Farmacii amendate de OPC

• publicat la: 18 aprilie 2013
Farmacii amendate de OPC

 

In perioada 21.03.2013-12.04.2013, s-a desfasurat o actiune tematica  proprie de control la nivel regional  privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor farmaceutice/parafarmaceutice, suplimentelor alimentare, produselor cosmetice si a dispozitivelor medicale.

 Controlul tematic s-a desfasurat  pe raza jud Satu Mare la un numar de 17 operatori economici,  fiind   verificate  produse in valoare de 174.936.38 lei si oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 1.370,8 lei.

  In urma verificarilor,au fost constatate mai multe tipuri de deficiente.

Patru operatori   economici  din Bucuresti ,  Mures ,Bihor si  Arges  cu  Puncte de  lucru  in Satu Mare, aveau expuse la comercializare diferite suplimente alimentare,produse farmaceutice si cosmetice  fara a avea  preturile mentionate pe ambalajele acestor produse    sau fara a avea afisate preturile printr-o alta modalitate .

Doi operatori economici   nu aveau instructiunile de utilizare traduse in limba romana la dispozitive medicale -glucometre marca Panasonic, stetoscoape Duplex Riester Littmann

Doi operatori economici  din Brasov punct de lucru Satu Mare  nu aveau certificate de garantie la Tensiometre sau acestea  nu erau completate cu denumirea  unitatii service.

Doi operatori economici din Satu Mare  efectuau cantarirea preparatelor farmaceutice cu  aparate de masurare  neverificate metrologic. Trei operatori economici  din Satu Mare, nu aveau puse la dispozitia consumatorilor informatii scrise cu privire la facilitatile acordate prin cardul de fidelizare .

Pentru deficientele constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenzi in valoare de  5000 lei fiind  dispuse masuri pentru respectarea reglementarilor legale .

comunicat

Lasati un comentariu