CINISM sau Lucru de Pomană

• publicat la: 5 aprilie 2013
CINISM sau Lucru de Pomană

Mi-a plăcut demersul ce aţi osârdit, cu trudă, prin adresa 4099 din 4 aprilie 2013. Adevărată probă a piticimii Domniei Voastre în ale gândirii instituţionale şi dovadă incontestabilă a războiului ce aţi deschis şi-l purtaţi cu una din etniile componente ale câmpului demografic local. Pentru a putea arunca cu lături în aceştia  faţă de nerealizările urbanistice determinate de culpa aparatului funcţional pe care-l conduceţi, aţi ales două persoane fizice ale Careiului,  îi numesc pe Ilie Ciută şi  Ioan Oneţ cărora le-aţi cerut să vă sprijine în demersurile la Guvernul României pentru finanţarea ş.a în vederea realizării unor obiective din planul de investiţii ale localităţii în condiţiile în care aceştia sunt lipsiţi de atribuţii instituţionale, şi le sunt închise orice canale de comunicare care să le ridice vocea la nivele guvernamentale. Este ştiut,  domnule primar, şi ştiţi şi Domnia Voastră că guvernul distribuie şi respectiv primeşte, numai, prin curelele sale instituţionale care sunt, în totalitate persoane juridice instituţii deconcentrate, prefecturi, consilii  judeţene , consilii locale şi primării. În mintea Domniei Voastre, adumbrită de ură etnică, i-aţi încărcat cu răspundere pentru nerealizările ce-şi vor avea sursă actele de management neîndeplinite sau îndeplinite incorect de aparatul administrativ ce-l aveţi în subordine şi de calitatea muncii de care  răspundeţi. Aţi uitat, însă, că celui a cărui răspundere doreşti să o institui, trebuie să-i oferi „în prealabil” şi atribuţii execuţionale, de control şi sancţionatorii. Atâta vreme cât năimiţii din subordinea Domniei Voastre nu se află în raporturi de subalternitate cu cele două persoane, din etnia română, alese pentru a sta la răspundere alături de cei special plătiţi pentru acte execuţionale, atâta vreme cât cele două persoane nu au acces cu drepturi atât de dispoziţie cât şi sancţionatorii la universul profesional al celor cu atribuţii de execuţie din primărie, neputându-le controla modul de execuţie a sarcinilor curente, şi nu le pot aplica sancţiuni disciplinare, invitaţia la colaborare instituţională pe care li-o propuneţi este, în foarte mare măsură, o încercare  de a le cenzura spiritul critic. Un fel de „Cei! Cu gura asta mare! Atâta vreme cât n-ai făcut nimic din ceea ce trebuia să faci! ” O tehnică de ieşire de sub controlul unei foarte mari părţi a opiniei publice, şi asta pentru că cele două persoane pe care doriţi să le reduceţi la tăcere conduc două importante forţe politice, din cele ce se află la guvernare, aflate în opoziţie făţişă cu curentul politic pe care-l reprezentaţi.

Că este o măsură ce doreşte să facă neauzită  etnia română o dovedeşte şi împrejurarea  că invitaţia promovată prin adresa nr. 4099, nu invită la „sprijin” şi personalităţile din fruntea : UDMR; P.C.M., Forumul German din Carei, etc. Ne veţi spune probabil că în numele acestora operaţi Domnia Voastră şi personalul funcţional al primăriei. Iar pentru că acesta este, de bună seamă, răspunsul suntem în drept să vă aducem aminte că în momentul solemn de după sufragiu, când învestmântat cu eşarfa tricoloră aţi depus jurământul de credinţă v-aţi angajat să reprezentaţi deopotrivă toate  etniile locale. S-ar putea, însă , să greşesc atunci când vorbesc de eşarfă, pentru că pe potrivnicia ce o aveţi faţă de culorile naţionale ale statului în care exercitaţi o importantă demnitate, se putea , foarte bine, să n-o fi îmbrăcat nici atunci , aşa cum n-aţi purtat-o nici la comemorarea din 1 martie 2013 la care aţi participat ca oficial al locului şi tot ca oficial n-aţi suportat întreaga desfăşurare şi punându-vă coada între picioare „aţi şters-o ştrengăreşte”.

5  IV 2013-

Tiberiu Vanca

comentarii

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2013 - 14:45

Copy & Paste:

de Horia Mărieș la 5 April 2013 – 12:09

@Flaviu la 5 April 2013 – 08:22

Genial pe dracu’!

Primăria este în stare de faliment datorită împrumuturilor oneroase făcute pe la bănci, absolut fără cap sau rațiune și pe spinarea copiilor Dvs., fiindcă termenul de grație pentru plata unora dintre împrumuturi se întinde până prin 2027 (A.D. două mii și două zeci și șapte), iar acum “genialul” de primaș dă din colț în colț, vede că i se apropie ștreangul de gât și încearcă să scoată castanele din foc cu mâna altora.

De parcă dl. Ciută sau dl. Oneț ar avea a anumită poziție oficială pentru a se milogi după banii respectivi la Guvern.

Dacă știu eu bine, Primăria Carei prin “genialul” Kovács Jenö cel grandoman și fanfaron a contractat la BCR 4.906.738 lei + la Banca Intensa Sao Paolo Romania 1.896.262 lei + la CEC Bank Carei 5.120.134 lei + la BCR 7.300.000 lei + urmare HCL 82/2012 9.000.000 lei + urmare HCL 9/2013 2.237.026 lei, adică un total de 30.460160 lei, adică, la un curs mediu de 4,3 lei/euro >>> o sumă totală de 7.083.758 Euro.

Dacă n-o să aibă dragii de careienii la anul, adică în 2014, toate taxele si impozitele locale dublate, să-mi spuneți mie „cuțu”!

Hai să fim (foarte) serioși cu astfel de plezneli copilărești cum este scrisoarea deschisă a primarului Kovacs Jeno.

Astfel de scrisori să trimită la membri familiei lui sau lui Kelemen Hunor.

Sau să aducă Kovács 7.083.758 Euro de acasă!

Lasati un comentariu