Statele Unite, sub teroarea exploziilor

• publicat la: 18 aprilie 2013
Statele Unite, sub teroarea exploziilor

O explozie puternică s-a produs în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de îngrăşăminte din oraşul West din Texas. Deflagraţia a provocat moartea a 60-70 de morţi şi sute de răniţi, transmite presa americană.

Explozia s-a produs în uzina West Fertilizer, a declarat prin telefon pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Don Yeager, care a precizat că originea acesteia nu a fost stabilită.

„Explozia a provocat incendii în clădirile învecinate”, a adăugat el.

Între 75 şi 100 de locuinţe şi birouri au fost complet distruse în jurul fabricii de îngrăşăminte din oraşul West, în apropiere de Waco (Texas, sudul Statelor Unite), în urma exploziei produse miercuri seara, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă, relatează ABC News.

Explozia a provocat rănirea a 200 de persoane, dintre care 40 sunt în stare critică, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranţă publică din Texas Gail Scarborough.

Un oficial din cadrul unei unităţi sanitare anunţase iniţial că unui spital din apropiere de Waco, Texas, i s-a spus să se aştepte la 100 de răniţi.

Echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului, iar mai multe elicoptere transportă răniţi.

Alte două spitale din regiune participă la operaţiune. Cauza exploziei nu a fost încă anunţată.

Numeroşi locuitori din zonă au fost evacuaţi din cauza posibilităţii unei alte explozii, transmite presa americană.

Fabrica este vizată însă de un alt pericol. „Am auzit că există un container cu îngrăşăminte intact la fabrică şi că se fac evacuări pentru a fi siguri că toată lumea iese din zonă în siguranţă, în caz că se produce o altă explozie”, a declarat Ben Stratmann, un purtător de cuvânt al senatorului de Texas.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Misi la 18 aprilie 2013 - 08:22

urmeaza sfarsitul lumii

Lasati un comentariu