Scrisoare deschisă a primarului Kovacs Eugen

• publicat la: 5 aprilie 2013
Scrisoare deschisă a primarului Kovacs Eugen

 

In cursul zilei de ieri,4 aprilie 2013,am primit  personal din partea primarului Kovacs Eugen o scrisoare adresată celor doi lideri locali ai partidelor PNL şi PSD Carei ce  formează alianţa USL Carei,pe care  o redăm integral.

 

Din păcate,nu suntem şi în posesia unei scrisori adresate USL( sau PNL sau PSD Carei),cealaltă formatiune care formează Consiliul Local Carei alături de UDMR,prin care acelaşi semnatar să solicite sprijin pentru identificarea,împreună,a  celor mai potrivite proiecte  pentru dezvoltarea şi modernizarea municipiului Carei precum şi a surselor de finanţare.

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de Flaviu la 5 aprilie 2013 - 08:22

Genial simplu genial de aceea el e primarul.A cerut oficial ajutor formatiunilor politice care fac parte din CLC asa ca nimeni nu va putea spune ca el nu a cerut ajutorul acestora iar fiind dat faptul ca USL e la putere iar UDMR in opozitie greul va cadea tot pe USL isti.
GENIAL

de Mihai la 5 aprilie 2013 - 08:35

Nu se vede nimic , ne spune si noua cineva ce este in scrisoare , sau trebuie sa ghicim > HEI !!!! BULETIN DE CAREI !!!! Mai multa atentie detaliilor !

de felicia la 5 aprilie 2013 - 08:47

nu este nimic de citit in scrisoare ce nu stiam despre cel ce semneaza.
asa a facut si cu firmele pe care le-a falimentat!
-a facut cum l-a taiat capul si cand a dat de greu umbla pe la toti sa il ajute si dadea vina pe ghinion.

bine punctat ca lipsa consultarea pe alegerea proiectelor adecvate orasului!

de raducu la 5 aprilie 2013 - 11:12

cerbului unde a ramas e deja modernizata si noi nu stim?

de emil la 5 aprilie 2013 - 11:53

de ce a trimis-o redactiei Buletin de Carei, in loc sa o trimita pe adresa sediilor formatiunilor respective? au acestea cumva sediul la B.d.C ?

de emil la 5 aprilie 2013 - 11:54

sau e Buletin de Carei curierul primarului?

de Buletin de Carei la 5 aprilie 2013 - 12:01

Dupa informatiile noastre,domnul primar a trimis scrisoarea atat presedintilor celor doua partide cat si intregii prese.Sincer,am fi bucurosi daca am fi curierul domnului primar,mai ales ca noi nu percepem taxe pentru articolele informative din partea primariei Carei.Cei mai castigati ar fi careienii care sunt deranjati acum de lipsa unui dialog cu Primaria,mai ales pe fondul lipsei unui program riguros de audiente.

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2013 - 12:09

@Flaviu la 5 April 2013 – 08:22

Genial pe dracu’!

Primăria este în stare de faliment datorită împrumuturilor oneroase făcute pe la bănci, absolut fără cap sau rațiune și pe spinarea copiilor Dvs., fiindcă termenul de grație pentru plata unora dintre împrumuturi se întinde până prin 2027 (A.D. două mii și două zeci și șapte), iar acum „genialul” de primaș dă din colț în colț, vede că i se apropie ștreangul de gât și încearcă să scoată castanele din foc cu mâna altora.

De parcă D. Ciută sau dl. Oneț ar avea a anumită poziție oficială pentru a se milogi după banii respectivi la Guvern.

Dacă știu eu bine, Primăria Carei prin „genialul” Kovács Jenö cel grandoman și fanfaron a contractat la BCR 4.906.738 lei + la Banca Intensa Sao Paolo Romania 1.896.262 lei + la CEC Bank Carei 5.120.134 lei + la BCR 7.300.000 lei + urmare HCL 82/2012 9.000.000 lei + urmare HCL 9/2013 2.237.026 lei, adică un total de 30.460160 lei, adică, la un curs mediu de 4,3 lei/euro >>> o sumă totală de 7.083.758 Euro.

Dacă n-o să aibă dragii de careienii la anul, adică în 2014, toate taxele si impozitele locale dublate, să-mi spuneți mie cuțu!

Hai să fim (foarte) serioși cu astfel de plezneli copilărești cum este scrisoarea deschisă a primarului Kovacs Jeno.

Astfel de scrisori să trimită la membri familiei lui sau lui Kelemen Honor.

Sau să aducă Kovács 7.083.758 Euro de acasă!

de monitor la 5 aprilie 2013 - 12:32

HEI!!!MIHAI!!! Sterge monitoru…sau..ochelarii?

de atunci la 5 aprilie 2013 - 12:35

Kovacs a cel mai tare, nu exista om mai bun pt. conducerea orasului, eu te sustin Kovacs.

de fiscul la 5 aprilie 2013 - 12:44

atunci poti sa platesti pt el datoriile pe care le are de 5 ani si pt care are retinere pe salar kovacs cel tare si bun!

de Ocean la 5 aprilie 2013 - 15:49

Lasa-ti, nu va mai certatI. In sfarsit aflam si noi ca Jenoke stie sa scrie, dar, de certat este primul cu toata lumea.

de pistabacsi la 5 aprilie 2013 - 16:01

Ocean fiam tu incurci sezonu cu fazonu si pe jeno cu lajcsi!!!!

de careian la 5 aprilie 2013 - 18:23

Mai are putin si face poc…

de ... la 6 aprilie 2013 - 01:47

Nu conteaza datorile daca face drumurile si tot ce trebe pentru oras……..oricum nu voi platiti datorile !!

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2013 - 06:16

@… la 6 April 2013 – 01:47

„Nu conteaza datorile daca face drumurile si tot ce trebe pentru oras……..oricum nu voi platiti datorile !!”

Dar cine mămicuța ta le plătește, dobi, nu contribuabilii careieni? Te-ai învățat koldus ca și jenöke, stai mereu cu mâna întinsă pentru pomană? La muncă sogor, nu la întins mâna.

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2013 - 10:31

Despre ziare si apropo de scrisoarea deschisă trimisă ziarelor de către Kovács.

Acum aproape 2 ani când am început să răsfoiesc ziarele locale, mă întrebam dacă ele sunt partizane sau nu. La început mi s-a explicat că nu. Intre timp m-am mai lămurit și eu (poate nu chiar de tot).

Ambele ziare de limba maghiară, atât săptămânalul tipărit Nagy&Vid cât și ziarul online nagy.ro sunt clar portavocea UDMR-ului local, a primarului Kovács Jenö.

Nagy&Vid total, partizan, fără dubiu, pe față, iar nagy.ro ceva mai mascat, dar tot aceeași halászlé este până la urmă.

Ambele dețin exclusivitatea privind accesul la informații ce sunt oferite careienilor de către primașul jenöke. Despre modul în care ele sunt finanțate, nu bârfesc, este clar că sunt finanțate direct sau indirect de către UDMR (inclusiv prin Primăria Mun. Carei, cel puțin prin oferirea unui salariu de bugetar redactorului șef, dar nu numai) și mai mult decât probabil că parțial și din HU.

Singurul ziar local online de limba română este B. de C.
Cu simpatii politice clar orientate spre USL, dar mai ales spre PNL. Finanțat din fonduri private. Practic fără nici un acces la informațiile oferite direct careienilor de către primașul jenöke, părțile nesimpatizându-se de loc reciproc, ba chiar dimpotrivă.

A mai apărut meteoric „careianul”, dar urmare rezultatelor de la alegerile locale, a murit de moarte subită, probabil infarct cardanic. Oricum nu era nimic de capul lui și era vizibil obedient primașului jenöke de parcă pp-de-kk și UDMR-ul ar fi format o coaliție pe plan local.

N-ar strica totuși să mai apară cândva încă un ziar online viabil în Carei, ca să se contrabalanseze propaganda fățișă care se face pe plan local acum prin Nagy&Vid și nagy.ro.

Uneori aș avea poftă să citesc un ziar care este neutru, care nu este partizan, care prezintă știrea nudă fără interpretări partinice. Aș prefera un ziar care să mă lase să gândesc singur, să încerc să apreciez singur situația, știrea, problema descrisă, fără să fiu ghidat (inclusiv sublimal) spre o anumită concluzie. Dar în fond și la urma urmei, faptul că un ziar are o anumită orientare politică nu este un păcat chiar atât de mare încât să-l impiedice să ajungă în rai.

Dar, așa ceva este deja o foarte „rara avis”, aproape o utopie, nu numai la Carei cât și pe plan național, deci nici o speranță să apară în curând la Carei un ziar online în limba română, neutral, fără nici o orientare politică.

În final, mă mir doar de faptul că azi, când se constată clar pe plan național tendința de dispariție a ziarelor tipărite și tendința de înlocuire a lor cu ziare online, eventual în format .pdf sau cu ziare online-bloguri; săptămânalul Nagy&Vid încă mai rezistă dpdv financiar – în forma clasică, cea tipărită. Sau se pompează bani în el serios din partea Primăriei falimentare a Municipiului Carei, sau există finanțări clare din partea UDMR Hunor sau chiar din străinătate.

de janika la 6 aprilie 2013 - 15:08

nem szegyeli jenoke es lajcsika kerni a segitseget? akkor kelletvolna jol meggondoljak mikor a mi penzunkbol atutaltak a kastely renovalasara! milyen penz? amelybol meg egy nehany utcat le kelletvolna aszfaltolni.es azt is csak az okos rmdsz tanacstagok szavasztak meg.marko belaektol kellene kerje a segitseget.

de gopo la 6 aprilie 2013 - 19:10

Fac si eu o fapta buna si traduc cu gugle tranzlator ce o scris janika:

și nu rușine jenoke lajcsika cere ajutorul tău? este bine kelletvolna minte când a fost transferat la renovarea nostru penzunkbol a castelului! Ce bani? din care câteva străzi care se aszfaltolni.es kelletvolna că numai inteligentă UDMR tanacstagok szavasztak meg.marko belaektol-ar cere pentru ajutor


parerea mea

de Janos la 6 aprilie 2013 - 21:58

Nesimtitu!!!!!!!! Nu dai viceprimar si acuma ceri ajutor de la usl. Hat tu esti prost. Eu sint magyar si stiu ca bucurestean trebuia sa fie viceprimar. Tu ai vrut pe Lajos. Acuma vrei sa arunci vina pe cseilalti.

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2013 - 23:55

SCRISOARE DESCHISĂ

Nr. 4099o/04.04.2013

Către,

Dl. Ilie Ciută – președinte Organizația Municipală PNL Carei
Dl. Ioan Oneț – președinte Organizația Municipală PSD Carei

Am făcut adunarea cifrelor menționate în scrisoarea foarte deschisă și sinceră și a rezultat că Kovács Jenöke bácsi are nevoie urgentă de 20.092.999 lei, adică de cca. 4.566.590 Euro (4,57 milioane Euro).

Nu știu ce resurse financiare are d-l. Ioan Oneț, dar știu ca Dvs., domnule Ilie Ciută, detineți o firmă în Carei.
Părerea mea este că ar trebui să o vindeți, să-i dați lui Kovács Jenöke bácsi banii pe care vi-i cere, contând pe colaborarea Dvs. pentru rezolvarea problemelor municipiului, fiindcă mi-a garantat mie, personal, printr-o altă scrisoare, dar închisă și lipită cu pap înmuiat în scuipat, că în schimbul lor vă va da Castelul grofilor Károlyi (cam atât, adică cca 4,5 mil. Euro, a costat renovarea).

Mi-a mai scris că pentru el afacerea asta nu constituie nici o problemă, este cvasilegală, una curată, chiar cușer, fiindcă el oricum se consideră proprietarul de drept al Castelului, urmașul urmașilor grófilor, chiar dacă la un moment dat voia să pună mâna pe el (pe Castel, nu pe Kovács) și să-l pitească sub fustă, o concurentă hrăpăreață, distinsa av. cons. jud. Éva.

Cu ce-i mai dă apoi pomană și d-l. Ioan Oneț, plus ce vor mai colecta pentru el bisericile locale și cerșetorii rromi, bănui că Kovács Jenöke bácsi se scoate, apucă chiar iarna viitoare.

Sfatul meu este să acceptați afacerea, așa scăpați și Dvs de firmă și de bătăi de cap, nu va mai trebui să vă faceți griji, nervi și draci cu plata salariilor, a impozitelor, a taxelor, a furnizorilor; să căutați clienți și piețe de desfacere a produselor fabricate, etc., și, în plus, dobândiți cât se poate de cinstit un Castel de gróf.

Bonus, în cazul că o să aveți nevoie de făcut niscaiva reparații sau renovări pe la Castel (de exemplu la Manejul pe care observ că tineți neapărat să-l vedeți Teatru de Vară) Kovács Jenöke bácsi a zis că vă poate pune pile la firma prietenă lui, la SC Dominium SRL Satu Mare. Asta, dacă cumva firma prietenă va scăpa basma curată din procesul de faliment-insolvență care i-a fost intentat în luna decembrie 2012 la Tribunalul Satu Mare și în care proces, ca debitor, SC Domnium SRL trebuie să facă față asaltului a cca. 300 de creditori, printre care culmea (!!!), și Primăriei Municipiului Carei. N-aș fi crezut vre-odată că Primăria Carei se va afla în aceată poziție procesuală vs. Dominium fiindcă nu de mult se dădea de ceasul morții ca să se împrumute oneros pe la bănci, ca să o poată plăti pe Dominuim și ca să o facă scăpată de rușinoasa închisoare a datornicilor.

Cum se va finaliza lucrarea contractată deja de Kovács Jenöke bácsi cu Dominium, adică Szarvas Fogado (viitoarea Primărie iefină de cca 2 milioane de Euro), Dumnezeu cu mila.

Închei, așa cum am învățat de la Kovács Jenöke bácsi că trebuie să se încheie o scrisoare deschisă.

Contez pe colaborarea Dvs. pentru rezolvarea problemelor municipiului.

Cu respect (dar de data asta pe bune).

de ... la 7 aprilie 2013 - 02:27

Maria Hores tu ce nu scrii o scrisoare deschisa pentru Jeno daca esti asa destept ce nu candidat la consiliu local ???? Tot aici scrii prostile nu vezi ca oricum UDMR ramane la Carei ca noi suntem maghiarii !!! Faceti ce vreti Maria oricum noi castigam si peste 4 ani !!! si eu nu am spus pentru maica ta nimic va rog nici tu nu spui desteptule !!!hhahhaaaaaaaaaaaaaa

de Horia Mărieș la 7 aprilie 2013 - 05:40

… la 7 April 2013 – 02:27

Nu scriu aici „prostile”, scriu doar pentru proștii ca tine. Nu sunt destul de deștept pentru ca sa candidez la consiliul local, pentru aia trebuie sa ai neapărat neuroni de la UDMR. Știu ca o sa câștigați și peste 4 ani, fiindcă vorba aia, „prost să fii, noroc să ai”.

de cerebel la 7 aprilie 2013 - 12:08

domnu ciuta a fost un om cu principii toata viata lui.
a lucrat la ieelif in anii 90 si apoi a facut o firma a lui care si astazi da de lucru la unii careieni.
a inceput de la fundatie si acum are tot ce isi doreste.din ce are da si la amariti.place nu place acesta e omul ciuta ilie.
cand altii chefuiau si umblau la bazine la sfaturi de taina si umpleau de posturi gras platite toti amicii si sotioarele unii chiar lucrau si cheltuiau cu chibzuinta ceea ce castiga.
sa vii acum si sa te milogesti ca un pisic plouat la poarta lui ciuta mi se pare deplorabil sau poate acest gest il chiar caracterizeaza pe primarul nostru.
ferice de pnlisti ca au un asemenea om ;invidiosii crapa de roszmaju.
e prea mic orasul ca sa nu se stie cine si ce a facut la viata lui.
unul lucreaza onest si plateste impozitele la zi iar celalat sta cu mainile in pusculita orasului si cand se goleste vine si plange la ..furnica.
mai vindeti din masini domnule primar si din pamantul cumparat recent si poate fabricuta inceputa in spate la unio spre urziceni si daca mai platiti si datoriile…

de Marcel la 7 aprilie 2013 - 13:14

radiotransilvania face „promotie la invitatii de duminica”…..in cursul saptamanii este la liber???
e grele pentru unii cu limbul roman sau e nestiinta?

de Ianculestiu la 7 aprilie 2013 - 14:30

Sugeram bucuresteanului sa dea dovada de spirit de careian si sa ajute la greu mult incercatul oras natal cu proprietatile si terenurile mostenite.
O fapta crestineasca ar stinge divergentele sale cu primarul jeno.

de Horia Mărieș la 7 aprilie 2013 - 19:57

@Ianculestiu la 7 April 2013 – 14:30

Imi sunt simpatici ianculeștenii, au un lac plin cu pește (pe care nu l-am văzut decât în poze), dar toată viața, mai ales în anii copilăriei, mi-am dorit să prind măcar un crap în el, așa cum prind azi (zilnic?) favorizații consilieri udmriști.

Sugestia Dvs. este una grozavă, este sigur una salvatoare pentru oraș. Sunt chiar invidios pe Dvs. că această idee nu mi-a venit mai întâi mie. O să o transmit neapărat bucureșteanului fiindcă mai beau din când câte o bere cu el.

Omul este creștin, deși nu este de fel habotnic, dar cred că va aprecia mult sugestia Dvs., mai ales fiindcă ea nu putea fi născută (am vrut să scriu „fătată”, dar sună cam urât, sună a legelö de Ianculești) de niște neuroni pp-dd-iști sau udmr-iști. Una din două, dar una sigur.

Nu știam că tipul ar avea vre-o divergență cu primarul, știu doar că nu l-a văzut/întâlnit în viața lui și că nici nu vrea să-l vadă/întâlnească decât eventual retras la liniște, în peisajul patriarhal de la Asaujul de Sus.

Cred însă că urmare sugestiei Dvs., tipul va fi în stare să fumeze chiar și pipa păcii cu fierarul (covaciul), eventual în cadrul vesel oferit de clubul privat al Cavalerilor Vinului Sf. Orban pe care am auzit că primașul îl frecventează foarte des. Doar că bucureșteanul nu bea din vinul favorit primașului, ăla făcut din Pir.

Dacă mai aveți astfel de sugestii crețe, vă rugăm să nu ezitați să le exprimați public aici în B. de C., ziarul ăsta online suportă orice, chiar și „prostile mele”, vorba lui @… la 7 April 2013 – 02:27, fiindcă (nu-i așa?), până și eu „Contez pe colaborarea Dvs. pentru rezolvarea problemelor municipiului.”

Sara bună tuturor ianculeștenilor adevărați.

de fifi la 12 mai 2013 - 07:26

o facut rost de bani primaru sau cum a reusit sa is baga in straita si multe hectare de teren adica 30 la viile …..?????
pentru asta trebuit ajutorul de la uslisti?

de Crapul la 12 mai 2013 - 09:54

cum va place balta de la andrid domn primar?
e prohibitie numai la pescuit nu si la mancat peste la gratar.nu?
mai ales daca e si binecuvantat de cine trebe……

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2013 - 18:01

@fifi la 12 May 2013 – 07:26

Ați lăsat informația împărtășită, în coadă de pește, neterminată.

Vă citez:

„primaru …..is baga in straita si multe hectare de teren adica 30 la viile …..?????”

Despre câte hectare și despre care „Vii” este vorba?

Sau vă este atât de frică de primar încât nu vă permiteți să terminați nici măcar o propoziție simplă? Tot ce este posibil.

Lasati un comentariu