Stadiul implementării concursului ”Oază verde pentru educație”

• publicat la: 12 martie 2013
Stadiul implementării concursului ”Oază verde pentru educație”

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare  în colaborare cu Primăria municipiului Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare a lansat printr-o conferință de presă, în urma semnării unui protocol de colaborare din data de 12.02.2013, concursul ”Oaza de verde pentru educație”. Concursul se va finaliza în luna mai 2013 cu ocazia Zilei Parcurilor când vor fi premiate instituțiile de învățământ sătmărene care au atins cel mai bine obiectivul concursului: extinderea spațiului verde din incinta curților instituțiilor de învățământ și crearea unei noi zone verzi inedite, care va avea un scop instructiv educativ și recreativ pentru elevi și cadre didactice.

În urma finalizării perioadei de înscriere la concurs și-au manifestat dorința de a se implica 15 instituții de învământ din municipiul Satu Mare (3 școli gimnaziale, 7 licee, 5 grădinițe):  Școala Gimnazială ”Octavian  Goga”, Școala Gimnazială  nr. 10, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Reformat, Colegiul Economic ”Gh. Gragoș”, Liceul Tehnologic ”Contantin Brâncuși”, Liceul Teologic Romano Catolic ”Ham Janos”, Colegiul Tehnic ” Elisa Zamfirescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”George Emil Palade”, Colegiul Național ”Ioan Slavici”, Grădinițele cu Program Prelungit nr. 4, 6, 9, 11, 33 și ”Draga Mea”.

Centralizând solicitările venite din partea acestor instituții de învățămân, materialul săditor necesar (113 puieți de stejar pedunculat, 30 puieți de stejar roșu și 97 puieți de mesteacăn) va fi asigurat de Direcția Silvică Satu Mare, iar butucii solicitați vor fi asigurați de Primăria municipiului Satu Mare.

În vederea desfășurării în condiții optime a concursului ”Oază verde pentru educație” s-a realizat un grup de lucru  format din specialiștii instituțiilor partenere în organizarea concursului, care  vor face o vizită în teren în perioada 18 – 22.03.2013 la toate cele 15 instituții de învățământ înscrise.

 

Lasati un comentariu