Primul protest stradal împotriva tăierii copacilor

• publicat la: 13 martie 2013
Primul protest stradal împotriva tăierii copacilor

 

O mână de oameni hotărâţi au ieşit in stradă,în faţa Primăriei Carei, miercuri,13 martie 2013,intr-o primă  acţiune de protest civilizat in municipiul Carei.

Afişele pe care le ţineau in mână au avut ca scop sensibilizarea  edililor  careieni in intentiile lor de a continua tăierile arborilor ajunşi la maturitate din centrul oraşului.Protestul vine la o zi după ce oraşul  Carei a fost împânzit cu sloganuri anti primar Kovacs .

Careienii au dorit să demonstreze că se poate protesta şi in mod paşnic,civilizat,fără a se crea pagube .Pe afişele din mâinile lor  se putea citi:

Nu tăiaţi copacii! Nu ne luaţi oxigenul” sau  „Ne vagd ki a fakat”  sau „Nu mă tăia,şi eu sunt careian” sau  „Nu ne distrugeţi oraşul”

Pe fondul tăierilor din ultima perioadă, nemultumirile localnicilor au crescut vertiginos,aceştia fiind deranjati si de lipsa de dialog a primarului Kovacs dar şi de intentiile acestuia de a incerca redesenarea oraşului după gusturile dumnealui,fără a ţine seama de specificul oraşului si mai ales de doleanţele careienilor.

Tăierile au inceput cu doi ani in urmă in parc si au continuat apoi şi in cartiere  iar in acest an au cuprins şi centrul oraşului.

Protestul de astăzi,deşi modest ca participare,este un  mod de a demonstra că  pentru copacii lăsaţi ca zestre de înaintaşii lor ,careienii sunt  dispuşi să se inspire din  sfaturile înţelepţilor ,astfel „Dacă nu merge Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed” .

Nimeni din cadrul Primăriei nu i-a băgat în seamă iar după o jumătate de oră ploaia  a intrerupt protestul.

redacţia

 

comentarii

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 05:59

M-am trezit devreme si m-am speriat groaznic citind în GNV la pag. 6 că „Primarul Kovács a ajuns la capătul răbdării, că s-a revoltat împotriva inscripţiilor care au apărut recent pe pereţii unor imobile din Carei. Prin aceste inscripţii, primarul Kovacs a fost acuzat că îl interesează doar furtul şi nu interesele localnicilor, că nu ia în seamă voinţa cetăţenilor, că a defrişat copacii din oraş, că va aduce Careiul la starea în care se află Grecia”.

„Primarul a declarat că l-a văzut pe consilierul Ciută fotografiind un copac tăiat după ce a căzut pe un microbuz, poza apărând apoi pe portalul de ştiri, la care are interese personale, fără să se precizeze adevăratul motiv care a stat la baza tăierii sale”. (Kovács – kis huncut, „pârâciosule”! Ez nem szép, nem szégyeled magad barátom, árulkodol, töbet etöl nem tudsz?).

M-am repezit imediat să-mi verific caii de la bicicletă fiindcă Kovács a ajuns la capătul răbdării. Mi-a fost tare frică că mi i-a luat Kovács ca să-i vândă drept carne de vită prin fast food-urile din Marea Britanie. Că el este în stare!

Nu s-a întmplat chestia asta, dar dacă Kovács a ajuns la capătul răbdării, trebuie să ne păzim și înseamnă că am avut dreptate atunci când am scris tot pe aici pe la comentarii că „tipul este cu nervii la pământ”.

Ar fi mare păcat ca primarul Kovács să devină beteag de-a binele cu nervii, că n-ar mai putea săracul să se ocupe de zona metropolitană Satu Mare. Cu Careiul a terminat, l-a defrișat, l-a făcut butuci, urmează Satu Mare și zona lui metropolitană. Păzea Sătmar, că vine Kovács cu securea!

Dar oare înțelege primașul sensul cuvântului „metropolitan”, sau el crede că acesta derivă de la cuvântul „metrou”? Oricum, n-ar strica să se construiască și o linie de metrou în Carei, măcar cu două stații, una la Căplenilor nr. 1o și una în fața sediului Primăriei de pe str. 1 Decembrie 1918, fiindcă atunci Jenö n-ar mai trebui sa foloseasca Renault-ul fundației de la Castel atunci când vine dimineața la serviciu. Am înțeles că este prevăzută și aceastő linie de metrou în planul urbanistic ce mișună în cei doi neuroni ai lui Jenöke.

Iar treaba cu tăiatul arboretului pentru fabricat scaune, este chiar una serioasă, nu așa cum credeți Dvs., stimaái contribuabili careieni. Este o chestiune de specialitate.

Lemnarul Jenoke ne tine o lectie despre esențele de lemn ún nagykaroly.ro, ún numărul de ieri.

„Ha nem tudnák, elárulom: bükk- és tölgyfából dolgozunk, hogy tujából vagy nyárfából lehetne széket készíteni, olyanról nem is hallottam.”
Ne-a împărtășit secretul lui lemnos. El folosește la fabricarea scaunelor numai lemn de calitate, numai esențe tari, în nici un caz tuia și lemn de trandafiri, așa cum l-ați acuzat Dvs. degeaba.

Apropo se scaune, aud că atât fiica cât și fiul lui Kovacs sunt angajați ai Primăriei Carei, deși tăticul le-a asigurat viitorul făcandu-i apropitari peste noua fabrică de scaune.

Păi se poate Jenöke sa fii matale un miel chiar atât de blând încât să sugi cu toată famiglia la două oi? Și la Stat (adică de la contribuabulii careieni) și de la privată? Păi nu îți este matale de loc rușinică mânca-ți-aș, iar de noáiunea de conflict de interese chiar n-ai auzit până acum?

Jenöke drága, te rog eu frumos să nu-ți pierzi răbdarea, ssă nu ajungi la capătul ei, să nu dai chix cu nervii chiar acum când citești rândurile astea.

Ele sunt doar un pamflet care trebuie tratat ca atare.

Iar pamflet este un text în care cineva face mișto de tine, mai ales atunci când constată că n-ai de loc materie cenușie pe la etaj.

În rest, s-auzim de bine și să ne iubim ca frații!

de oana la 14 martie 2013 - 07:17

Felicitari celor care au avut curajul sa-l infrunte pe primar si actiunile sale de distrugere a copacilor.
Pe de alta parte, poate ca alegerea noului Papa, o personalitate atat de puternic implicata social, sa scoata din letargie si bisericile careiene atat de obediente si neimplicate social.Poate ca este momentul ca si ele sa-si redescopere vocatia militanta , in favoarea oamenilor, a careienilor!

de caraian la 14 martie 2013 - 07:58

cine baga in sama toate minciunile primarului domnu maries???nu cumva primaru asta nu retrocedeaza casele urmasilor romanilor din Carei????asta cum se numeste???
pentru el fiecare persoana care are o parere diferita de a lui e considerata dusman de clasa asa ca nu ne miram de ce spune impotriva domnului ciuta!
daca cu cei angajatii din primarie isi permite sa foloseasca un limbaj suburban cu domnu ciuta nu ii merge si normal ca iese la atac asa cum face de cand are consilier personal un redactor la ziarulvidekist.
primarul din carei nu are pe agenda de lucru decat atacurile la adresa lui ciuta ilie si pentru asta scoate bani frunosi din pusculita orasului ca sa iasa in presa care s-a facut ca nu a vazut nici un slogan antikovacsist din oras la fel cum nu a vazut nici santierul deschis la monumentul ostasului roman tocmai inaintea centenarului….cine are ochi de vazut tot vede si daca unii se incapataneaza sa tipareasca frumoase povesti de dragoste acolo unde colcaie viperele si serpii.
tot respectul pentru cetatenii care au demonstrat ca isi pot spune parerea in mod civilizat.

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 08:37

@caraian la 14 March 2013 – 07:58

„nu cumva primaru asta nu retrocedeaza casele urmasilor romanilor din Carei????

Ba da.
Cunosc f. bine subiectul, am început să fiu chiar doctor (în drept) în el.
Dar odată și odată, tot va exista și justiție și dreptate în țara asta.
Cel puțin eu asta sper. Sau, altfel spus, încă mai sper.
Și mai este ceva. Pe mine nu mă mai sperie nici un fel de fierar.
Am depășit faza asta din viață. Orice fierar are un ac pentru cojocul lui.
Îi vine și fiararului vremea să dea socoteală. Sau în fața oamenilor, sau în fața lui Dumnezeu. Dixit.

Numai bine!

de bella la 14 martie 2013 - 08:56

citim de dimineata si vedem pe cine ajuta jenoke si cine ajuta la el…vedem cine scrie de el ca si de ceausescu pe vremea aia si vedem pe cine intereseaza realitatea din carei.

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 09:11

@bella la 14 March 2013 – 08:56

Ce să mai vorbim despre ce citim?

IZSM: „După refacerea şoselei Carei – Satu Mare monumentul lui Mihai Viteazu de la Moftin a rămas sub nivelul drumului. Monumentul şi-a pierdut perspectiva astfel că nu mai este vizibil de pe şosea, aşa cum era proiectat.”

Dacă mai citim mult, ajungem la concluzia (neplăcută) că țara asta este plină de tîmpiți. Vezi si șoseaua care trece prin Moftin.

de ALO la 14 martie 2013 - 09:30

alerta in birourile de la etajul doi!!!!!kisocsem…hat kik azok akik ott allnak????mi a f…… akarnak????
telefoanele iau foc in incercarea disperata de a ameninta pe unu si altu….driblinguri de csomak…. la fotbalistu cocotat la etaj????csak nyugi fiam..legy vidam!

de liberalul-careian la 14 martie 2013 - 09:40

Nu vad bine….
Ati lipsit d-na ciuta?
Numai cu scrisul?
La razboi inapoi?
si vitejiiii de la pnl?
Le e teama ca-i ploaie?

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 09:51

@ALO la 14 March 2013 – 09:30

Păi se putea altfel? Se putea să nu ia foc primăria fiindcă un pumn de oameni a tinut, foarte linistit niste afise de mana la un colt de strada?

Obiceiuri si metehne vechi. Trimiteți imediat Securitatea să-i aresteze pe toți, să-i amprenteze, să le confiște averile, să-i trimită la Canal.. si în final să-i dea afară și din slujbe.

Na vigyáz etajul II că dacă nu te liniștesti URGENT, dacă nu termini cu presiunile si dacă nu stai in banca ta, te luăm în colimator de nu te vezi! Te-am lăsat în pace în ultima vreme numai fiindcă pe nevasta ta o chema ca fată ca pe mine, dar vai și amar de cozonacul tau dacă ne punem din nou cu miștoul si pe tine. O să faci infarct cardanic de atâția nervi.
Erted, vagy mi a f…… akarsz???? zise și @ALO.

de ianculestiu la 14 martie 2013 - 09:59

toata presa maghiara de carei declara pnl carei inamicul public numaru unu fiind singuru care nu se da vandut lui jenobacsi…nici macar un cuvintel despre psd…..ce safie oare cu aceasta favorizare?????cam mare linistea la ei…..

de kung fu panda la 14 martie 2013 - 10:12

de la cine cumpara primaria scaunele pentrru castel???cine are in primarie retinere pe salar de 30 % pt datorii?
unde se duc copacii taiati cu sutele???cine si-a cumparat masina pe fundatie ???

de bunda la 14 martie 2013 - 11:03

haverii lu jeno dau in clocot si se intrec care mai de care cu stiri de carei care mai de care mai mincinoase…..cica protest nefondat…de parca careienii care nu gandesc ca si ceausistul de jeno trebuie umpluti de noroi!!!!
numa ceaubcsi mai taia parcurile si darima casele!!!dupa copaci urmam noi???cine nu e cu noi e impotriva noastra e sloganul lu primaru udmr de carei!!!!unde au fost filamtorii cand la monument oaspetii calcau prin noroaiele lui kovacs??? cum nu au filamat peretii din tot orasu sau daca e anitkovacs nu se da pe post?????jos diktatura udmr carei!!!!!

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 11:15

itv, chiar acum, 11:09

Pe banner „Atacuri la adresa primarului din Carei”.

Kovacs: – Ce dracu, până când sunt dispus să ascult toate porcăriile astea?

Omul citea, dar abia reușea să citească atât în limba română cât și în limba maghiară, atât este de anαβ !

Răspuns la intrebarea domnului primar Kovacs Jenö: – Până când Careiul va scăpa definitiv de dumneata. Suntem permanent cu ochii pe tine.

de Andras la 14 martie 2013 - 11:17

cam balbaiala pe la primarie daca au bagat si tvurile in peisaj…interviuri peste interviuri..fiecare se justifica cum poate….vine scadenta????
poate spune la tv jeno cum se face ca in parc se cresc cai fara autorizatie sanitar veterinara????

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 11:33

Citate din lăcrămațiile (că omul e gata-gata să plângă fiindcă este cu nervii la pământ) primașului, exprimate in nagykaroly.ro:

…hiszen a PNL-ésekhez kötődő portál félretájékoztatásaival, és nem csak azzal, valósággal uszítja az embereket – arra késztet bizonyos egyéneket, hogy például három éve kivágtak tíz fát a kertem végéből, és egy fenyegető levelet hagyták, amiben kilátásba helyezték, hogy felgyújtják a házamat….

Dacă înșeleg eu bine, acum 3 ani PNL-iștii au asmuțit pe unii împotriva lui Kovacs să-i taie zece pomi din capătul grădinii și să-i lase o scrisoare de amenințare prin care îi dădeau de știre că o să-i dea foc la casă.

Păi cum mai vine și chestia asta. Noi știm că primașul n-are pe numele lui nici un fel de avere. Nu tu grădină și curte de cca 4000 mp, nu tu casă de 415 mp căreia să-i poată da cineva foc. astea sunt deja pe numele junieoarei UDMR-iste, salariată la Primăria Mun. Carei.

Inseamnă că primașul proferează din nou calommii grave la adresa PNL-ului local. Ori calomnia intră sub incidenta codului penal. Prilej bun ca primarul, dacă i se va face plăngere penală pentru delictul de calomnie, să fie ascuns preventiv vre-o 24 de ore, iar după aceea urmează automat suspendarea lui din funcția de primar, dispusă de Prefect!

de guru la 14 martie 2013 - 11:38

capu sus domn primar si fii barbat!!!partidul tau te sustine!!! nu si oamenii…

de apolitic la 14 martie 2013 - 11:55

oare chiar trebuie sa politizati si natura?
nu puteti intelege ca pe noi careienii ne intereseaza copacii care au fost mandria orasului????
unde mai gaseai asa o alee ca cea din centru unde circulai pe sub o bolta de castani de parca erai in paradis?
rusine pentru cei care nu simt nicxi o emotie cand culca la pamant aurul verde!

http://www.youtube.com/watch?v=nwp9R4IqvPQ

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 12:06

Articol f. interesant apărut azi în nagykaroly.ro

„A Neander-völgyi agya leginkább a látást szolgálta”.

Așa și cu Kovács Jenö al nostru. Își folosește creierul numai pentru vedere.
Dar dânsul folosește și ochelari, numai creierul nu-i ajunge pentru vedere.

de natalia la 14 martie 2013 - 12:06

dimineata taiau de zor alt copac din parc,cel mai falnic din fata castelului si ATENTIE in doua ore era si curatata zona!!!!
OPRITI MACELUL COPACILOR!!!!

de de un cetatean la 14 martie 2013 - 12:07

Pt Guru.Bravo ai dreptate !!!Asa este.

de curios la 14 martie 2013 - 12:26

domnu eugen uitati-va in urma de unde ati plecat si ce ati avut si unde ati ajuns acum.
chiar nu va ajunge cat ati adunat moca?
va incurca la umblat copacii nostri..ai careienilor?!
mai ganditi-va!

de Tiberiu Vanca la 14 martie 2013 - 14:10

REVOLTA DIN CAREI
Vă urmăresc de o bună bucată de vreme domnule primar şi-mi este de neînţeles motivaţia ce v-a determinat pornirea împotriva românilor şi ungurilor de pe vatra acestui frumos oraş de câmpie. Când aţi acces aici oraşul era un întins şi plin de farmec parc urban. Scăldat de coroanele arborilor stradali,a bogăţiei dendrologice existente în parcul castelului făcând din urbea careiană o locaţie a frumosului, a liniştii,şi peste toate era fabrica ce primenea aerul celor ce trăiau aici în bună frăţietate. Nu socot că aţi fi un falimentator de fabrici, cum mai încearcă să creadă unii, dar vegetaţia ce acoperea frumosul Carei era fabrica, dată şi întreţinută de Dumnezeu, şi funcţională fără cheltuială materială, un izvor de binefacere a unei opere divine pusă în slujba celor ce v-au ales. Dar nu-mi pot reţine întrebările : Ce aveţi cu ea? De ce vreţi să o distrugeţi? Cu ce au greşit careienii încât să-i pedepsiţi atât de aspru prin distrugerea complexului oferit de natură pentru a le oxigena piepturile cu aer de bună calitate?.
M-a nedumirit modul în care aţi perceput revolta populaţiei careiene practicând o murdară diversiune:, românii sunt de vină,ei au dat glas nemulţumirii prin postarea de strigăte de revoltă pe pereţii imobilelor, ei în laşitatea lor şi-au prezentat mesajele în limba maghiară să se creadă că paşnica ungurime este cea revoltată şi adăugând că „Buletinul de Carei” este cel ce se află în spatele protestatarilor. Să luăm lucrurile pe rând:
De ce credeţi domnule primar că pentru unguri dispariţa masei vegetale, şi schilodirea urbei este o împrejurare ce nu prezintă interes ? De ce s-ar despărţi ei de acest benefic izvor de sănătate şi peste toate, decor Divin fără să le pese? De ce ar fi nepăsătoare în raport cu faptele administraţiei de a li se distruge acest izvor de sănătate care a fost bucuria lor existenţială? Cum aţi îndrăznit să aruncaţi o astfel de ofensă asupra celor care v-au ales, a celor care şi-au pus toate nădejdile în Domnia Voastră, a celor ce au trăit cu credinţa că veţi gospodări urbea iar acum constată că o schilodiţi distrugând tot ceea ce a constituit marele farmec al acesteia, o oază de verdeaţă pe câmpia roditoare din preajmă ? De ce îi desconsideraţi până şi pe unguri socotindu-i necapabili să vă cenzureze abuzurile?
Cât priveşte Buletinul de Carei, constat că vă supără împrejurarea că acesta îşi pune cu generozitate paginile atât românilor cât şi ungurilor. În loc să salutaţi această mare disponibilitate, faptul că publicaţia deser- veşte nediscriminant populaţia urbei, încercaţi prin presa de limbă maghiară pe care o conduceţi prin redactorul pe care-l salarizaţi pe banii careienilor, să otrăviţi buna convieţuire a etniilor ce conlocuiesc aici, inoculând neprietenie şi ură.
În ce mă priveşte salut „Revolta Careiană”, felicitând etniile, români, maghiari, şvabi şi ţigani, că s-au unit împotriva operaţiei (cu scuzele de rigoare …) „demenţiale” pe care aţi pus-o la cale: defrişarea parcului şi a arborilor stradali, şi a încercării de a folosi marea prăduire drept o asmuţire a populaţiei maghiare împotriva românilor şi a celorlalte etnii, pentru că socot că potrivit reprezentării Domniei Voastre , la „Facere” când Dumnezeu prin inginerie divină a făcut omul i-ar fi zis
„Ungur să fii!” Nu stimate prietene Dumnezeu n-a făcut unguri ci oameni iar Domnia Voastră trăiţi timpul istoric în care în Europa se înscăunesază întru egalitate şi fraternitate oamenii. Cu frăţească stimă faţă de etnia maghiară, pe care o invit să se zmulgă de sub povara iredentistă în profitul unei vieţuiri în pace cu etniile înconjurătoare.
Să fie bine şi la casa ta cititorule!

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 14:46

Domnu’ Kovács! Stiți cine a scris lozincile graffiti pe pereți?
Unul care știe bine ungureste.
Unul care este supărat pe toți cei de la Primărie și vi se adreseză pe limba voastră spunându-vă: kapjátokbe la 15 March 2013 – 14:25.
Vă fixează până și ora preferată de el pentru respectiva operațiune.
O fi vre-o sărbătoare. Să nu întârziați!

de Tiberiu Vanca la 14 martie 2013 - 16:35

Buni prieteni
Spuneţi-mi şi mie ce înseamnă „kapjatokbe…” şi ce mai urmează, să nu mor … .

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 17:18

@kapjátokbe la 14 March 2013 – 16:55

Cu plăcere și altă dată. Știi matale foarte bine pentru ce. Cu matale o să fiu cel mai mare nesimțit, țăran, și bou întotdeauna, fiindcă nu valorezi nici măcar cât o ceapă degerată. In afară de invective, nu știi nimic altceva, la altceva nu te duce mintea.

„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, (legea talionului) – regula in legiurile vechi cum au fost Codul lui Hammurabi si Legea celor XII table, potrivit careia persoanei care a produs un prejudiciu trebuie să i se provoace un rău identic sau similar celui pe care aceasta l-a produs victimei.

De fiecare dată când o să-ți mai ridici nasul și o să te obrăznicești, o să ți-o iei tare peste bot. Be fogod kapni tölem. És ez 100% biztos.

de Horia Mărieș la 14 martie 2013 - 18:28

Az erkölcsi győzelem története még 2011 őszén kezdődött.

O fi fost o victorie morală, numai că nu s-a terminat bâlciul. Așa se bucura zilele trecute în nagykaroly.ro city managerul Bekő Tamás pentru faptul că Primăria Mun. Carei părea să scape de o penalizare de 800.000 lei pe care i-a pleznit-o AUTORITATEA DE AUDIT DIN CADRUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEI și MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI urmare unei sentințe pronunțate în ziua de 4 februarie 2013 de Curtea de Apel Oradea. Obiectul procesului a fost anularea unui act admistrativ urmare raportului de audit POR nr. 51648/AP/22.12.2011 al Autoritații de Audit din cadrul Curţii de Conturi poprea Primăriei Carei frumușica sumă de 800.000 pentru nereguli constate în derularea licitației aferente încredințării lucrărilor de execuție pentru reabilitarea Castelului grof Karolyi. Reabilitare mânărită de firmele alea două care stau în spatele postului de televiziune licențiat recent cu numele plagiat de TV Castellum.

În paranteză, este de menționat faptul că solicitarea de licență audiovizuală a S.C. Art Design Studio Production SRL Satu Mare pentru postul TV Castellum Carei a fost aprobată în ședinta din 7 martie 2013 cu 4 voturi contra și cu 6 voturi pentru (Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea).
De notat că fără votul lui VIOREL VASILE BUDA, vicepreşedinte CNA, data şi locul naşterii: 29.06.1952, loc. Carei, jud. Satu Mare; TV Castellum n-ar fi obtinut licența. Votul lui LOrand Turos propus de grupurile parlamentare ale UDMR era sigur. Pe Lorand Turos Lorand Turos, numit in martie 2012 membru al CNA de către Parlament, nu-l cunosc, stiu de el doar că se afla în atunci în stare de incompatibilitate cu noua lui funcţie, din cauză că era acţionar majoritar al postului City Radio, însă el a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că intenţiona să renunţe la postul de radio.

Cele două autorități susmenționate au declarat recurs și procesul se va muta spre fezandare cca 1 1/2 – 2 ani la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Secția de contencios administrativ si fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție are de soluționat anual cca 10.000 de dosare, din care rezolvă doar cca 6500, restul de 3.500 fiind împinse în anul ce vine ș.a.m.d.

Alți 800.000 de lei din banii contribuabilor aruncați aiurea de cel ce seamănă vânturi adică de Kovacs Jeno si de mâna lui dreaptă ce pare să fie mai degrabă o mână stângă, numitul city manager Bekő Tamás. Nu zi hop niciodată, înainte să sari, city managerule!

La mai mare (la țepe mai mari) barátok, tot așa înainte, că are balta Ianculești pește pentru toți consilierii locali amatori de pescuit sportiv.

de Horia Mărieș la 23 martie 2013 - 14:12

Neg din start și vehement orice afinitate cu antenele.

Dar, cu textul ăsta chiar că i-aș da nițel pe la nas primașului în fiecare zi.

Ca să bage la cap!

http://www.antena3.ro/externe/o-gura-de-oxigen-pentru-un-oras-poluat-strada-unica-in-lume-care-este-protejata-prin-lege-207973.html

de Horia Mărieș la 25 martie 2013 - 07:09

@ka la 14 March 2013 – 16:55 & alții

Oare ce-o fi vrând să zică ăsta în GNV 25 martie 2013 pag. 16?

Democraţie şi libertate pentru generaţia bârfei!

Libertatea comentariului anonim ne-a făcut să uităm de cei şapte ani de-acasă, iar lipsa răspunderii juridice asupra afirmaţiilor ne îmbie spre a bălăcări, la primul gând contra, orice idee. Prost, cretin, handicapat…
Epitetele curg, dar, cel mai adesea, argumentele lipsesc. Libertatea prost înţeleasă a transformat un site local, de altfel bun, de ştiri, într-un veritabil loc de reuniune a bârfitorilor şi bârfelor, toate anonime, înşelătoare, semnate cu identităţi ascunse sau asumate în fals, postate de
politicieni portocalii, proşti şi lipitori de afişe, Celebri Anonimi.

Îngăduinţa deţinătorilor site-ului este motivată simplu, pasează responsabilitatea juridică în zona anonimilor. Dar ce se întâmplă atunci când comentariul este postat şi asumat de o identitate falsă? Păi… nimic. Lipsa de moderare a comentariilor încurajează comportamentul lingvistic deviant, iar epitetele continuă să curgă, în detrimentul victimelor, care-şi
găsesc numele referenţiat în zona XXX a internetului. Democraţia prost
înţeleasă îi face pe unii să doarmă liniştiţi ştiind că au postat pe site “Responsabilitatea juridică asupra conţinutului comentariilor le revine autorilor”.

de democratie la 25 martie 2013 - 08:08

de parca aastia care au scris nu posteaza si ei pe unde apuca/doar ca nu le place sa scrie si altii despre ei si sa se afle de manariile unora cu primaria udmrista carei

de M.Romulus la 27 august 2014 - 18:20

Pacat ca eu n-am auzit ca va exista acest protest.. as fi participat cu mare placere deoarece sunt foarte deranjat de defrisari. Cu urmatoarea ocazie poate faceti un event pe facebook si reusiti sa adunati mai mult de 8-9 persoane, hai ca se poate, trebuie doar sa vrei. Si ceva pancarte mai serioase si nu coli a4 cu inscriptia „sunt suparat pe voi 🙁 „… Pentru proteste si ajutor la organizare, ma gasiti pe fb sub numele de Trackkilla Trckk. Sanatate!

Lasati un comentariu