Ungaria – România, avancronica meciului

• publicat la: 22 martie 2013
Ungaria – România, avancronica meciului

Echipa nationala a României s-a deplasat la Budapesta pentru a intalni Ungaria, de la ora 21:30, in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014.

Cele doua echipe nationale se afla la egalitate de puncte (9) in ierarhia grupei D, iar un rezultat pozitiv in aceasta seara le-ar conferi tricolorilor prima sansa pentru ocuparea locului doi, care duce la baraj.

Victor Piturca nu are probleme majore de lot inaintea meciului cu Ungaria, insa, chiar si asa, il va lasa pe banca pe Cristi Tanase din cauza formei slabe pe care a aratat-o in ultimele meciuri.

In schimb, Adrian Mutu va fi titular, urmand sa faca pereche in atac cu Gicu Grozav de la Petrolul, noul favorit al lui Piturca.

De partea cealaltă, ungurii au o absenta uriasa, Zoltan Gera fiind indisponibil din cauza unei accidentari.

Aceasta va fi cea de-a 21-a confruntare dintre Ungaria si Romania, prima avand loc in 1936, cand vecinii nostri s-au impus cu 2-1.

Totusi, in ultimele meciuri statistica este de partea noastra. Ungurii nu ne-au mai batut de 32 de ani, ultimul lor succes datand din 1981, scor 1-0.

La casele de pariuri, Ungaria si Romania au aceeasi cota pentru victorie, 2.70. In schimb, un egal are cota 3.15.

Partida se va disputa pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, dar accesul spectatorilor nu va fi permis din cauza suspendarii pe care maghiarii au primit-o din partea FIFA.
In capitala Ungariei sunt asteptati mii de maghiari intr-o piata aflata in apropierea stadionului Ferenc Puskas.

Starea terenului va fi principala problema si cu ocazia meciului Ungaria – România. Componentii echipei nationale a Romaniei au ramas indignati de modul in care gazdele au pregatit terenul, conform celor aparute in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

„E jale aici!”, a exclamat antrenorul cu portarii Martin Tudor dupa ce a vazut terenul.

Nici Mircea Sandu nu i-a iertat pe unguri, reprosandu-le modul in care s-au pregatit. „E moale terenul. Chiar nu stiu de ce nu l-au acoperit. Acum e prea tarziu”, a afirmat presedintele FRF.

Incercand sa ofere o explicatie, ofiterul de presa al federatiei maghiare a pus totul pe seama faptului ca stadionul a fost construit in urma cu mai bine de 60 de ani.

„Daca il acopeream, era rau pentru iarba, ea are nevoie de aer curat. Noi vrem sa se simta bine! In conditii de ploaie, se rezolva cu drenajul. Stadionul acesta e construit in ’52, nu are drenaj”, a explicat acesta.

Echipele probabile:
Ungaria: Bogdan – Varga, Meszaros, Korcsmar, Kadar – Hajnal, Pinter – Koman, Szabics, Dzsudzsak – Salai

România: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, Rat – Pintilii, Bourceanu – Torje, Mutu, Stancu – Grozav.

Ungaria – România va fi transmis in format LIVE Text de site-ul Ziare.com, de la ora 21:30. Meciul va fi televizat de postul TVR 1.

Lasati un comentariu