Fostele glorii ale greco-romanelor susţin sportul sătmărean

• publicat la: 12 aprilie 2013
Fostele glorii ale greco-romanelor susţin sportul sătmărean

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, s-a întâlnit azi cu foştii campioni mondiali şi olimpici de lupte greco-romane Gheorghe Berceanu, Ioan Cernea şi Nicu Gingă, aflaţi într-o campanie de popularizare a luptelor în judeţul Satu Mare la invitaţia antrenorilor sătmăreni Gheorghe Ardelean şi Tudor Barbul. La întâlnire a participat şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, care este gazda foştilor mari campioni.

Preşedintele Adrian Ştef s-a declarat onorat că a avut ocazia să se întâlnească cu foşti sportivi care au adus glorie României. “Ca om de sport ştiu foarte bine ce înseamnă să investeşti în sport, să formezi o pepinieră care să-ţi aducă rezultate peste ani. Prin sport putem educa tinerii, să restabilim o scară a valorilor într-o perioadă în care sunt promovate non-valoarile. Eu înţeleg foarte bine de ce administraţia public locală trebuie să susţină sportul, trebuie să susţină sportivii care obţin rezultate”, a spus Adrian Ştef.

Împreună cu foştii campioni, Consiliul Judeţean Satu Mare, Inspectoratul Şcolar şi Asociaţia Judeţeană de Lupte vor organiza o acţiune de selecţie în rândul copiilor la nivelul întregului judeţ. ”Marea selecție” va demara pe 15 aprilie și la care vor fi implicați elevii de la toate școlile din județ . Și în care cei mai talentați la…trînte vor intra într-un concurs județean a cărei finală va avea loc de Ziua Sportului.

Lasati un comentariu