Sărbătoarea Jandarmilor

• publicat la: 3 aprilie 2013
Sărbătoarea Jandarmilor

Miercuri, 03 aprilie cu începere de la ora 12.00  pe platoul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare a fost  aniversată Ziua Jandarmeriei Române, sărbătoare la care au fost invitaţi să participe şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judetul Satu Mare, reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene şi cadre ale unităţii.

După primirea oficialităţilor a fost intonat Imnul de Stat al României. Inspectorul şef al unităţii a adresat un cuvânt de bun venit invitaţilor, iar preotul unităţii  a rostit o rugăciune   de binecuvântare.

Mesajele festive transmise cu acest prilej au fost prezentate astfel : domnul dr. Eugeniu Avram, Prefectul judeţului Satu Mare a dat citire mesajului transmis jandarmilor de către Primul Ministru al României, Inspectorul- Şef al unităţii, domnul colonel Gheorghe Avram a dat citire  mesajului Ministrului Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe şi domnul colonel Leucuţa Radu a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, domnul colonel Mircea Olaru.

Inspectorul general al Jandarmeriei a oferit cea mai înaltă recompensă, într-o ierarhie morală a modalităţilor de apreciere a activităţii profesionale, insigna onorifică „Jandarm de onoare al anului”, a fost acordată, plutonierului Gheorghe-Dan TOTH( recompensă acordată in cadrul şedinţei de la sediul IGJR, marţi 2 aprilie2013) .

Prefectul judeţului Satu Mare, domnul dr. Eugeniu Avram a înmânat Diplomă de excelenţă pentru rezultatele deosebite obţinute domnului plt. Toth Gheorghe Dan.

Pentru rezultate deosebite comanda unităţii a recompensat cu Hrisov de cinstire plt. Toth Gheorghe Dan şi cu Diplomă de merit,  plt. Suciu Bogdan.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de locotenent colonel înaintea expirării stagiului minim, domnul maior LEŞE NICOLAE .

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de plutonier major înaintea expirării stagiului minim în grad,  domnul plutonier BUZAŞ IOAN

Mulţumiri  au  fost acordate de către Inspectorul General al Jandarmeriei Române domnului lt.col. Hidigan Radu Nicolae şi plt. maj. Geiger Jozsef Zsolt.

Inspectorul Şef al unităţii a recompensat cu ”citare prin ordin de zi pe unitate” 9 ofiţeri; 2 maiştri militari şi 17 subofiţeri; iar 4 ofiţeri; 16 subofiţeri au fost felicitaţi.

Totodată 5 ofiţeri, 59 subofiţeri şi 8 persoane încadarate în calitate de personal contractual au fost recompensaţi de inspectorul şef cu „mulţumiri”.

Au fost înmânate diplomele şi cupele de la concursurile sportive organizate  premergător Zilei Jandarmeriei Romane.

 

Ceremonialul militar s-a încheiat cu  defilarea unităţii.

 

ZIUA PORTILOR DESCHISE

 

În  deschiderea  sărbătorii de azi a fost organizată la reşedinţa unităţii Ziua Porţilor Deschise cu începere de la ora 10.00. Încă de la ora 9,30 elevi ai Colegiului Elisa Zamfirescu, Colegiul Ion IC Brătianu, Traian Vuia, Mircea Eliade,  Avram Iancu, Bălcescu- Petofi, au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi.

Au fost prezenti peste 300 de elevi sătmăreni, acestora adăugându-li-se  şi câteva grupe de preşcolari.

Exerciţiile demonstrative au  debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jujitsu a fost pe placul celor prezenţi,  toate acestea pigmentate cu spargeri de cărămizi petarde şi fumigene.

A  urmat apoi un exerciţiu de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obţine informaţii despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară.

Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele şi materialele din dotarea Jandarmeriei.

Lasati un comentariu