVII !!!!!!!
NE AUDE CINEVA??????

de localnica la 19 martie 2013 - 10:35

TE NUMESTI KA DE LA KAKA ? OLTEANU VA PLECA DIN CAREI CAND O SA PLECE TOTI ROMANII CA SI OLTENIA ESTE TOT IN ROMANIA DAR UNGURII DEJA IERI A FOST TARZIU DACA PLECAU PROSTULE ! DE CAND E ISTORIA ISTORIE UNGURII NU AU FACUT ALTCEVA DECAT SA RAVNEASCA LA CE NU ESTE A LOR SI DINTODEAUNA AU DORIT ARDEALUL . SE VEDE CATA SOALA AI SI CATA ISTORIE AI INVATAT PROBABIL LA BARURILE DE VIZAVI CU SCOALA AI FACUT ORELE! MACAR VARUL DE PE PERETI DE SE LIPEA PE TINE SI DE ACELA ERA PACAT!!!!!!!!!! IAR CA SA FII MAI INFORMAT ASCULTA CANTECUL” VAI SARACII UNGURII” SI APOI TACI CA FIECARE FAPTA S-AU CUVANT PE CARE IL SPUNETI RSTE O MARE PROSTIE!

de Horia Mărieș la 20 martie 2013 - 05:57

EXACT CE ERA DE AȘTEPTAT ! LA AȘA PRIMAR, ALA DATORII! NICI O GRIJĂ, LAS CĂ O SĂ LE PLĂTEASCĂ COTRIBUABILII CAREIENI CEI CINSTIȚI – DAR FRAIERI!

Careiul, campion la stingerea datoriilor Potrivit directorului Fiscului
sătmărean. “În judeţul Satu Mare au solicitat împrumut municipiul Carei, în suma de 2.237.026 lei, care a fost aprobat şi cheltuit, dovedindu-se a fi cel mai “harnic” din judeţ.

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor publice (DGFp) Satu Mare, Mircea
ardelean, a declarat ieri, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, că un număr de 55 de primării din totalul de 66 de unităţi administrativ-teritoriale înregistrează arierate, valoarea acestora ridicându-se la 11 milioane de lei. Mircea Ardelean a declarat că primăriile care nu îşi vor achita 85% din aceste datorii riscă să ajungă cu conturile blocate din data de 1 aprilie. Cu toate acestea, directorul Fiscului sătmărean s-a declarat optimist că primăriile vor reuşi să se încadreze în acest termen, cu atât
mai mult cu cât primarii pot solicita împrumuturi din partea Ministerului
de Finanţe pentru stingerea datoriilor.

de masacutatsu la 21 martie 2013 - 00:56

Sa mearga la unguri in tara sa distruga flora si fauna!! Ii prea curat aeru in oras?? De ce nu intervine cineva sa-l opreasca pe nebunu asta?? Urbanizeaza si distruge ce-o mai ramas bun in orasul asta, frumos odata.

de Horia Mărieș la 21 martie 2013 - 05:40

Gazeta de Nord-Vest Actualitatea locală 4/ Joi, 21 martie 2013

“Primarii din judeţ, ameninţaţi cu amenzi. Acuzaţi pentru că nu respectă unele prevederi legale, primarii riscă să fie sancţionaţi pe bandă rulantă”

Hai s-o vedem și pe asta. O fi și asta o vorbă goală, ca multe altele!

(Noul) şef al Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle: “…pentru sprijinirea activităţii primăriilor, juriştii Prefecturii Satu Mare se vor deplasa cel puţin o dată pe lună în localităţile din
judeţ, urmând să asiste chiar şi la şedinţele de consiliu local.”

Hai s-o vedem și pe asta! Juristii Prefecturii s-ar putea deplasa mult mai des la Primăria Municipiului Carei, fiidcă Satu Mare este aproape de Carei iar vinul de Carei este foarte bun, fiindcă de chestia asta răspunde cu capul toată Asociația Cavalerilor Vinului Sf. Orban.

de localnicu la 21 martie 2013 - 07:09

Sa traiasca domnu Kovacs Eugen , el e cel mai ok primar . Am votat si o sa votez pe domnu Kovacs ca primar la alegerile viitoare.
DA KOVACS E CEL MAI BUN.
Puteti sa scrieti orice vreti aici , nu va cred.

de fiscul la 21 martie 2013 - 10:22

localnicu aici ai dreptate;ovacs e cel mai bun la falimentat firme si private si de stat trebuie sa recunoastem ca nu are pereche in CAREI;
singuru primar careian care va ramane in istorie ca are retinere din salar pentru datorii de ani si ani de zile si nu are rusine sa ne ceara noua sa platim taxele si impozitele! propun o greva fiscala si atunci sa vedem de unde mai plateste asa salariii n primarie.
primaru care taie tot ce misca in oras numai sa nu arate CAREIU asa cum l-am avut mostenire!!!!
primaru care injura ca la usa cortului pe angajati si care isi cumpara masina pe fundatie daca nu poate sa aiba poe nume personal;
ce fel de om este cel care la anii lui nu are NIMIC in proprietate????
cu ce se poate lauda inafara de scandaluri si falimentari de firme…urmeaza primaria????

de darius la 24 martie 2013 - 15:28

unde in tara mai are UDMR doi primari ca ai nostri de varza?
oare cine i sustine pe lolek si bolek de carei cand unu are poprire pe salar si unu nu are scoli????sa nu spuneti ca dragnea….
de ce nu se pune pe net la primarie declaratia lor de avere si cv la fiecare cu ce fel de studii au mai ales ala care a ingropat echipa victoria de fotbal la care a jucat in tinerete?????
primaru a plecat cumva in concediu????
trebe vandut furniru????cine o sa mai taie acuma copacii?????most nem kell reszketni…

de AVEM DI TATE LA CAREI la 24 martie 2013 - 21:58

Poate a plecat Kovacs sa filmeze pentru noua TV-ziune pe NET. Asta-i mai lipsea Castelului ca sa fie tacamul complet.

de ochiul la 25 martie 2013 - 13:29

daca camerele luate cu proiect european erau functionale acum stiam cine e sciitorul.
dar cum primaria lucreaza ca la …congo…si se mai dau si maghiari numa ca la ungaria ele functioneaza deja!

Lasati un comentariu