Menţinerea supravegherii zonelor cu risc de inundaţii de pe raza judeţului Satu Mare

• publicat la: 6 aprilie 2013
Menţinerea supravegherii zonelor cu risc de inundaţii de pe raza judeţului Satu Mare

 

La finalul videoconferinţei cu prefecţii susţinută, în data de 4 aprilie, de vicepremierul Liviu Dragnea privind analiza situaţiei din ţară ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii căzute în ultimele zile, prefectul Eugeniu Avram a dispus, în cadrul şedinţei Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Satu Mare, activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din zonele aflate sub cod portocaliu şi galben de avertizare hidrologică. Totodată, prefectul a solicitat să se asigure permanenţă la sediile primăriilor din comunele care au fost avertizate, să fie monitorizate permanent zonele de risc iar autorităţile să se implice rapid şi eficient în acţiunile de prevenire a inundaţiilor. Alături de ofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare vor asigura serviciul de permanenţă şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Seriviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare şi ai Filialei Satu Mare a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare vor continua supraveghearea cursurilor de apă şi canalelor aflate în administrare şi vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea eventualelor inundaţii sau băltiri ale apelor şi înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit ultimelor date centralizate, la nivelul judeţului Satu Mare nu sunt semnalate probleme deosebite ca urmare a deciziei luate de prefectul Eugeniu Avram încă din data de 8 martie de punere în funcţiune a pompelor de desecare. Conform avertizării hidrologice transmise se menţine codul portocaliu pe râul Crasna la Staţiile Domăneşti şi Berveni şi codul galben pe râurile Tur la Staţiile Turulung şi Negreşti Oaş, pe Talna la Staţia Păşunea Mare şi pe Valea Maria la Staţia Răteşti.

 

 

Lasati un comentariu