Partidul lui Laszlo Tokes, finanţat de Loteria de stat din Ungaria

• publicat la: 18 aprilie 2013
Partidul lui Laszlo Tokes, finanţat de Loteria de stat din Ungaria

În urma unei investigaţii care a presupus peste 50 de solicitări de informaţii de la autorităţile din Budapesta, un jurnalist clujean a descoperit că cel mai generos finanţator al PPMT a fost Loteria de stat din Ungaria, subordonată statului maghiar. Detalii, pe site-ul in limba maghiara transindex.ro si pe adevarul.ro.

Mai multe companii de stat din Ungaria au finanţat cu peste 3 milioane de euro activitatea politică a lui Laszlo Tokes. Campaniile electorale ale noului partid înfiinţat de el, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), au fost susţinute, în special din 2010 cu bani de la Budapesta.

În urma unei investigaţii care a presupus peste 50 de solicitări de informaţii de la autorităţile din Budapesta, un jurnalist clujean a descoperit că cel mai generos finanţator al PPMT a fost Loteria de stat din Ungaria, subordonată statului maghiar.

Partidul Conservator a anunţat deja că sesizează DNA, SRI şi Autoritatea Electorală cu privire la finanţarea ilegală a formaţiunii lui Tokes.

Loteria este cunoascută şi pentru că a acordat în 2010 o finanţare de 850.000 de euro Fundaţiei Pentru Presa Maghiară Fără Hotare.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de csabi la 19 aprilie 2013 - 13:38

Iarăşi acest Măgar

de rosalina la 20 aprilie 2013 - 08:17

si sa mai zica cineva ca tulipanii nu sunt adevaratii comunisti cu consoartele lor de la

http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/draga-stolo-sceneta-jucata-la-psd-1230982

de Horia Mărieș la 20 aprilie 2013 - 20:04

La știrea că partidul lui este finanțat de Loteria din Ungaria, Tokes s-a apărat acuzând UDMR că a primit finanţări din partea guvernelor socialiste de la Budapesta în condiţiile în care era şi partid şi reprezentant al minorităţii maghiare din România.

„UDMR a profitat în mod dublu pentru a primi bani pentru partid, fonduri băneşti semilegale, deoarece un partid nu poate trage în acelaşi timp bani din două surse, ca partid şi ca reprezentant al unei minorităţi. UDMR a fost beneficiara sprijinului material al regimurilor Medgyessy-Gyurcsány între 2002 şi 2010”, a afirmat Tokes.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/tokes-udmr-abuzeaza-de-increderea-comunitatii-maghiare-si-este-folosita-de-puterea-ponta_1164058.html

Lasati un comentariu