Culorile influenţează cât cheltuim: Vezi cum

• publicat la: 12 aprilie 2013
Culorile influenţează cât cheltuim: Vezi cum

Culorile ne pot influenta starea de spirit, dar ne influenteaza si modul in care cheltuim, potrivit specialistilor.

Expertii in marketing spun ca oamenii asociaza anumite culori cu anumite mesaje, iar magazinele profita din plin de acest lucru, pentru a le fi mai usor sa-si atraga clientii si sa-i faca pe acestia sa scoata cat mai multi bani din buzunar.

Iata cum functioneaza sistemul culorilor, relateaza CNN:

Negru: Este culoarea rafinamentului si domina ambalajele produselor high-end. Chiar si un ruj ieftin, de exemplu, pare mai sofisticat daca are un ambalaj negru.

Albastru: Aproape tuturor ne place aceasta culoare. Prin urmare, nu-i de mirare ca denota incredere si este una din culorile preferate ale instiutiilor financiare. De asemenea, albastrul ne face sa devenim clienti fideli: clientii se intorc cu 15 la suta mai des in magazine care au aceasta culoare inclusa.

Burgundiu: E o culoare ce ne aminste de lucruri bogate si rafinate. Pana si o plapuma de aceasta culoare va costa mai mult decat una alba similara.

Verde: Este folosita pentru a atrage clientii ecologisti. Totusi, tineti minte: doar pentru ca este verde nu inseamna ca protejeaza mediul.

Portocaliu: Este o culoare asociata pretului corect, prin urmare este folosit de magazinele care ofera preturi bune.

Roz: Are efect calmant. Potrivit oamenilor de stiinta, culoarea roz incetineste sistemul endocrin si linisteste muschii incordati. Cand esti mai relaxat, cheltuiesti mai mult.

Rosu: Desi multe companii folosesc aceasta culoare, expertii spun ca poate indeparta clientii.

Violet: Culoarea regala este folosita cu precadere pentru produse anti-imbatranire. De asemenea, ne poate face sa platim prea mult pentru un produs care poate nu merita.

Alb: Sugereaza puritate. 75% din produsele pentru ingrjirea pielii sunt ambalate in alb. De asemenea, reprezinta modernitatea si onestitatea, motive pentru care, probabil, este preferata Apple.

Galben: Evoca energie si creste apetitul, fiind regasita in majoritatea lanturilor de fast-food.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu